... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, Kraken, johnyfly1

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
Max-Max
Auto: niekoľko...
Kraj: Zahraničie

Utorok, 16. Decembra 2008, 23:43

matko_kubko napísal:
Proste v kuse. Akonahle sa motor zahreje, v lete ci v zime, mesto ci mimomesto, rychlo aj pomaly. Je to vzdy na 109, co chapem ze je 109C a tym padom mi jasne ze sa prevara voda... nevedel som ze to je tak vela...
Ako je mozne to vycistit? chemicky? ci myslis ze to zvladne ten automechanik? ak mas nejake doporucenie tak mozem ho navrhnut..

mam.... vymenit chladic a vodnu pumpu.... po tych rokoch je skor zazrak ako realita ze to vycisti... a navyse si myslim, ze to bude iba pokus, ktory si nauctuje a aj tak to nebude uspech.... mozno klame budik alebo cidlo, ale to je velmi zriedkavy pripad
e23 732iA, e24 635CSiA, e24 628CSi, e30 325i, SV 1000 S

matko_kubko
Autor témy
Auto: exE39, 530d sedan
Kraj: Žilinský

Utorok, 16. Decembra 2008, 23:50

hmm tak to aby som zhanal chladic a vodnu pumpu... pozeral som a moc to ludia neponukaju :/ Mechanik vravel ze za 300sk to vycisti a vymeni chlad.zmes, tak to neni az tak vela, aj keby sa to nepodarilo... stale existuje moznost, sice s minimalnou sancou, ze to menit nebude treba :)
Ale tak teda zacnem sa obzerat po chladici...

Teraz mi je jasne ze to pretlak vytlacil trochu kvapaliny cez vicko... aspon ze som si to vsimol, a ze to mam moznost vymenit, v zahranici by to bolo hodne zlozite :)

Dakujem moc pekne za rady, este ze mame bmwklub a takych skvelych ludi v nom :)
K tomu oknu netusis co sa deje?
Obrázok Obrázok Obrázok
ex E30 318i,M10 coupe >> ex E46 318i sedan >> E39 530D :) (na predaj)

Max-Max

Utorok, 16. Decembra 2008, 23:54

matko_kubko napísal:
hmm tak to aby som zhanal chladic a vodnu pumpu... pozeral som a moc to ludia neponukaju :/ Mechanik vravel ze za 300sk to vycisti a vymeni chlad.zmes, tak to neni az tak vela, aj keby sa to nepodarilo... stale existuje moznost, sice s minimalnou sancou, ze to menit nebude treba :)
Ale tak teda zacnem sa obzerat po chladici...

Teraz mi je jasne ze to pretlak vytlacil trochu kvapaliny cez vicko... aspon ze som si to vsimol, a ze to mam moznost vymenit, v zahranici by to bolo hodne zlozite :)

Dakujem moc pekne za rady, este ze mame bmwklub a takych skvelych ludi v nom :)
K tomu oknu netusis co sa deje?

za tych 300 je v cene aj nova kvapalina? :shock:

okno.... tipujem ze mas prieraz niekde do skratu.... zmeram cez vikend presne ktory je + a ktory je kostra a potom napisem

matko_kubko
Autor témy

Streda, 17. Decembra 2008, 00:00

Nie, 300sk je za vymenu a vycistenie, 180sk za liter zmesi. Ja som nasiel na Shellke G11 za 125sk za liter, povedal ze mozem si kludne doniest sam...

Otazne je, ako budem hladat ten skrat ked nemam sajn kade je vedeny kabel... ach jo.. Ja som myslel ze jeden z tych kablov je kostra a druhy +, lebo medzi tymi privodovymi kablikami je 12V... Ked sedim ako sofer cumim pred auto, tak vlavo za mnou by malo byt plus, a vpravo kostra...
Ale nejak nechapem tych 7V co som nameral (aj ked som meral na karoserii dveri, nemal som kde inde najst kostru :) tak ze by farba takto posobila?
Obrázok Obrázok Obrázok

Max-Max

Streda, 17. Decembra 2008, 00:04

matko_kubko napísal:
Nie, 300sk je za vymenu a vycistenie, 180sk za liter zmesi. Ja som nasiel na Shellke G11 za 125sk za liter, povedal ze mozem si kludne doniest sam...

Otazne je, ako budem hladat ten skrat ked nemam sajn kade je vedeny kabel... ach jo.. Ja som myslel ze jeden z tych kablov je kostra a druhy +, lebo medzi tymi privodovymi kablikami je 12V... Ked sedim ako sofer cumim pred auto, tak vlavo za mnou by malo byt plus, a vpravo kostra...
Ale nejak nechapem tych 7V co som nameral (aj ked som meral na karoserii dveri, nemal som kde inde najst kostru :) tak ze by farba takto posobila?

hnedy je v kazdej e30 vzdy zem... meraj na skrutke zapadky dveri na C stlpiku

matko_kubko
Autor témy

Štvrtok, 18. Decembra 2008, 22:56

Cus, chcem sa spytat, niekde som cital ze su nejake pripravky co "pomozu" s vycistenim chladiacej sustavy (vod.kamen a tak). Viete o niecom, co by ste mohli doporucit? Bude sa to cele cistit "prefukavanim" mechanicky..ale ci by nepomohlo to este predtym nejakym tekutym pripravkom ciastocne rozlozit...
A ked uz, tak ten pripravok naliat do starej spinavej zmesi, alebo tam hodit cistu destilovanu vodu a nejaky cas nechat motor bezat?
Potom to bude mechanik cistit a da sa nova zmes do cisteho :) Dik...
Obrázok Obrázok Obrázok

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 12 neregistrovaných