... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

obchodna sekcia

Juraj318i
Autor témy
Kraj: Trnavský

Re: Rada ohladom geometrie

Streda, 21. Januára 2009, 16:09

Dnes som bol na geometrii. a pytal som sa v servise že či je treba aj spravit geometriu ked som menil predne ramena. jasne povedali že " JEDNOZNACNE TREBA" a bola to pravda mal som to rozštelovane. bola ina zbiehavost :smile:

alfi666

Streda, 21. Januára 2009, 17:24

heh ;) a si si isty, ze tu zbiehavost si mal predtym OK?
No... jedine, ze by si mal tak strasne vymlateny silentblok ramena, ze by bolo ukotvenie ramena v silentbloku posunute na jednu stranu... a nejaky expert ti nastavil zbiehavost aj ked bol vymlateny silentblok ;)

Ked vymenis ramena, tak sa nema preco zbiehavost menit ;) ... ta sa nastavuje pri vymene tyciek riadenia ...
No hlavne, ze to mas uz OK ;)
No more BMW... chodim peso ;)
E61 530d titansilber - EX
E46 320d farngrün metallic - EX

Užívateľov profilový obrázok
eko.fresh
Auto: bmw
Kraj: Zahraničie

Streda, 21. Januára 2009, 17:27

Max-Max napísal:

no masina sa pyta asi kvoli tomu, aby sa podla priemeru disku vedeli navzajom skalibrovat snimace, pretoze rozmer 15/16/17" je jasny a nemenny. Usudil si zle.

Dobre vediet. Som sa chystal ked na leto obujem vacsie elektrony znova na geometriu. Tak nakoniec ist nemusim :smile:

Alebo ? Jak casto sa odporuca chodit na serioznu geomtriu ? Lebo cez zimu som stihol v Zahorskej Bystrici smerom na Strme Vrsky v noci (ak to tam niekto pozna) trafit asi 5 cm jamu v 60ke. Je ich tam pozehnane

Max-Max
Auto: niekoľko...

Streda, 21. Januára 2009, 17:28

eko.fresh napísal:

Dobre vediet. Som sa chystal ked na leto obujem vacsie elektrony znova na geometriu. Tak nakoniec ist nemusim :smile:

Alebo ? Jak casto sa odporuca chodit na serioznu geomtriu ? Lebo cez zimu som stihol v Zahorskej Bystrici smerom na Strme Vrsky v noci (ak to tam niekto pozna) trafit asi 5 cm jamu v 60ke. Je ich tam pozehnane

5cm jamu na vychode povazujeme za beznu sucast dialnice :lol:

veroli
Auto: e12
Kraj: Košický

Streda, 21. Januára 2009, 20:23

akože podľa mňa ,keď robýte hocičo s nápravou tak nieje naškodu spraviť geometriu.....chcem vidieť toho machra čo sa trafí s posuvkou....a mimochodom ktovie ako bola robená geometria predtým-myslím tým vybité silenbloky,čapy a tak...

Jannci
Auto: MB

Streda, 21. Januára 2009, 22:45

nahodou... na mojej E36 som utrhol excetnricky srob. Ano to je ten, s ktorym sa nadstavuje odklon kolies.
Predtym mi dralo gumy z vnutra a dost vyrazne (vonkajsi 8mm vnutrony 0mm). po vymene tychto srobov som to strelil od oka, a chcel som ist na geometriu. uz som presiel okolo 3000km a rozdiel dezenu vnutorna - vonkajsie je 0,1mm

eko.fresh
Auto: bmw

Streda, 21. Januára 2009, 22:57

Max-Max napísal:

5cm jamu na vychode povazujeme za beznu sucast dialnice :lol:

LoL, :lol:

Ale jak casto na geometriu ? Ci pokial ide rovno a nederu sa gumy srat na to ? :roll:

Rocne dam s tymto autom asi 18000km

Jannci
Auto: MB

Štvrtok, 22. Januára 2009, 08:58

eko.fresh napísal:

LoL, :lol:

Ale jak casto na geometriu ? Ci pokial ide rovno a nederu sa gumy srat na to ? :roll:

Rocne dam s tymto autom asi 18000km

asi tak neak

compact
Auto: E60 530i LCI

Štvrtok, 22. Januára 2009, 15:48

a ked budem menit silentbloky na zadnej naprave, asi by som tu rozputal vojnu keby som sa opytal ze ci treba potom ist na geometriu co? :D

a neviete niekto povedat že kolko asi stoji taka geometria?

lebo odvtedy co mam BMW tak si akosi vsedci na mne nahadzuju alebo co...
prezuval som gumy na felicii na zadnej naprave a platil som 270,-Sk aj s vyvazenim (pred zimou)
dneska som prezuval gumy na mojom BMW na zadnej naprave a platil som 20,-eur
alebo na elektron je to drahsie? alebo žeby si vypitali viacej zato že na BMW je o jeden šrób viacej?
Obrázok

duro4

Piatok, 23. Januára 2009, 16:47

Keby som mal zakaždým, keď niečo vymením na náprave ísť na geometriu, tak skrachujem, u nás je to za 35 eur, a aj tak nastavia len zbiehavosť, bo sú to buzeranti nevzdelaní, a počítač vypíše, že odklon sa nedá nastaviť...

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 29 neregistrovaných