... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
xtreme
Autor témy
Auto: felda, stilo
Kraj: Žilinský

spojka

Sobota, 4. Októbra 2008, 01:04

ahojte chalani.. chcem sa spytat.. mensi problem so spojkou.. ked sa rozbieham.. dam jednotky, tak kym sa uvedie auto do pohyb sprevadzaju to zvuky, proste nwm ake..ako keby som sa snazil pohnut na rucnej, take na silu.. taktiez pri podradovani.. strasie celym autom a zase ten zvuk..
mam tip na lozisko.. bo ho je pocut aj pri volnobehu.. stlacim spojku, zvuk sa ukludni.. pustim, zvuk nabehne.. ale preco tie zvuky pri rozbehu a preradovani?
bola tam menena spojka.. ale vlastne len z druheho auta.. starsia.. ale v dobrom stave.na co sa tam mohlo zabudnut? alebo co tipujete?
.

luky2208
Kraj: Prešovský

luky

Sobota, 4. Októbra 2008, 07:21

Je to čisto len moj typ ale myslým že to môže robyť aj prevodovka.Ak spojku stlačíš prevodovka sa zastavý, a ak ju pustíš hriadel v prevodovke sa roztočí.Spojkove ložisko by to robylo presne naopak si mislím ak ho prytlačíš tak ho počuješ a naopak :roll: .Koli spojke by sa auto asi nepohynalo ako na ručnej :wink: Toť môj názor :lol: .

BMino
Auto: modre

Sobota, 4. Októbra 2008, 07:39

mas v nej olej?
e91 330d
e90 320d - ex
Land Cruiser 90 3,0 td
2000 CA - ex
Pajero 2,8 td intercooler FL - ex
e46 330d touring M-paket II - ex
e36 320i limousine M-paket - ex
e36 M3 coupe SMG - ex
e30 320i coupe M-Technic - ex
---------------------------------

dasto
Auto: E39 523iAt (sporak)
Kraj: Bratislavský

Sobota, 4. Októbra 2008, 11:57

BMino napísal:
mas v nej olej?
dobry postreh, kamos kupil bmw, nejako tam cudne rachotila prevodovka, ale aj tak ho kupil, ked tam menil olej, islo z nej nieco ako med a po naliati noveho stichla a ako lahko sa radi, jedna basen
radosť - jazda - bmw :.... vieme o čom ten slogan je

jetzt?
ex E39 523iA touring (sporak LPG)
ex E36 coupe 320i

xtreme
Autor témy

Nedeľa, 5. Októbra 2008, 00:29

BMino napísal:
mas v nej olej?

hm.. prevodovku som nemenil.. ta zostavala povodna... a predtym sla super..
radi uplne dobre.. len fakt ked pustam spojku tak zvuky .. ma ide slaktrafit.. a ked podradujem.. tak to uplne skubne celym autom, tak zatrase... zvuk.. az potom ide...
.

luky2208
Kraj: Prešovský

Nedeľa, 5. Októbra 2008, 08:40

vyskušaj to aspon dvyhnúť alebo na neakej jame popozerať od spodu možno niečo zbadáš,neaký otrhnutý sylenblok na prevodovke alebo niečo podobné a hned pozrieš aj ten olej. :roll:

xtreme
Autor témy

Nedeľa, 5. Októbra 2008, 23:29

luky2208 napísal:
vyskušaj to aspon dvyhnúť alebo na neakej jame popozerať od spodu možno niečo zbadáš,neaký otrhnutý sylenblok na prevodovke alebo niečo podobné a hned pozrieš aj ten olej. :roll:

jj, skocim na jamu zajtra.. ten silentblok ma tiez napadol.. hm.. uwidime..
.

Maťásek
Auto: E46 330i
Kraj: Bratislavský

Streda, 29. Októbra 2008, 18:03

Páni mal by som taký dotaz ohľadom spojky, tak to píšem sem, nech nezakladám zbytočne témy. Deje sa mi taká zvláštna vec, a neviem či je to tak v poriadku: Keď vytočím na jednotke plný a prehadzujem na dvojku, otáčky mám vybehnuté na dobrých 6000, pustím spojku a znova dupem na plyn, tak už nepretočí kolesá ale cítim ako keby sa šmýkala spojka. Nemalo by skôr počuť pišťať gumy? Gumy mám len 205-ťky. Inak mi tá spojka neprepúšťa, na jednotke bez problémov ide, a aj keď už je zopnutá a dupnem tak otáčky neletia hore. Je to ok? Prípadne nedá sa nejako zistiť či šmýka alebo nie?

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 30 neregistrovaných