... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, Kraken, johnyfly1

mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
profor
Auto: E46 nemám
Kraj: Bratislavský

Utorok, 16. Septembra 2008, 20:54

No a to neni v budíkoch? :oops: či tam to len zobrazuje?

hartge30
Autor témy

Streda, 17. Septembra 2008, 07:35

Bol som mimo nemal som čas sa tým zaoberat, každopádne z elektriky a z príspevku od člena profor som úplne vedľa, čiže budem to musiet posunúť niekomu kto sa vyzná, v aute nemam BC, takže mi vypálenie žiaroviek nesignalizuje,
BC u Bmw nie je súčasťou budíkov, ako pri iných značkách, je to samostatný panel, čo je aj tak vlastne jedno.
Výmenou relé myslíte zameniť relé v poistkovej skrinke?

profor

Streda, 17. Septembra 2008, 19:18

Aha rozumiem, už som také foto videl kde to je mimo, ale myslím že na E46 je to už v budíkoch, síce to tam nemám ale asi je :D

No neviem ako píšem, a tu by mohol napísať niekto kto má vo WDS tvoju E36ku, ako sú spínané svetlá u uteba, či je to ako u E46 RJ v spínači svetiel alebo je to len mechanické zopnutie. No ale snáď sa nemýlim ked poviem že už máš tú RJ svetiel ktorá aj zapína svetlá.

Relé sa myslí dať k baterke a odtial prekáblovať ku svetlám nové káble a svetlá budú tým pádom napájané od baterky a nie cez káblový zväzok čo je vnútri pod palubovkou

hartge30
Autor témy

Piatok, 26. Decembra 2008, 13:37

Zdravím, takže potom ako sa problém sám vyriešil, :?: sa teraz znova objavil, no teraz už občas vyhodí komplet budíky - palivomer otáčkomer s displejom km, otáčkomer aj teplotu. Upozorňujem že elektrike sa vôbec nevyznám- mám taký pocit že to sťahuje napätie v celom aute, napr. sa reštartne panel klímy... Určite do toho fušovať sám nebudem, rád by som však niečo o tom vedel, kým pojdem k nejakému odborníkovi :wink:
Je možné aj iné riešenie ako ťahať nové káble pre svetlá ako písal profor?

version2

a s

Sobota, 27. Decembra 2008, 13:21

ja som mal podobny pripad, ale na seate (prestavbova sada). ciez tachometer blbol. Vymenil som starter a potom uz bolo v pohode
BMW 318 ti compact 140 hp

hartge30
Autor témy

Pondelok, 29. Decembra 2008, 09:35

Dá sa ten balast nejako premerať, či je ozaj naprd :?: :evil:

profor

Pondelok, 29. Decembra 2008, 11:02

Dá sa najlepšie osciloskopom pozrieť čo z neho ide do kabeláže. Tak ako som meral priebehy na E46 s xenonmi.
Ono by teo išlo ak by sa jednalo o nejaké vf rušenie to odfiltrovať, možno aj tým "suppression" filtrom čo sa dá kúpiť ako diel k rádiu, len neviem na koľko kontinuálnych A je stavaná tá cievka vnútri.

haluska

Pondelok, 29. Decembra 2008, 14:32

mne toto robilo na Seate ako sa pise o par prispevkov vyssie. Pri zapnuti sa vynuloval palubny pocitac a rucicky rychlosti a otacok padli dole. Myslim ze to bude podobny problem. Vymenil som asi 10 balastov, aj vybojok na xenony, prezemnil som budiky aj baterku, dal som to cez relatka (vsetko uzemnene na baterke), dal som tam kondenzatory naviac, RC clen na odrusenie no nepomohlo vobec nic. Dal som aj novu baterku btw.. Vsetko fungovalo len obcas. Nakoniec som to vyriesil tak, ze som vsetko vysklbal, a chalan co mi predaval xenony k tomu predaval aj take krabicky - stabilizatory. Tie mi to do znacnej miery eliminovali. Naviac som zistil ze mi to robi hlavne vtedy, ked hned po starte zapnem xenony, takze teraz po nastartovani pockam do chvile ked davam prvy krat dvojku a vtedy ich zapnem. Odvtedy mam s tym pokoj.

Naviac som nasiel take programovatelne relatko ktore sa da nastavit cas a trvanie zopnutia, nastavil som ho tak ze zopne tak minutu-dve po starte a zapne mi svetla, takze mam takto kvazi aj dene svietenie, len to este musim nahodit :)

Skus si dat tie stabilizatory alebo skus zapinat xenony az po chvilu, dufam ze ti to pomoze.

profor

Pondelok, 29. Decembra 2008, 15:07

No to je možné že ti poklesne napätie, záleží to aj na dimenzovaní origo vodičov, prípadne aj spínačke či relé na zopnutie napájania silových (zariadení s veľkým odberom) častí.

To že sa to haluska-ovi obmedzilo po štarte je tým že alternátor nedobíja ihneď ale za pár sekúnd, merákom by sa dalo dokázať že po štarte je napätie na baterke okolo 12V a po pár sekundách vybehne na okolo 14, v ideálnom prípade aj viac voltov čo už stačí na dobíjanie baterky a zásobenie spotrebičov.

haluska

Pondelok, 29. Decembra 2008, 16:59

meral som napetie pri starte, neklesne pod 12 a hned po nastartovani ma nieco cez 13, baterka je nova Optima YellowTop, to na tom zaraza najviac...

mozno odfrezujem tu gebuzinu na tom stabilizatore a pozrem co tam vlastne je ked to znacne pomohlo :)

version2

Pondelok, 29. Decembra 2008, 17:30

tam nemas ani pokles napetia, ale rusenie,
skus najpr jeden menic odpojit, ci to bude robit, a potom druhy, a tym vyskusas, ze ktory ti rusi budiky
BMW 318 ti compact 140 hp

profor

Pondelok, 29. Decembra 2008, 22:26

Ono krátkodobú špičku v poklese napätia tam kludne môže mať ale priznajme si aké máte multimetre s ktorými to meráte?

Tie štandardy nemajú šancu stihnúť si vôbec niečo všimnúť...

hartge30
Autor témy

Utorok, 30. Decembra 2008, 11:22

Mám rovnakú skúsenosť ako člen haluska, ak svetlá zapnem hned po štarte vyhadzuje mi to, ked počkám je to relatívne OK. Takisto baterku mám úplne novú, žiadny shit, kúpil som o niečo silnejšiu- myslel som že pomôže, no asi skúsim ešte tie stabilizátory, a skúsim aj vymeniť trafá, diky chalani

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 4 neregistrovaní