... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
angelfire
Autor témy
Auto: BMW E39 525TDS
Kraj: Trnavský

kontrolka chladiacej kvapaliny

Nedeľa, 7. Decembra 2008, 01:54

Z nicoho nic mi zacala svietit zlta kontrolka s takou olejnickou a vlnkami, myslim ze sa jedna o kontrolku chladiacej kvapaliny. Ked vypnem kluc a zapnem tak prestane, a po chvili sa zas rozsvieti. Kontroloval som kvapalinu a je plna, nic sa nestraca. Moze byt problem v nejakom cidle? dik
BMW 525tds E39 1996 143 PS
Obrázok

mathesss

Re: kontrolka chladiacej kvapaliny

Nedeľa, 7. Decembra 2008, 01:58

angelfire napísal:
Z nicoho nic mi zacala svietit zlta kontrolka s takou olejnickou a vlnkami, myslim ze sa jedna o kontrolku chladiacej kvapaliny. Ked vypnem kluc a zapnem tak prestane, a po chvili sa zas rozsvieti. Kontroloval som kvapalinu a je plna, nic sa nestraca. Moze byt problem v nejakom cidle? dik

keď tam máš olejničku prečo pozeráš po chladiacej kvapaline??? :lol:
Máš málo oleja... Skontroluj a čo najrychlejšie dolej...
BMW F01 730xd
EX.:BMW E65 730d
EX.:BMW E39 528i

angelfire
Autor témy
Auto: BMW E39 525TDS

Re: kontrolka chladiacej kvapaliny

Nedeľa, 7. Decembra 2008, 02:17

mathesss napísal:
keď tam máš olejničku prečo pozeráš po chladiacej kvapaline??? :lol:
Máš málo oleja... Skontroluj a čo najrychlejšie dolej...

pretoze kontrolka oleja je hned vedla a ta nesvieti
svieti olejnicka pod ktorou su vlnky (olejnicka ktora moze znamenat aj konvicku s vodou) ale kontroloval som aj olej, ten bol meneny a je po hornu rysku, takze to je ok... Potreboval by som zistit kde je cidlo hladiny chladiacej kvapaliny
BMW 525tds E39 1996 143 PS
Obrázok

mathesss

Nedeľa, 7. Decembra 2008, 15:32

máš žlté a červené symboli.. žlté su upozorňujúce a červené sú závažne a nemal by si vtedy auto používať. Keď ti svieti červená olejnička, vtedy je to dosť zlé a máš nejaky zavažny problém z mazaním. Keď ti svieti žltá olejnička s vlnkami to znamená že máš hladinu oleja pod minimom... Keď maš dosť oleja tak máš tenky olejovy film, čiže hladku plochu. Keď maš malo oleja nemáš hladkú plochu a to symbolizujú tie vlnky alebo skôr hrbole-nerovnosti :lol:

Pokial máš oleja dosť a stale ti svieti žltá kontrolka, tak máš pokazené čidlo, alebo si sa v minulosti dlhšie vozil s malom oleja a po doliati ti chyba nezmyzla a chybu musíš vymazaťcez počítač.
Nie som si isty, ale kontrolka na malo chladiacej kvapaliny tuším na tom aute ani neni... Musíš sa pozrieť do nádržky keď je motor vychladeny akú maš hladinu.
BMW F01 730xd
EX.:BMW E65 730d
EX.:BMW E39 528i

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 2 neregistrovaní