... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666

bmwtt.sk

Loggi
Auto: e30 316i
Kraj: Bratislavský

Re: Velka Neznama/volnobeh

Nedeľa, 22. Júna 2014, 10:46

Ok ďakujem skúsim vyčistiť

Loggi

Nedeľa, 22. Júna 2014, 12:06

Takže video :
https://www.youtube.com/watch?v=85lqTsD ... e=youtu.be
Podotýkam že som sa ani nedotkol plynu a vlastne podstata toho celého je že to ma celkom vysoké otáčky a stále sa deje to že to ide skapať potom motor zvýši otáčky a toto stále dookola ... par krát mi už skapal pri tom ale väčšinou nie ...
Prosím poradte v čom to môže byť ....

Užívateľov profilový obrázok
K3ksik
Autor témy
Auto: BMW 318i E30
Kraj: Košický

Nedeľa, 22. Júna 2014, 16:36

pribehy-nasich-aut/lagunovy-milacik-t70523-120.html on riesil ten isty problem ako ty .. a pretesnil komplet vsetko a problem zmyzol ..si nastuduj a skus ist v jeho stopach. a ten snimac teploty si uz vymenil ?

Loggi

Nedeľa, 22. Júna 2014, 19:11

Ok diky
Hej hej ten som menil ako prvý a nič sa nezmenilo ...

bassty
Auto: 330ci
Kraj: Banskobystrický

Štvrtok, 11. Februára 2021, 22:29

Ahoj mal som problém s kolisanim otáčok na volnobehu až auto po chvíle zdochlo. Rovnako aj pri vjazde do križovatky auto zdochle.
Vymenil som váhu vzduchu (použitu) a auto ma volnobezné otacky dobre už nezdochýna, ale pri akceleracii auto do 3tis otáčok dusi a občas strelí do sania nad 3tis otáčok je ok. Problém pretrváva ako pri studenom tak zohriatom motore.
Menil som svieckové káble, sviečky, hadica od sania nová -ostatné skontrolovane , lambda .
Za každú radu budem vďačný

kaperik
Auto: BMW E30 1.8 M40B18
Kraj: Žilinský

Nedeľa, 22. Marca 2026, 10:54

Zdravím páni, prípadne dámy. Nakoľko je to tu už pár rokov bez odpovede, pochybujem že tu niekto zareaguje, ale skúsim sa aj tak opýtať. Mám E30 Touring s motorom M40B18 z roku 91. Mám tiež problém s voľnobehom, ktorý sa u mňa začal odo dňa keď som si zobral auto zo servisu po výmene pôvodných popraskaných výfukových zvodov za nové TA technix ( dlhé, leštené, či športové?) Od tej chvíle sa voľnobeh správa presne opačne ako by mal a to tak, že po naštartovaní a je jedno či je motor studený, ľadový, či zohriaty tak aj tak vždy nabehne hneď na správne voľnobežné otáčky cca 800ot./min, no po pár sekundách, či zohrievaní(ak bol pred štartom studený) začne stúpať a vystúpi až na cca 1200-1300 ot/min. Keď motor vypnem a znovu naštartujem, tak opäť to isté, krásny voľnobeh 800 ,ale do pol minúty je znovu na 1300. Počas dlhšej jazdy občas pristihnem otáčky na voľnobehu cca na 900, ale to len veľmi zriedka a nie na dlhú dobu, väčšinou sú nie menej ako 1100. Menila sa so zvodami aj lambda, lebo starú sa nepodarilo dostať von nepoškodenú, tak som vinil najskôr ju, ale auto sa chová rovnako, či je, alebo nie je zapojená, preto som vylúčil jej chybu a utvrdili ma v tom aj známi, ktorí mi tvrdili, že za studena by lambda nemala ovplyvňovať voľnobeh, ale neviem či je to tak s istotou a tak isto mi mechanik tvrdil, že vraj na diagnostike videl, že sonda reaguje. Ďalší podozrivý bol snímač teploty vody, sú tam dva podľa knižky jak na to J je hnedý pre budík a modrý pre RJ. Keď som videl kde je umiestnený, radšej som najskôr premeral odpory na novom a starom na aute za tepla a aj za studena a hodnoty mali rovnaké, tak ten som nakoniec nemenil tým pádom. Vlastne kecám, ešte pred čidlom som objednával z druhej ruky inú váhu vzduchu aj voľnobežný ventil, ale to sa chovalo úplne rovnako. Ďalší čínsky voľnobežák mi poslal známy, lebo nebola istota, či ten z druhej ruky nebol náhodou tiež zlý, ale chová sa to zase úplne rovnako aj s ním. Do toho mi začal tiecť benzín pod saním z hadičky, kde by ruku dala jedine Saxana, tak som bol nútený rozobrať vrchnú časť sania, aby som sa k tomu dostal, ale pred tým som zadymil sanie, či niekde nenájdem netesnosť, ktorú by som odstránil popri tom. Jediný drobný únik bol pod klapkou, asi z toho o-krúžka z príruby na klapke, alebo z toho spínača voľnobehu, lebo ten ktosi musel rozoberať, lebo bol ľahko otvoriteľný, tak som ho zase zalepil a dal novú gumičku a prírubu som podmazol silikónom. Ale samozrejme sa nič nezmenilo a nevysvetlilo by to aj tak to, že problém s voľnobehom pred výmenou zvodov nebol žiadny. Už mi došli nápady a možnosti, čo by to mohlo byť a tak prosím, vyslovene PROSÍM niekoho, kdo sa v tom vyzná, alebo pozná niekoho, kdo by bol ochotný sa na to aspoň pozrieť s diagnostikou na to určenou, nie nejaké delfíny a pdobné kalkulačky, lebo keď mi niekto odporučil mechanika, čo je fachman na BMW, tak po tomto mojom opise zrazu nikto nemal čas, dovolenky a ozvite sa budúci mesiac, potom pohreby v rodine, PN-ky a ten tu teraz nie je a podobne, skratka ruky preč každý......Som z CA, ale už kašlem na to kľudne požičiam vozík, naložím a doveziem keď bude treba ísť ďalej kdekoľvek, alebo na tom prídem, je plne pojazdné v zásade. Poradí niekto? Či už postup, alebo fachmana? Ďakujem moc.

Arnold
Auto: E91lci F48lci E34

Nedeľa, 22. Marca 2026, 11:33

Skusil by som vymenit modre cidlo teploty ktore je pre DME. Podla teploty z tohto cidla DME zvysuje davku paliva na “sytic”, nehovorim ze to bude tvoj pripad ale cidlo realne stoji 10€.

Este otazka, ked odpojis vahu a nastartujes tak to robi to iste?

kaperik

Dnes, 09:16

Ahoj a Ďakujem za reakciu v prvom rade. Neviem, asi som zle sa vyjadril v tom príspevku, ale ja to čidlo dokonca mám už kúpené-je to Hella a áno asi 10€, totiž tiež mňa to napadlo už po všetkých možných pokusoch, tak som ho objednal, ale povedal som si, keď som zistil, kde vlastne je, že než sa ho pokúsim vybrať, nedajBože zalomiť (lebo tam asi jedine s kardanom na veľkú račňu sa na neho dostanem, alebo čím), či spustiť vodu z motora, tak skúsim podľa knihy ho pomerať a porovnať hodnoty s novým čidlom, či je to vôbec nutné. Tak som odpojil z neho konektor, čo už je celkom sranda vzhľadom na jeho umiestnenie a zmeral odpor za studena, po chvíli bežania motora a po plnom zohriatí a to isté som za pomoci konvice urobil aj s tým novým a odpory sa pekne menili počas zmien teplôt a boli veľmi podobné, tak som od jeho výmeny upustil, teraz si už presne nespomínam ako bežal motor po jeho odpojení, ale mám pocit, že naskočil aj tak zasa na tých 800 otáčok. Čo sa týka chodu motora pri odpojenej váhe vzduchu poviem tak, od úplného začiatku čo to auto mám (asi 2 roky), sa mi nepáči ako beží a hlavne za studena teda, akoby ho občas trhlo, niečo sem tam vynechalo a proste ja to nemám s čím porovnať, e30 takto zblízka som videl len tu moju v zásade a preto ja neviem čo je a čo ne je pre tento motor normálne správanie a aj preto by som rád, keby na to pozrel ktosi, čo ich má zažité a povedal: ,, no to nebeží dobre, to bude v čudu to,to, tamto, možno hento´´ rozumieš. Keď som ju včera za studena odpojil a štartol, tak sa mi zdalo, že moc sa nezmenilo, ale ten motor za studena na tých nesprávnych otáčkach sa trápi tak či tak a keď bol už ohriaty a som ju odpojil a štartol, tak ho dosť triaslo oproti tomu keď je zapojená. Inak pred výmenou tých zvodov a lambdy to takto neblblo, nové sú sviečky, káble k nim, filtre, olej, všetko chvíľku pred tými zvodami nešťastnými. Fakt tu nie je nikto v mojom okolí, čo má na to veci a skúsenosť s týmito motormi, čo by na to hodil okom, veď ja to nechcem zadarmo. Ja si večne vyberiem auto, pri ktorom bežný mechanik len krčí plecami, to je proste moja životná kliatba.

Arnold
Auto: E91lci F48lci E34

Dnes, 10:18

Kedze si sa pozrel na vsetky hlavne body kde to vacsinou zlyhava pozrel by som sa na snimac polohy skrtiacej klapky:

https://www.e30zone.net/e30wiki/index.p ... ion_Switch

S M40 mam poslabsie skusenosti, no skusil by som sa obratit na PetoK ci by ti nevedel pomoct.

kaperik

Dnes, 12:14

Obrátil som sa, lebo som sa tu dovtípil, že pravé on je moja šanca :-) , ale neodpovedal mi na SS Bohužiaľ. TPS som mal vybratý, ako už som písal vyššie. Bol už v minulosti otvorený, lebo bolo vidno, že mal kedysi nejaké tesnenie, alebo bol zlepený, čo už bolo porušené a bolo v ňom trochu oleja a nemal obe skrutky čo ho držia rovnaké. Ten olej ale bol z tej zadymovačky, čo som na to použil, lebo to zanieslo celé sanie aj klapku tým maglajzom , asi som to dosť zafúkal a asi cez neho aj unikalo málinko toho dymu, nebolo to dobre vidno, keďže je to tam dosť prehustené pod tou klapkou, ale verím, že to šlo odtiaľ. On pekne kliká, meral som odpory na jeho troch pinoch a ukazujú odpory vo všetkých polohách, tak ako píšu v knihe, pri ubratí plynu klikne, inak je voľnobeh ešte mizernejší, čiže v ňom tiež problém nevidím a okrem toho sa nový kúpiť nedá, aspoň som nenašiel, ale to je primitívny mikrospínač a nejaký mechanizmus, čo pri určitom otvorení klapky spojí kontakt a dá nejaké info o polohe klapky ďalej, tam sa myslím okrem toho spínača samotného nemá čo pokaziť. Nastavil som ho nanovo, aby pekne spínal, ale aby klapka mohla dobre dovierať, čo v zásade asi aj bolo v poriadku, ale keďže som ho odskrutkoval a pretesňoval musel som nanovo.

PetoK

Dnes, 13:49

Zabudol som na odpoved, ozvi sa tel.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 1 neregistrovaný