... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, Kraken, johnyfly1

obchodna sekcia

palo
Auto: e34
Kraj: Bratislavský

Utorok, 6. Januára 2009, 14:23

na volnobeh netecie ale ked pridas a auto je zohriate tak by mala ta voda plynulo tiect.ak tecie iba trosku tak bud mas malo vody alebo vodna pumpa.
ex e30 318i sedan
e34 535i sedan
ex e36 316i sedan
ex e39 523i touring
ex e46 318i sedan
ex e46 320d fl sedan

maniaczv

Utorok, 6. Januára 2009, 15:20

dik chlapi auto ide na vecer do umyvarky na teply spanok takze uvidim co to povie ranoo ak nic tak nastane vymena vodnej pumpy a uvidi sa co dalej ...

Užívateľov profilový obrázok
jararak
Auto: skodofka 120l

Utorok, 6. Januára 2009, 16:21

dotaz co chces v tej umyvarke? dufam ze nie umyvat sak ti aj lak popraska, alebo aspon u nas v ke je taky mraz. mimoto ja som dnes menil termostat aj kvapalinu, pri vypnutom motore sme naplnili chladic, zohrial som auto, stale sme mali mierne odsrubovany odvzdusnovaci ventil a kurenie na plne bomby a mierne som pridaval cca 2000rpm. po tom ako som dosiahol teplotu som mu dal chvilkove bomby asi 5000rpm a zaplo mi konecne kurenie dolialo sa este kusocek nemrznucej a podotahovali sme sruby.
bmwcoding.sk
bmw maps 2025/fsc/carplay/ cz/sk pre cic/nbt
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off
oprava frm, upravy CAS/FEM/BDC, DME/DDE, virgin prevodovky a budikov

maniaczv

Utorok, 6. Januára 2009, 16:52

nie este to tak posluzi ako garaz

mizu2101

Utorok, 6. Januára 2009, 17:59

toto co pises mi robilo ked som mal zavzdusnene, treba to len odvzdusnit a pojde to..len ja mam teraz iny problem..mne niekde tecie prec chladiaca a neviem na to prist odkial..vonku plno snehu a moj bavo odpocva pod blokom..vsak to normalne nie je :evil:
bmw e36 318is coupe, čierna metaliza -EX
bmw e36 320i coupe, fialova metaliza

Rimi
Auto: Citroen C4 WRC

Utorok, 6. Januára 2009, 18:01

mizu2101 napísal:
toto co pises mi robilo ked som mal zavzdusnene, treba to len odvzdusnit a pojde to..len ja mam teraz iny problem..mne niekde tecie prec chladiaca a neviem na to prist odkial..vonku plno snehu a moj bavo odpocva pod blokom..vsak to normalne nie je :evil:

vodna pumpa..pokial to nieje hadica alebo ti niekde viditelne neunika..mal som rovnaky problem
ex 316i Compact Arktissilber
Citroen C4

Everyday is like a bullet in your brain.

array
Kraj: Banskobystrický

Streda, 7. Januára 2009, 07:40

Rimi napísal:
vodna pumpa..pokial to nieje hadica alebo ti niekde viditelne neunika..mal som rovnaky problem

mal som podobne - derava hadica do zadnej klimy. auto vobec nekurilo, hrialo sa hned az som sa bal a ked som dolial nemrznucu tak vytiekla vsetka. bola to asi 6cm dlha gumena hadicka.

Mc.jojo

hlava

Streda, 7. Januára 2009, 11:27

chlapci ja mam problem taky isty a dal som ho pozret jednemu mechanikovy a on mi povedal to ze necirkuluje voda ale drzi sa akoby na jednom mieste je kvoli prasknutej hlave..........tlaci vzduch z valcov do obehu a preto nemoze cirkulovat a vytvara sa strasny tlak v hadiciach,neviete kde by som mohol dat pretlakovat hlavu??

maniaczv

Streda, 7. Januára 2009, 11:53

takze ja klimu nemam a vodu tam stale mam nikde nevyteka noo uz mam doma vodnu pumpu tak uvidim ako to dapadne po vymene aa este musim zohnat cloveka ktory to dokaze vymenit :( alebo servis ktory ma aj cas vsetky ze za mesiac a tak preplnene
( a to s tou prasknutou to aj citis dako na vykone motora ? si myslim ze by si mal pocitovvat potom daco nie????)

CR19

Streda, 7. Januára 2009, 12:34

mizu2101 napísal:

Ja som mal podobny problem....Tesnenie pod hlavou válcov a unikajuca voda z príruby do hlavy motora. Chybná priruba stála 200,-sk + nove tesnenie pod hlavu atd.....Samozrejme hlavu nabrúsiť. Robil mi to kamoš vcelku "lacno"ma to všetko vyšlo. Ale aj tak mi nekuri dostatočne :cry:

tomanez
Auto: BMW E46 330d
Kraj: Žilinský

Štvrtok, 8. Januára 2009, 12:40

chlapci ja mam problem taky isty a dal som ho pozret jednemu mechanikovy a on mi povedal to ze necirkuluje voda ale drzi sa akoby na jednom mieste je kvoli prasknutej hlave..........tlaci vzduch z valcov do obehu a preto nemoze cirkulovat a vytvara sa strasny tlak v hadiciach,neviete kde by som mohol dat pretlakovat hlavu??

ja soma maj to iste co pises a bola to hlava. brusia zvaraju a tlakuju v spisskej tepici
BMW e46 330d

Thorien
Kraj: Košický

Štvrtok, 8. Januára 2009, 12:56

ze somm mal podobny problem ani nehovorim ... kto bol na 3. zraze tak to zrejme videl :) .... a dovod ? ... prvy krat ... vodna pumpa ... prejavovalo sa to tak ze kazdych 5 km vrela voda ... po otvoreni odvzdusnovaku kudoly pary ... jedina moznost odtahovka .. alebo kazdych 5 km pockat kym vychladne motor ... doliat vodu a pomalenku sa presunut do servisu ...

.. popri vymene pumpy sa menil aj termostat .. a tu nastala dalsia chybka na ktoru som prisiel az neskor ... po namontovani termostatu ktosi tak sikovne utiahol kryt termostatu ze praskol .... t.z. okamzite sa zacal zavzdusnovat system kurenie neslo ... nehovoriac o tom ze kazdych cca 50 km dolievat vodu ... po vymene voda nemizne, nevrie zda sa vsetko v poriadku

.. takze ja len tolko k tomu ... nemusi to byt hned nutne tesnenie pod hlavou alebo hlava ... :)

mizu2101

Štvrtok, 8. Januára 2009, 14:48

noo pokial by to bola hlava alebo tesnenie tak by som mal aj vodu v oleji ci nie??a to nemam..mam len ten problem ze aj ked nalejem nemrznucu do chladica hned cela vytecie.je to tam cele zaplastovane a nevidiet tam nic ani zo spodu. musim to vsetko vymontovat ale kedze nemam garaz tak pri tych teplotach co su teraz to bude problem. a hlavne ked to aj rozobereme a zistime co to moze byt tak kym nezozeniem suciastku co bude treba tak zas poskladat cele a potom zas rozmontovat..to bude na nervy toto...keby aspon ho bolo kde ulozit a kde to spravit :evil: :evil:
bmw e36 318is coupe, čierna metaliza -EX

bmw e36 320i coupe, fialova metaliza

chico69
Auto: E46, 320d, 100kW

Štvrtok, 8. Januára 2009, 20:21

tiež mi to strašne slabo kúri..zajtra sa to chystám odvzdušniť..kolko vody tam mám asi doliať?je tam nejaká ryska,alebo také niečo?a stačí asi keď dolejem vodu,lebo nemrznúcu nemám a ani neviem aká tam bola predtým-takže nechcem miešať..nemrznúcu mám asi tak do -35 stupnov, takže iba voda asi stačí..

pretým sa mi zdalo že to kúrilo lepšie..a zdá sa mi že sa to zhoršilo po tom ako sme otvorili vrchnák na chladiči - mohlo sa to vtedy zavzdušniť?

chico69
Auto: E46, 320d, 100kW

Sobota, 10. Januára 2009, 02:19

tak dnes som sa to snažil odvzdušniť a asi sa mi to nejak nepodarilo..mohli by ste presne napísať alebo ukázať cez ktorý ventil sa to odvzdušňuje?myslím že som to robil dobre, ale tiekla mi odtial akurát tak voda..dolial som tam potom trochu vody do chladiča-už to mám skoro plné a stále nič..nekúri to poriadne..rozprával som s jedním mechanikom a on vravel, že ak mám webasto tak tých ventilov na odvzdušnšnie by tam malo byť viacej? neviete poradiť ? dík

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 5 neregistrovaných