... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
Lada Drifter
Autor témy

Potrebujem poziciat podlozku na roztec 5x120

Pondelok, 29. Decembra 2008, 18:04

nazdar chalani doniesol som si z ciech kolesa a mam problem ze v predu sa mi podopiera koleso o tlmic nemate niekto cca 1cm podlozku v rozteci 5x120 nie je problem pridem si aj po nu najlepsie niekto z ke alebo blizkeho okolia necham vam aj za nu zalohu ide mi len o to aby som vyskusal ci mi bude stacit dik pekne :wink:
http://www.youtube.com/watch?v=5sdgxux6Kq0

Predaj lacnych pneu za perfektne ceny

BMWpositiv

Utorok, 30. Decembra 2008, 10:19

...neviem, či ti pomôžem, ale ja by som to riešil nasledovným spôsobom:
...najprv by som si zistil, aké číslo ET je predpísané podľa TP na moje auto...
...potom by som si pozrel aké ET mám na danom disku, ktorý tam chcem dať...
...napr. ak mám mať na aute disky s ET 20 a disky mám s hodnotou ET 35, tak 1,5cm podložka by to mohla vyriešiť, aby disk nešúchal o tlmič...
...ak sa náhodou mýlim, tak vopred sorry... :oops:

Lada Drifter
Autor témy

Utorok, 30. Decembra 2008, 12:58

dalo by sa to tak triesit pokial by si nechal ten isty priemer aj sirku disku a riesil by si len et no ja amm v technicaku najvatsie kolo 14ku s sirkou tusim kolo 6,5palca a to co tam chcem dat je 17 s et30 a sirkou 9,5palca cize neviem ci mi to nejak pomoze :)

BMWpositiv

Utorok, 30. Decembra 2008, 14:36

...ops, tak to som nevedel, že chceš dať dopredu až taký široký disk... :shock:
...dúfam, že dozadu pôjdu aspoň nejaké 11", aby to vyzeralo cool... 8)
...podľa mňa je to dosť veľa a o šírke pneu na tento disk už ani nehovorím (mali by tam ísť tak 245-ky až 285-ky pneu, pri užších pneu ti bude ten disk dosť trčať a prípadné škrabance od obrubníkov budú asi značné), určite by si musel tiež riešiť úpravu vnútorného blatníka a v poslednej rade nehovoriac o tom ak náhodou stretneš nejakého nervózneho policajta, ktorý sa zle vyspal... :roll:
...BTW by si mohol napísať, že o aké auto sa jedná, na ktoré chceš tieto nadrozmerne široké disky nahodiť, potom by sa dalo niečo vygoogliť na nete... :wink:

Lada Drifter
Autor témy

Utorok, 30. Decembra 2008, 14:56

je to tu uz aj v inej teme ale pridam ti to aj tu no gumu mam na tom 225/45 r17 a je to pohoda a o blatnikoch mi radit nemusis skor sa bojim toho ze kolo mi bude suchat o vnutornak ako o blatnik kola su vsetky 4ri rovnake a v zadu do sedi ako na to :)
Obrázok

BMWpositiv

Utorok, 30. Decembra 2008, 15:29

Lada Drifter napísal:
je to tu uz aj v inej teme ale pridam ti to aj tu no gumu mam na tom 225/45 r17 a je to pohoda a o blatnikoch mi radit nemusis skor sa bojim toho ze kolo mi bude suchat o vnutornak ako o blatnik kola su vsetky 4ri rovnake a v zadu do sedi ako na to :)

...veď ja ti o blatníkoch ani radiť nexem, len som písal to čo aj ty, že ti to možno bude šúchať o "vnútorný blatník" alebo podľa teba "vnútorňák"... :wink:

BMWpositiv

Utorok, 30. Decembra 2008, 16:14

...tak neviem, k rozmeru disku 17" x 9,5" na prednú nápravu som zatiaľ bližšie info nezohnal, len toto ako príklad, kde je aj ET:

Size: 17 x 8.5 - Offset ET: 13mm (Front), 17 x 10 - Offser ET: 19mm (Rear)
BMW E30 (1986-1991) Tire Size : 215/40-17(F), 245/35-17 (R)

...podľa mňa 1cm podložka dopredu pri tvojom ET 30 bude asi málo a ďaľšia vec, aby disk nešúchal okrem iného aj o brzdový strmeň... :roll:

...a takto nejako to vyzerá na E30 M3... =P~
Obrázok

Lada Drifter
Autor témy

Streda, 31. Decembra 2008, 08:23

o strmen to nesucha pozerali snme vecer od oka a si myslim ze 1cm bude az az len preto to chcem skor vyskusat az tak to kupim

Jannci
Auto: MB
Kraj: Trnavský

Streda, 31. Decembra 2008, 12:34

Mam 15mm podlozky, pouzivam ich, ked sa ti chce prist do TT, tak si to mozes odskusat, zhodim koleso...

Lada Drifter
Autor témy

Streda, 31. Decembra 2008, 13:26

Jannci napísal:
Mam 15mm podlozky, pouzivam ich, ked sa ti chce prist do TT, tak si to mozes odskusat, zhodim koleso...

dik moc len to je dos daleko to za to co prejazdim si ich mozem rovno kupit ale aj tak dik aspon za ochotu nikto z kosic alebo okolia sa nenajde ?

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 220 neregistrovaných