Čafce mrafce. Len taká malá otázočka. Vyzerá to tak, že sa mi po 8 rokoch a dvoch mesiacoch chystá kľaknúť batéria BOSCH S5 95Ah 850A. Chcem kúpiť presne takú istú. Bude ju treba nakódovať? Vopred ďakujem za odpovede.
A ešte ma zaujíma jedna vec. Môžem nechať nabíjačku zapojenú na kontaktoch pod prednou kapotou a tak vybrať starú batériu, kým nedonesiem a nezapojím novú? Bude tam niekoľkohodinová medzera a neviem či môže byť tak dlho auto bez šťavy, resp., či mu môže zapojená nabíjačka nejako ublížiť.
To ako fakt? A ked auto stoji roky z odpojenou bateriou? Uz neozije??Toto vymienanie baterie pod napetim si koleduju vsetci o pruser…. Preto sa odpaja prve - aby ked sa dotknes golou o kasnu pri odpajani + si ju neprizvaral o kasnu. Teraz porozmyslaj este raz. Ak by si to mal pod zdrojom,druhou bat,autom to proste hrozi…Ok zdroj by sa asi vypol skratom ale druhe auto,baterie asi ne….
Hlúpy sa učí na vlastných chybách. Múdry na chybách tých hlúpych, alebo si dá poradiť 😁😁😁 Ja si radšej dám poradiť. Takže vám ďakujem pekne a zariadim sa podľa vašich rád tak, ako to robím už 16-ty rok 😁
Čo ti poviem......radšej sa opýtam, ako by som si mal potom hlavu tĺcť o stenu. A má to aj iné plus....... aspoň trošku oživíme fórum. Fakt je tu nejako mŕtvo