... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, Kraken, johnyfly1

bmwtt.sk

pexo
Autor témy
Auto: E39 530i BlackBeauty
Kraj: Prešovský

E36/318i - Sportove filtre: zbytocnost, alebo?

Streda, 31. Decembra 2008, 22:35

caute. su este nejake moznosti zvysenia vykonu na 318i okrem klasickeho cipovania alebo sportoveho filtra? chcel by som vediet nazor vas co mate v aute sportove filtre, ci je to nejak poznat. niesu to zbytocne vyhodene peniaze? chcel by som na mojej 318i nieco podobne podniknut a tak sa chcem poradit. viem ze od 4valca sa neda ocakavat nejaky excelentny vykon ale aj tak. diky za rady a vase nazory.

rodgers
Kraj: Trenčiansky

Štvrtok, 1. Januára 2009, 00:28

no myslim ze to bude skoda penazi. vymenit seriovy filter za sportovy samo osebe nema velky vyznam. povedal by som ze takmer nulovy. ak chces vacsi vykon, kup silnejsie auto, pripadne motor, ale sportovy filter je vystrel do prazdna. mozno ti niekto bude pisat ze dal šišku a taha mu to lepšie, ale je to placebo efekt. ak mas korunky navyse, zveladuj auticko v ramci jeho moznosti, alebo setri na sestvalec :twisted:

pexo
Autor témy
Auto: E39 530i BlackBeauty

Štvrtok, 1. Januára 2009, 00:43

tiez si to myslim ze ten sportovy filter nestoji za vela. napadol ma este chiptunning alebo popripade tam dat motor z 318is. len neviem ci to je mozne a ci tam ten motor bude pasovat ci nebude treba nieco dorabat a prerabat.alebo vymenit niektore casti z is do i?

Užívateľov profilový obrázok
energie21
Auto: e36 318iS rv.96
Kraj: Košický

Štvrtok, 1. Januára 2009, 12:31

Čaute. Ja tiež rozmyľam o zvišeni vykonu u mojej 318iS (1896cm). Dalo by sa to dajakími upravami to dosiahnut?

alu

Štvrtok, 1. Januára 2009, 12:40

Samozrejme ze sa to da. A nepotrebujes na to ani moc penazi.

Ale ako tu uz par ludi spomenulo, s tym netreba vymyslat.
Ak chces viac vykonu, predaj a kup nove-silnejsie.
Zvysenie vykonu je ako droga. Auto bezi nejaky cas lepsie a rychlejsie ale v konecnom dôsledku bude ovela skorej na konci svojej púte.

A nerozumiem naco chces viac PS ?? IS je jebot sam o sebe len to treba vediet soferovat. S tym autom sa mozes na trati merat aj s 325. Akurat ze musis radit a pridavat od 4500 vyssie.
Dokonalost sa da opisat vela slovami alebo aj jednoducho skratit ´´BMW´´

Kto neskoro brzdi,ide dlhsie rychlejsie!!!
Best Motor Worldwide!
Bavarian Machine on Wheels!
Bavarian Murder Weapons!

aero

siska na e36

Štvrtok, 1. Januára 2009, 13:18

zdar,
mam z mojho predchadzajuceho bawa este odlozenu sisku,
aj s prevodnikom pasujucim priamo na vahu vzduchu
(mal som to 2 mesiace namontovane v e36 - 316i, 4 val.)
ZA VELMI MALY PENIAZ
ozvi sa, poslem foto.

KESO 318i
Auto: 320d E46
Kraj: Nitriansky

Štvrtok, 1. Januára 2009, 20:25

rodgers napísal:
no myslim ze to bude skoda penazi. vymenit seriovy filter za sportovy samo osebe nema velky vyznam. povedal by som ze takmer nulovy. ak chces vacsi vykon, kup silnejsie auto, pripadne motor, ale sportovy filter je vystrel do prazdna. mozno ti niekto bude pisat ze dal šišku a taha mu to lepšie, ale je to placebo efekt. ak mas korunky navyse, zveladuj auticko v ramci jeho moznosti, alebo setri na sestvalec :twisted:

Nooo moc by som stebov nesuhlasil mam 1,8 mam tam sportovy filter a dobre sviecky a to auto je citelne zivsie hlavne v tom jak ide do otacok..
Je to dobra investicia uz len v tom ze nemusis zakazdym kupovat novy len ho operies :D ale kup radsej kvalitny jak nejaky smejd za 20 eciek
jazdim od zenskej k zenskej ale BMW som verny

moila
Auto: Toyota Verso
Kraj: Bratislavský

Nazor

Štvrtok, 1. Januára 2009, 21:06

Mam vlozku kn a cakal som viac ale nelutujem. Chcel som hrusku,ale nechcelo sa mi prerabat-basklovat snimac teploty nasateho vzduchu. Prinos je vsak ajtak len dlhsia zivotnost sportoveho filtra ale na druhej strane neviem,aky je pomer ceny origo filtra a kn filtra a ci sa to vobec oplati...verdikt,motor sa lahsie toci ale narast vykonu to nie.
EX - e39 528i Tour, EX - e46 330Ci - Cabrio, EX - Saab 9-3 Aero Cabrio, EX - e36 318ti - Compact, EX - Skoda Rapid 130 :-D

MuadDeeb
Auto: EX: E46 320dT 2005

Re: E36/318i - Sportove filtre: zbytocnost, alebo?

Utorok, 17. Februára 2009, 15:40

Neviem ci s tym sportovym filtrom je to dobry napad. Ja som od toho upustil po rozhovore s jednym paradnym mechanikom, ktory mi vysvetlil ze kem nejdem na okruhy tak nemam vymyslat. Filter totiz nezachytava kermaicke ciastoky zo vzduchu, ktore sa dostavaju dnu a potom robia bordel v motore. Tak ak ti nemenia po kazdom zavode motor, kasli asi radsej na to.
We ride together, we die together - Bad Boys For Life
Ford Escape 3,0 V6 XLT Limited

gf.no1
Auto: X5 E70
Kraj: Košický

Re: E36/318i - Sportove filtre: zbytocnost, alebo?

Utorok, 17. Februára 2009, 17:22

aj ja by som sa pridal- ze radsej nie ( pokial neurobys privod vzduchu- bude ti nasavat teply vzduch od motora, skor znizis vykon)
ja som ho vyhodil z auta a namontoval radsej na kompresor
● BMW X5 E70 sd● Subaru Impreza WRX STI● AlfaRomeo Giulietta●KTM sxf 250● Suzuki LTR450 ex●Mini one ex●Mitsubishi Pajero ex●Toyota RAV4 ex●E61 535d ex ● E39 530d Touring ex● E36 316i Compact ex● Mazda 323 GTR ex

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 16 neregistrovaných