... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
noveL
Autor témy

AKO JE TO SO ZARUKOU AUTA Z CUDZINY? (PORADTE pls.)

Štvrtok, 22. Mája 2008, 16:46

Prosim Vás, Ak kupim nove auto z nemecka alebo švajčiarska, s počtom km 0 (proste NOVE) Ako je to so zarukou a upltanovanim si ju na slovensku? Počul som taku vec, že keď kúpim auto nove z nemecka a prídem do servisu v tym že si chcem uplatnit zaruku tak ma vraj pošlu tam kde som to kupil. NIEJE TO HLUPOSŤ? Ako je to v skutočnosti?

Dik

lupo
Kraj: Žilinský

Re: AKO JE TO SO ZARUKOU AUTA Z CUDZINY? (PORADTE pls.)

Štvrtok, 22. Mája 2008, 18:44

noveL napísal:
Prosim Vás, Ak kupim nove auto z nemecka alebo švajčiarska, s počtom km 0 (proste NOVE) Ako je to so zarukou a upltanovanim si ju na slovensku? Počul som taku vec, že keď kúpim auto nove z nemecka a prídem do servisu v tym že si chcem uplatnit zaruku tak ma vraj pošlu tam kde som to kupil. NIEJE TO HLUPOSŤ? Ako je to v skutočnosti?

Dik

zaruka je u novych aut viazana vacsinou na kontinent, takze pokial nekupis auto vyrobene pre USA, nemal by si mat problem. navyse sme v EU, kde plati povinnost minimalne 2 rocnej zaruky na novy tovar. ak ma raz znacka zastupenie v SR, musia ti to oservisovat v kazdom z nich. a ak by nechceli, je to jasny pripad pre SOI a mozu sa tesit na mastnu pokutu.
955 CT-S

sooky

Štvrtok, 22. Mája 2008, 21:22

pri autach to ale neplati, pretoze kazda krajina a kazda znacka si chrani svoj trh / lokalitu.

je mozne, ze seriozna automobilka prevedie zarucny servis v inej krajine nez auto bolo kupene. Nebude to urcite pravidlom...

Peppo
Auto: TOYOTA PRIUS
Kraj: Bratislavský

Piatok, 23. Mája 2008, 07:38

mne hovorili ze BMW ma medzinarodnu zaruku - cize pokial mas serv. knizku a servis all inclusive tak v pohode podla mna... ale reci su reci realita moze byt aj niekde inde

noveL
Autor témy

Piatok, 23. Mája 2008, 10:58

Presne o tom píšem, že teoria je často krajšia ako skusenosť. Asi sa to nedozviem jedine ked si to vyskúšam na vlastnej koži. Exituje na to niejaky zákon, ktorý hovorí že, MUSIA to zreklamovat v každom autorizovanom servise ak su potrebne doklady?" Alebo ide čisto o to ako sa ten predajca vyspí?

Peppo
Auto: TOYOTA PRIUS

Piatok, 23. Mája 2008, 12:09

noveL napísal:
Presne o tom píšem, že teoria je často krajšia ako skusenosť. Asi sa to nedozviem jedine ked si to vyskúšam na vlastnej koži. Exituje na to niejaky zákon, ktorý hovorí že, MUSIA to zreklamovat v každom autorizovanom servise ak su potrebne doklady?" Alebo ide čisto o to ako sa ten predajca vyspí?

Uff neviem ci sa to tyka aj aut. ale k niektorym vyrobkov je medzinarodny zarucny list - tzn ze reklamaciu si mozes uplatit aj v inej krajine. Doklad o zaplateni plati len v krajine kde si to zakupil. U aut by mohol byt "zarucny list" v podstate servisna knizka - a podla VINka oni vedia ci je to v zaruke alebo nie..

BaDDog

Piatok, 23. Mája 2008, 12:25

No malo to tak byť...že pokial je tu na SK výhradným predajcom BMW...tak by mal urobit aj servis...
Ved ja mam taku knižku niečo ako manual a tam su aj vypísane servise v daných krajinách (myslím že zmluvné servise s BMW)...
Neviem ale možno takúto knižku má aj Pepoo v svojom novom Bawe...

Možno by nebolo od veci to mrknuť...

sooky

Piatok, 23. Mája 2008, 20:17

zarucny list nie je servisna knizka ; servisna knizka v ziadnom pripade nie je zarucny list.

hrs

Pondelok, 27. Októbra 2008, 23:28

Uplne bez problemov ti uznaju zaruku v kazdom autorizovanom servise bmw, ak bolo auto kupovane v EU. Osobna skusenost v BMW BA.

BMWpositiv

Utorok, 28. Októbra 2008, 09:01

...no s tou zárukou v rámci EU to môže byť pravda (s výnimkou Švajčiarska, čo sa pýtal "noveL")... :roll:
...BTW celosvetovú záruku na auto dáva jedine PORSCHE, ak sa mi dobre marí... :-k

BaDDog

Utorok, 28. Októbra 2008, 21:12

BMWpositiv napísal:
...no s tou zárukou v rámci EU to môže byť pravda (s výnimkou Švajčiarska, čo sa pýtal "noveL")... :roll:
...BTW celosvetovú záruku na auto dáva jedine PORSCHE, ak sa mi dobre marí... :-k

Neviem.. ale sto pro ju máš u RR (rolls royce) :wink:

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 231 neregistrovaných