... všetko o BMW ...

Moderátor: voMacK

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
xener
Auto: biele, sede, modre
Kraj: Bratislavský

Re: Brzdy G31

Sobota, 20. Decembra 2025, 12:50

teraz som si vsimol ze mi tam chybaju este zadne platnicky, takze +107E
Imperialblau Brillanteffekt Metallic - A89

Peter Megela
Auto: BMW5 F10 525d xDrive

Piatok, 13. Marca 2026, 22:20

Pozdravujem, uvažujem o kúpe G30, no pán v inzeráte uvádza "Pred nedávnom menené komplet brzdy. Kvalitné Zimmerman dierované." Doteraz som na svoju F10 dával len origo, lebo iné by podľa skúsenosti z fóra neobstáli. Platí to isté aj pri G30/31? Má niekto reálnu skúsenosť s Zimmermanmi? Vďaka

PetoK
Kraj: Žilinský

Piatok, 13. Marca 2026, 23:59

Vsetko non oem je odpad.

PearlJam
Auto: BMW E39 530d

Sobota, 14. Marca 2026, 22:47

Pokud zvolíš dobrou značku, např. takovou, která dodává přímo na výrobní linky BMW, tak s tím většinou není problém. Já používám roky třeba Bosch a neměl jsem na BMW problémy. Zkroutit se umí i originální kotouče, pokud někdo jezdí jak závodník. Dobré značky (Bosch, Brembo, ATE, Zimmermann a další). Rozdíl je v ceně např. Bosch:BMW díl od OEM výrobce = 1:5.

TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Sobota, 14. Marca 2026, 23:22

Na 116i mozes dat ake chces brzdy,ale pri tazkom bmw sa kruti vsetko neoem!!! Za 15r+ vyskusane asi vsetko….
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

TweetyRS
Auto: BMW 330xd e90
Kraj: Prešovský

Včera, 15:46

Simik ma pravdu. Okrem iného, moja g31 ma 158t km a povodne kotúče, čo to (15-20t) ešte majú pred sebou.

Igmaus
Auto: G20 330dx
Kraj: Trenčiansky

Včera, 20:45

Čo som si všimol tak v Seltene montujú prevažne Brembo aj na M brzdy, vraj kvalita ako OEM za nižšiu cenu, ale ja som zástanca OEM dielov.

PearlJam

Včera, 23:09

No a ideální je si zjistit, kdo dodává do prvovýroby, BMW si kotouče a ani destičky nevyrábí, takže je nakupuje u dodatelů a jsou to většinou velké značky jako Brembo a ATE, akorát na originálech je pak napsáno BMW.... a stojí 2 až 3x tolik.

Dělal jsem 2x známým výměnu komplet brzd na předku a i na zadku (jiná značka než BMW). Originální díly tam byly Brembo, cena za díly u dealera značky 1000 Eur, u alternativního dodavatele dílů cena 300 Eur, také značka Brembo. Takže 700 Eur marže, resp. úspora, jenom v tom, kde koupíš stejné díly.

Taky jsem viděl v reklamačních skladech BMW dealerů hromadu pokroucených originálních kotoučů BMW, které se řešily na reklamaci.... Takže je to často o peněžence zákazníka, výrobci daného dílu, stylu jízdy. Někomu vydrží brzdové destičky 20 tis. km a někomu 200 tis. km.

Taky je to o tom, kolik má majitel na opravu a zda je ochotný investovat do originálu nebo do "originálu". Existují značky, které jsou ještě lepší než originální díly, ale to je o jiné diskuzi.

Mám zkušenost s originálními BMW brzdami, které na novém autě za určitých specifických podmínek (dálniční provoz, zima a mokro) nebrzdily a párkrát jsem brzdil očima, než se brzdy chytly. BMW, místo výměny těchto dílů, řešilo alternativní přísun vzduchu k brzdám, samozřejmě to nepomohlo. Po výměně originálu BMW za značku Bosch, jsem tento problém už nikdy nezaznamenal.

Kdo má na originál, nechť kupuje originál. Kdo nemá nebo chce šetřit, nechť kupuje světové značky výrobců brzd, nejlépe značku, která dodává na výrobní linku. Na brzdách se nemá šetřit, ale vždycky i u BMW existují kvalitou srovnatelné alternativy za výhodnější cenu.
Naposledy upravil/-a PearlJam v Utorok, 17. Marca 2026, 15:28, upravené celkom 1 krát.

TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Včera, 23:35

O tomto by sme tu mohli viest debaty….Lepsie nakupy mam na aftermarket ale aj tak ho nikdy nenamontujem na silne bmw. Roky praxe a to sa bavme o 15r+ . Skusali sme rozne varianty, EBC(tie maju ppc platne,jazdim ich 13r ale na oem kotuci)Ale kotuce ebc skrutis…Black diamond tiez silne kotuce ale nie dost….Kamos na E65 bremba skrtutil 2x..montoval si sam…..Skrutis aj original ale to uz musi byt sofer prasa ktory tie brzdy tak prehreje a zostane na nich stat! Nastastie si ludia daju poradit….Teraz som montoval na E87 zadne brzdy dal som vsetko ATE ale zakaznik to vyslovene chcel…Keby to chcel dopredu tak bez zaruky…

Na tento setup nedam dopustit,nic lepsie oem som nemontoval
Prílohy
IMG_1705.jpeg
IMG_1706.jpeg
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

xener
Auto: biele, sede, modre

Dnes, 07:54

kto si mysli ze vyrobca dodava do aftermarketu diely rovnakej kvality ako robi pre vyrobcu aut je blazon
Imperialblau Brillanteffekt Metallic - A89

PetoK
Kraj: Žilinský

Dnes, 09:07

Ale ved ich nechaj, kazdy sa potrebuje najprv spalit

PearlJam

Dnes, 15:17

Tak na výrobní linky BMW dodává kotouče Brembo na M-kové modely, M-kové brzdy a ATE na běžné modely. Toto jsou dva hlavní dodavatele pro BMW a tyto dvě značky jsou i doporučovány jako aftermarketové. Ten kotouč na fotce u BMW bez slevy stojí 524 Eur a je to kotouč Brembo a v aftermarketu je za cca 213,8 Eur. To už je pěkný rozdíl v ceně u stejného kotouče zabaleného v jiné krabici s vyraženým BMW na kotouči místo Brembo.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 7 neregistrovaných