Caute chalani,mam taky problemik,lebo zas spekulujem.Mam E39,525d,2001. Ked som to kupil nebol tam multifunkcny volant ale bol som na diagnostike a majsterko mi povedal ze tam multifunkcny volant bol. Tak som kupil ale uz ten krajsi co davali do 2003 s malym okruhlym airbagom trojramenny M-kový a samozrejme to nefunguje.taak by som potreboval nejakeho odbornika v okolí Nitry co by sa mi nato pozrel. poradte niekoho...dakujem
Ako ten "majsterko" mohol zistiť, že tam bol MFL? Diagnostika nič také nezistí. Aspoň podľa toho čo ja viem. MFL má všetko potrebné (elektroniku) v sebe, stačí ho pripojiť na šťavu a k I-BUS zbernici... Len ak by zhodil volant, tak by videl nezapojený konektor, len tak by zistil, že tam bol MFL...
Momentálne Ti neviem povedať, či bola nejaká zmena v MFL pre model 2003 oproti 2001...
LuCKy
Slovenčina pre BMW palubný počítač/navigáciu v modeloch E38, E39, E46, E53, E83. Jednotky MK3 a MK4. Na výber celkovo tri verzie pre oba typy jednotiek. Viac na našom webewww.elceka.sk/bmw-palubny-pocitac-v-slovencine Denne svietenie, zatial len BMW do 03/2007. - -
no to neviem ako to zistil,bo ja som bol mimo SK a bola tam zena resetovat oil-servis. tiez jej povedal ze som kupil volant z E46 a preto mi to nefunguje,vraj z E39 je o trosku väčší,ale to sa mi nezda. hovorime otom M-volante 3-ramenný s malym okruhlim ABG. Davali ho na E39-2003,E46 aj X5. Je to na kazdom type ten istý volant? ked som pozeral volant na ebay.de ,predavali ho tam ako na tieto 3 typy BMW. Pod volantom som mal konektor na MFL,ale asi to nieje zapojene. dakujem za radu
Telo volantu pre Tvoju E39 ročník 2001 je iné ako telo volantu pre E46 ročník 2003 ale napr. airbag či tlačidlá sú rovnaké. V čom je rozdiel, to netuším, no čísla tiel nesedia (môže to byť tá veľkosť, priemer). Ale keď napr. sedí číslo tlačidiel, tak aj konektor pre ich zapojenie (ako aj firmvér, ktorý zabezpečuje zasielanie kódov stlačených tlačidiel po I-Bus zbernici) by mal byť logický rovnaký. Skús ten nový volant zhodiť a pozri či to máš zapojené. Zhadzuj a nahadzuj ho pri vypnutom a vybratom kľúči. Kľúč zapni až keď všetko zapojíš a nahodíš, vyhneš sa tým detekcii chyby airbagu volantu a nebudeš musieť riešiť výmaz chyby na diagnostike.
LuCKy
Slovenčina pre BMW palubný počítač/navigáciu v modeloch E38, E39, E46, E53, E83. Jednotky MK3 a MK4. Na výber celkovo tri verzie pre oba typy jednotiek. Viac na našom webewww.elceka.sk/bmw-palubny-pocitac-v-slovencine Denne svietenie, zatial len BMW do 03/2007. - -
ahaa,mne tam ten volant krasne pasoval,vsetko vratane konektoru,skusim to pozriet ze kam vedu tie kable dalej od konektoru. v kazdom pripade diky,moc...
Tu máš niečo ohľadom MF volantov.Možno ti to pomôže.
Len pozor, e39 má iné vedenie elektriky než e46 pre ktorú je ten dokument...
LuCKy