... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

obchodna sekcia

Užívateľov profilový obrázok
Dusanik
Autor témy

E39 530D nezavisle kurenie

Streda, 14. Januára 2009, 13:18

Cawes ludkovia. Vie mi niekto povedat kde sa nachadza nezavisle kurenie na 530? Auto som kupoval s tym ze tam neni ale diagnostika ukazuje ze tam urcite bolo a mozno aj je len nezapojene. A este otazka. da sa take nieco zohnat aj starsie a za kolko? vdaka za info.

LuCKy
Auto: BMW 530iMola
Kraj: Žilinský

Streda, 14. Januára 2009, 13:31

Nedávno sme to tu rozoberali (v pondelok).
Webasto je v E39 umiestnené za predným ľavým podblatníkom (pred nohami vodiča) v ľavom podbehu...

LuCKy
Slovenčina pre BMW palubný počítač/navigáciu v modeloch E38, E39, E46, E53, E83. Jednotky MK3 a MK4. Na výber celkovo tri verzie pre oba typy jednotiek. Viac na našom webe www.elceka.sk/bmw-palubny-pocitac-v-slovencine
Denne svietenie, zatial len BMW do 03/2007.
-
Obrázok
-
Obrázok

Dusanik
Autor témy

Streda, 14. Januára 2009, 13:37

LuCKy napísal:
Webasto je v E39 umiestnené za predným ľavým podblatníkom (pred nohami vodiča) v ľavom podbehu...

ok dikes kuknem to bude gol ked to tam bude
LuCKy

airbone
Auto: F25 X3
Kraj: Prešovský

Re: E39 530D nezavisle kurenie

Štvrtok, 15. Januára 2009, 02:25

Dusanik napísal:
Cawes ludkovia. Vie mi niekto povedat kde sa nachadza nezavisle kurenie na 530? Auto som kupoval s tym ze tam neni ale diagnostika ukazuje ze tam urcite bolo a mozno aj je len nezapojene. A este otazka. da sa take nieco zohnat aj starsie a za kolko? vdaka za info.

A to ako ti to diagnostika ukazala ze tam bolo? Moze sa totiz jednat len o predohrev motora (maju to vsetky dieselove e39 po facelifte), nemusis mat nutne nezavisle kurenie.
Ten predohrev je vlastne tiez budik a da sa nakodovat aby sa dal vyuzivat ako nezavisle kurenie.

Upravil LuCKy

Dusanik
Autor témy

Štvrtok, 15. Januára 2009, 15:28

airbone napísal:
A to ako ti to diagnostika ukazala ze tam bolo? Moze sa totiz jednat len o predohrev motora (maju to vsetky dieselove e39 po facelifte), nemusis mat nutne nezavisle kurenie.
Ten predohrev je vlastne tiez budik a da sa nakodovat aby sa dal vyuzivat ako nezavisle kurenie.

hej alebo ten chalan to tak prezentoval co to pozeral. ja asi nemam predohrev mam 99 februar iked uz cira optika ci tie oci ci ako sa to vola v predu ale to tam uz mohol dat ktokolvek. a sa mi tam dnes ani nepodarilo dostat chcel som aby to pozrel ale nemal cas ze to tam treba dost odkritovat. takze stale neviem na com som. diagnostika to tam vyhodnotila ako skrat na kotru co znamena ze by to tam malo byt inac by to asi nenasla.

LuCKy
Auto: BMW 530iMola
Kraj: Žilinský

Štvrtok, 15. Januára 2009, 16:06

Dusanik napísal:
hej alebo ten chalan to tak prezentoval co to pozeral. ja asi nemam predohrev mam 99 februar iked uz cira optika ci tie oci ci ako sa to vola v predu ale to tam uz mohol dat ktokolvek. a sa mi tam dnes ani nepodarilo dostat chcel som aby to pozrel ale nemal cas ze to tam treba dost odkritovat. takze stale neviem na com som. diagnostika to tam vyhodnotila ako skrat na kotru co znamena ze by to tam malo byt inac by to asi nenasla.

Skús sa pozrieť za ten podblatník ako som už písal. Nemusíš ho zhadzovať celý, len ho poodkry a pozri, či tam niečo je.

LuCKy
Slovenčina pre BMW palubný počítač/navigáciu v modeloch E38, E39, E46, E53, E83. Jednotky MK3 a MK4. Na výber celkovo tri verzie pre oba typy jednotiek. Viac na našom webe www.elceka.sk/bmw-palubny-pocitac-v-slovencine
Denne svietenie, zatial len BMW do 03/2007.
-
Obrázok
-
Obrázok

airbone

Štvrtok, 15. Januára 2009, 16:30

Dusanik napísal:

Hm to je cudne, pokial viem tak samotne webasto nema pamat zavad, ale kedze je ovladane cez IHKA tak ta zavada mohla byt tam. Zrejme ho tam mas, ale nebeha. Treba sa mu mrknut na zubok.

Dusanik
Autor témy

Štvrtok, 15. Januára 2009, 18:36

airbone napísal:
Hm to je cudne, pokial viem tak samotne webasto nema pamat zavad, ale kedze je ovladane cez IHKA tak ta zavada mohla byt tam. Zrejme ho tam mas, ale nebeha. Treba sa mu mrknut na zubok.

to bola jedna zo zavad klimatizacie a kurenia a nedala sa ani vymazat. ked ju zmazal okamzite sa ukazala znova. vraj tam dost casto odhnivaju kable. kamarat mal podobny problem na forde asi pred tyzdnom.

Dusanik
Autor témy

Štvrtok, 15. Januára 2009, 18:40

LuCKy napísal:
Skús sa pozrieť za ten podblatník ako som už písal. Nemusíš ho zhadzovať celý, len ho poodkry a pozri, či tam niečo je.

LuCKy

pozeral som to v scheme presne podla roku a mesiaca a podla toho je na protipoziarnej prepazke v strede ale aj tak to skusim pozriet ked budem mat trochu casu. inac problem s kurenim nemam auto sa zohrieva bez problemu vobec tam tam to n. kurenie nechyba.

Suzuki_26

Štvrtok, 15. Januára 2009, 19:29

Mne tiež webasto nefunguje tak ako by malo :-/ Ked ho zapnem začne mi fúkať a po 5 minútach sa mi to vypne a motor nie je vôbec zohriaty ani len na minimum a neviem čím to je! Bateria v zadu je nabitá full a aj to normálne hučí,len to nehreje. Malo by to aj fúkať do vnútra teplý vzduch? Ja mám e34 r.v. 95/1

Dusanik
Autor témy

Štvrtok, 15. Januára 2009, 23:12

Suzuki_26 napísal:
Mne tiež webasto nefunguje tak ako by malo :-/ Ked ho zapnem začne mi fúkať a po 5 minútach sa mi to vypne a motor nie je vôbec zohriaty ani len na minimum a neviem čím to je! Bateria v zadu je nabitá full a aj to normálne hučí,len to nehreje. Malo by to aj fúkať do vnútra teplý vzduch? Ja mám e34 r.v. 95/1

no co mam info tak to len pomaha motoru zohriat sa a pri 50°c sa vypina. ale da sa k tomu dokupit ovladac alebo dialkove a potom to fuka aj teply vzduch dnu ale trva to dost dlho kym sa to zohreje. a ovladace na to stoja okolo 10 000- 15 000sk

airbone

Piatok, 16. Januára 2009, 02:21

Dusanik napísal:
no co mam info tak to len pomaha motoru zohriat sa a pri 50°c sa vypina. ale da sa k tomu dokupit ovladac alebo dialkove a potom to fuka aj teply vzduch dnu ale trva to dost dlho kym sa to zohreje. a ovladace na to stoja okolo 10 000- 15 000sk

Ovladac stoji okolo 150-200eur, podla typu webasta. Vypinat by sa mal pri viac stupnov ak je 50 (neviem vsak presne kolko). Dovnutra ma fukat samozrejme teply vzduch, a to takmer ihned. A urcite to nesuvisi s tym, ci k tomu mas ovladac, alebo to spustas napriamo. (ako ta vobec mohla napadnut taka blbost, ze to fuka teply vzduch len ked je ovladac....) Ak zhasina po par minutach, je to ochrana, je mozne ze prekrocilo povolenu teplotu, alebo je iny problem, trebarz odidena pomocna elektricka pumpa, alebo nieco s dodavkou paliva apd.

Dusanik
Autor témy

Piatok, 16. Januára 2009, 12:06

airbone napísal:
Ovladac stoji okolo 150-200eur, podla typu webasta. Vypinat by sa mal pri viac stupnov ak je 50 (neviem vsak presne kolko). Dovnutra ma fukat samozrejme teply vzduch, a to takmer ihned. A urcite to nesuvisi s tym, ci k tomu mas ovladac, alebo to spustas napriamo. (ako ta vobec mohla napadnut taka blbost, ze to fuka teply vzduch len ked je ovladac....) Ak zhasina po par minutach, je to ochrana, je mozne ze prekrocilo povolenu teplotu, alebo je iny problem, trebarz odidena pomocna elektricka pumpa, alebo nieco s dodavkou paliva apd.

ja som nepovedal ze nefuka ked nema ovladac len ze mu to trochu trva kym ten okruh zohreje. a co sa tyka tych stupnov to mi povedal chalan v servise cize ked ma oklamal tak klamem aj ja.

dany

Sobota, 17. Januára 2009, 11:10

Ja som bol vo štvrtok v BMW na inspection a tiež mi nefungovalo webasto/teda príhrev motora/.Mám 530D r.02.Diagnostika ukázala niečo s tlakom paliva pre webasto.Po vymazaní závad technik inicializoval webasto cez diagnostiku a ono naštartovalo a teraz fachčí ako má, len trochu ešte dymí, lebo dlho nešlo.Zablokovanie webasta zrejme nastalo keď som mal málo nafty v nádrži, lebo niekto spomínal, že ak 3x po sebe nenaštartuje webasto z dôvodu nedostatku paliva, tak ho zablokuje a dá sa spustiť až po vymazaní závad.To bol asi aj môj prípad, ale som rád, že sa na to prišlo a ani ma to nič nestálo.Akurát ponaučenie, že hlavne v zime nejazdiť s málom paliva v nádrži.

Dusanik
Autor témy

Re:

Streda, 21. Januára 2009, 12:27

LuCKy napísal:
tak som to pozrel a na moj veru je tam. uz len zistit preco nejde a odstranit zavadu. dikes za radu

LuCKy

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 6 neregistrovaných