... všetko o BMW ...
Moderátori: barabas, alfi666, Kraken, johnyfly1
Fx323i napísal:Řeším právě zapojení DO centrálního zamykání a dojezdů oken. Mám jednotku ZKE IV. Podle schémat mi je jasné, jak zapojit čistě zamykání i odemykání vč. double locku, ale pořád mi není jasné, jak zapojit automatický dojezd oken při zamknutí dálkou.
Okna dojíždí při zamykání klíčem a podržení klíčku. DO má +12V impuls o délce 20s vyvedený extra pro okna.
Kam to napojit, případně jak s diodami? Poradí mi někdo?
BlackMW napísal:zapoj to na zamykaci impulz. namiesto kablu s kratkym zamykacim impulzom..
(zlty konektor - pin cislo 17 - kabel biely s cervenym pasikom a zltymi pruzkami)
Fx323i napísal:Tak to je zajímavé - tohle jsem zkoušel, protože to i podle logiky takhle být musí (podržení klíče v zámku není nic jiného než držení spínače a prodloužení impulsu) a nechodilo. Zkusím to tedy znovu. Je třeba tam dávat diodu? Jednotka DO obsluhuje centrál jen relátky.
Díky moc za odpověď.
BlackMW napísal:ja to mam takto spravene, na tomto kabli, len som pridal tranzistor a kondenzator,
ktory predlzi plusovy zamykaci impulz o nejakych 8 sekund.. a funguje to..
ak ten kontakt na okna je plusovy a zopina vzdy pri zamknuti,
tak by mal stacit iba ten a plusovy zamykaci kratky by si nemal potrebovat,
ale pre istotu ich mozes spojit dokopy (ak su tam relatka netreba diodu).
Ak mas povodne origo dialkove, pridaj racej na zamykaci kabel diodu medzi ZKV4 a prijmac dialkoveho (zrkadlo),
aby prijmac v zrkadle nedostaval stavu z tvojho centralu ked zamykas, aj ked najskor tam aj tak bude rele..
central co pridavas pripoj blizsie k ZKV4..