... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, Kraken, johnyfly1

mmracing.sk

geri
Autor témy

horny uchyt zadneho tlmica e36 sedan

Pondelok, 3. Novembra 2008, 11:40

Hallo Leute,

Asi pred mesiacom som menil zadne tlmice, ktore boli v podste este dobre ale pri vbehnuti do nejakej jamy, mi na zadnom pravom tlmici vyletel gumeny uchyt z kovoveho lozka, ktory neslo stiahnut dole z tlmica. Kupil som preto nove tlmice aj horne uchyty. Nieje tomu ani mesiac a stalo sa mi to znova na tom istom uchyte (ale v inej bratislavskej jame :) ). Uchytenie o karoseriu ostalo neposkodene a nove uchyty este nestihli zakorodovat :) tak pojdu vpohde stiahnut z tlmicov ale zamyslam sa nad tm ci som nahodou nekupil nieco nekvalitne (v ELITE stal uchyt ~500 Sk). Nieje to nahodou castejsim problemom u e36tiek? Mam si ich kupit aj zpar do rezervy? Jama to nebola velmi hlboka a ani naraz nebol velmi extermnym. Mate niekto skusenosti z roznymi typmi a znackami hornych uchytov? Alebo mam byt v podstate rad ze sa iba vyvliekla guma a nezlomil sa tlmic pripadne neodsterlil uchyt na kaoserii?

-geri-
BMW 318i e36
BMW 330D e46

Užívateľov profilový obrázok
BlackMW
BMW Waffenschmiede Pressburg
Auto: E38
Kraj: Bratislavský

Re: horny uchyt zadneho tlmica e36 sedan

Pondelok, 3. Novembra 2008, 13:23

geri napísal:
Hallo Leute,

Asi pred mesiacom som menil zadne tlmice, ktore boli v podste este dobre ale pri vbehnuti do nejakej jamy, mi na zadnom pravom tlmici vyletel gumeny uchyt z kovoveho lozka, ktory neslo stiahnut dole z tlmica. Kupil som preto nove tlmice aj horne uchyty. Nieje tomu ani mesiac a stalo sa mi to znova na tom istom uchyte (ale v inej bratislavskej jame :) ). Uchytenie o karoseriu ostalo neposkodene a nove uchyty este nestihli zakorodovat :) tak pojdu vpohde stiahnut z tlmicov ale zamyslam sa nad tm ci som nahodou nekupil nieco nekvalitne (v ELITE stal uchyt ~500 Sk). Nieje to nahodou castejsim problemom u e36tiek? Mam si ich kupit aj zpar do rezervy? Jama to nebola velmi hlboka a ani naraz nebol velmi extermnym. Mate niekto skusenosti z roznymi typmi a znackami hornych uchytov? Alebo mam byt v podstate rad ze sa iba vyvliekla guma a nezlomil sa tlmic pripadne neodsterlil uchyt na kaoserii?

-geri-

urcite si tam nedal podlozku, alebo je zhrdzavena a tlmic cez nu presiel..
je to diel #6 na obrazku nizsie, s tou podlozkou to nema sancu prerazit, lebo neprejde kovovou castou ulozenia..
bez nej je to len tycka zastrcena v gume a ta guma sa casom tak ci tak odtrhne a tycka vleze do kufra..

Obrázok
same shit, different day..
There's no replacement for displacement..
Aké krásne ticho by bolo na svete, keby ľudia hovorili len to, čo vedia.
Obrázok

geri
Autor témy

Pondelok, 3. Novembra 2008, 15:21

S tou podlozkou mas pravdu. Ta totiz ostala na starom tlmici, z ktoreho to neslo vybrat kvoli zaseknutemu gumevemu uchytu. Navyse bola prehrdzavena a zosunula sa za odsadenie tycky tlmica. Nasledkom toho bolo to ze som nepochopil jej spravnu funkciu a myslel som si, ze ta podlozka je "nepodstatna" a riesi len to aby branila necistotam vchadzat na tu gumu :-). No nic stavaju sa aj horsie veci. Mam totis taku uchylku ze vzdy ked nieco rozoberiem a potom zlozim tak mi ostane aspon zahrst nepodstatnych srubiek a podloziek :-). Doteraz som sa ale vrtal iba v pocitacoch a serverovych skriniach. K autam som sa dostal len nedavno. Tu asi vsetky podlozky nieco znamenaju ;-) Dik.

-geri-
BMW 318i e36
BMW 330D e46

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 12 neregistrovaných