... všetko o BMW ...

Moderátori: salat, b0ris, barabas, alfi666

obchodna sekcia

Užívateľov profilový obrázok
sgtfrenzy
Autor témy
Auto: BMW F31
Kraj: Bratislavský

Automaticke dialkove svetla vypnutie

Dnes, 12:41

Ahojte. Dnes som nastupil do auta a zacalo mi svietit A pre automaticke dialkove svetla. Doposial mi to nikdy nesvietilo. Da sa to vypnut ci je to nejaka chyba? Posledne dni snezilo a bolo chladnejsie tak premyslam ci mi neklesli nejak napatie na baterke a aktivovalo to. Mam f31 2014 s malym displejom.
Ked prepinam svetla do 0 alebo na automat stale to svieti. Prednu kameru nemam.
Neviete mi prosim poradit co to moze byt a ako to vypnut?:)
Prílohy
IMG_18DAF6CA-FE0C-4AB7-A2C9-69B90D4B1A9F.jpeg

MarioDupont

Re: Automaticke dialkove svetla vypnutie

Dnes, 16:10

v polohe 0 by nemalo byt mozne zapnut asistenta svetiel, ak to zostava svietit aj vtedy tak niekde bude problem.
skus viackrat stlacit tlacidlo na lavej packe pod volantom a skontroluj ci tam nie je nejaka spina, mohlo zostat zaseknute a moze si system mysliet, ze ho drzis stale stlacene.
ked nemas kafas tak tento asistent funguje so senzorom ktory je tiez v spatnom zrkadle, moze v dosledku mrazov a vlhkosti tiez zblbnut.

Moze to byt problem s FEM modulom, je dole pri spolujazdcovi, mozes skontrolovat ci ti tam nezateka, problem moze byt aj v spinacke pod volantom (SZL modul), na diagnostike bude vidiet ci vidi tlacidlo stlacene.
Ak ti to svieti aj ked si medzitym auto zamkol a stalo dlhsie ako hodinu, kedy si FEM po zobudeni znova nacita vsetky vstupy tak niekde bude problem, co uz ti ale indikuje prave to, ze to svieti aj ked svetla das do off polohy. Skusal si ci pri jazde realne ten asistent funguje? Alebo tomu mam chapat tak, ze ked ti to nikdy nesvietilo, ze tam ten asistent ani nemas, resp. nebol od vyrobya a ani nemas A tlacitko na lavej packe? V tom pripade to mohlo byt dokodovane ak niekto menil spatne zrkadlo a bolo to zapnute na always on - ale vtedy by to svietilo, ale v idrive by si na to mal tiez polozku kde sa to da zapnut/vypnut. Ak vobec FLA nemas, ani dokodovany, a kontrolka svieti tak mohlo dojst k nejakemu problemu vo FEM alebo v budikoch. Mozes skusit hard reset odpojenim baterie na 30 minut ak nemas nejaku diagnostiku po ruke aspon cez obd+telefon

PetoK
Kraj: Žilinský

Dnes, 16:33

Ahoj, vidim ze sa vyznas, pracujes v bmw ?

sgtfrenzy
Autor témy

Dnes, 17:53

MarioDupont napísal:
v polohe 0 by nemalo byt mozne zapnut asistenta svetiel, ak to zostava svietit aj vtedy tak niekde bude problem.
skus viackrat stlacit tlacidlo na lavej packe pod volantom a skontroluj ci tam nie je nejaka spina, mohlo zostat zaseknute a moze si system mysliet, ze ho drzis stale stlacene.
ked nemas kafas tak tento asistent funguje so senzorom ktory je tiez v spatnom zrkadle, moze v dosledku mrazov a vlhkosti tiez zblbnut.

Moze to byt problem s FEM modulom, je dole pri spolujazdcovi, mozes skontrolovat ci ti tam nezateka, problem moze byt aj v spinacke pod volantom (SZL modul), na diagnostike bude vidiet ci vidi tlacidlo stlacene.
Ak ti to svieti aj ked si medzitym auto zamkol a stalo dlhsie ako hodinu, kedy si FEM po zobudeni znova nacita vsetky vstupy tak niekde bude problem, co uz ti ale indikuje prave to, ze to svieti aj ked svetla das do off polohy. Skusal si ci pri jazde realne ten asistent funguje? Alebo tomu mam chapat tak, ze ked ti to nikdy nesvietilo, ze tam ten asistent ani nemas, resp. nebol od vyrobya a ani nemas A tlacitko na lavej packe? V tom pripade to mohlo byt dokodovane ak niekto menil spatne zrkadlo a bolo to zapnute na always on - ale vtedy by to svietilo, ale v idrive by si na to mal tiez polozku kde sa to da zapnut/vypnut. Ak vobec FLA nemas, ani dokodovany, a kontrolka svieti tak mohlo dojst k nejakemu problemu vo FEM alebo v budikoch. Mozes skusit hard reset odpojenim baterie na 30 minut ak nemas nejaku diagnostiku po ruke aspon cez obd+telefon
Ok skusim pozriet ale vlhko nemam nikde tak snad sa mi tam voda nedostala.
Asistenta som nikdy neskusal lebo doposial mi nikdy to svetielko nesvietilo. Pri prepinani funguju svetla ako predtym ziaden problem, akurat stale svieti tato zelena kontrolka. Skusim tu baterku este odpojit ked budem mat cas. Ja som premyslal ci mi v zime nekleslo napatie baterky a proste sa to resetlo a niekto to kedysi (byvaly majitel) asi vypol a teraz to svieti, akurat ze sa to neda vypnut. Auto bolo pred mesiacom na STK, tam by im nejaka chyba asi vyskocila ci blbost? Akoze ale ako vravis - boli mrazy + sneh...
BTW ktore OBD + telefon funguje spolahlivo? Nasiel som ich kopec ale maju vselijake recenzie tak sa bojim kupit blbost.
A dakujem za odpoved!

xener
Auto: biele, sede, modre

Dnes, 18:05

ked ides vecer mimo dedinu tak sa ti rozsvietia dialkove automaticky?
Imperialblau Brillanteffekt Metallic - A89

sgtfrenzy
Autor témy

Dnes, 18:31

xener napísal:
ked ides vecer mimo dedinu tak sa ti rozsvietia dialkove automaticky?
Nie vzdy som si ich pustal len sam aj ked som mal na tom prepinaci "A". Teraz ako mi zrazu "zasvietila" tato kontrolka tak som si nevsimol ze by mi pustalo (cez den som bol) svetla samo. Ale bol som len cez den v meste.

xener
Auto: biele, sede, modre

Dnes, 19:04

sadni do auta a chod vyskusat, je tma
Imperialblau Brillanteffekt Metallic - A89

MarioDupont

Dnes, 19:25

tak cez den sa ti dialkove nezapnu.
nepovedal si este ci pod volantom mas na lavej packe len jedno velke tlacidlo BC alebo dve, BC a A - pre zapinanie asistenta svetiel.
a ked uz tam budes sediet, skontroluj ci tlacidlo BC funguje normaln.

Ak tam tlacidlo A nemas, tak tam asistent nebol od vyroby a bud tam nie je vobec, alebo bol dokodovany. V idrive skus pozriet ci mas v idrive pod Nastavenia/Svetla/Vonkajsie svetla polozku Asistent dialkovych svetiel. (ak by to bolo dokodovane, tato polozka sa moze zobrazit v menu len ked je volic svetiel otoceny na A, pri 0 moze byt schovany.).

Mozes este skusit reset budikov, zatvor dvere, zapni zapalovanie, a drz cca 15 sekund tlacidlo na nulovanie trip km, kym sa neobjavi polozka 01 identification, stlacaj tlacidlo kym sa nedostanes na polozku 19 unlock, bude chciet kod, to je sucet poslednych 5 cislic tvojho VIN, ked to cislo vytukas tak potom znova tlacidlo dlho drz kym sa odomkne menu, nasledne vyber polozku System reset., drz tlacidlo. restartnes tym budiky,

Hoci sa to bezne nerobi, ak to niekto kodoval mohol namapovat ine tlacidlo ktore ten asistent spusta, ak pod volantom nemas tlacidlo na packe, skus podrzat 10 sekund BC, pripadne LIM na volante, alebo tlacidlo hlasoveho ovladania, tie niekedy vedia premapovat. Ak samozrejme tlacidlo A na packe mas tak nic take skusat nemusis.

Vlhko v aute nemusis len tak jednoducho najst vodou na kobercoch, moze to byt minimalny prienik vody po kvapkach, dlhodobo, ktory zatecie prave za ten plast kde je FEM modul ale von sa uz voda nedostane. To moze trvat mesiace, roky a prave ked sa drzi sneh na aute si ta voda lahsie najde cestu dnu.

skontroluj si VIN (link vidis hore v ciernom MENU tu na webe), alebo ho sem daj, ci tam mas High Beam Assist, tym zistis ci tam bolo od vyroby aj bez toho aby si teraz musel ist do auta.

Ja ti mobilne diag odporucit neviem, nemal som ziadnu v ruke dlho, vela ludi pouziva obdeleven posledne roky, ale odporucania nech da niekto na zaklade skusenosti.

v skratke 1) skontroluj VIN ci tam mas vo vybave HBA , a/alebo 2) skontroluj ci mas na packe A tlacidlo ak je odpoved nie, 3) skontroluj ci nahodou nemas na to menu v idrive ak to bolo dokodovane (lavy otocny volit svetiel v polohe A)
Ak je aj na bod 3 odpoved nie, tak skus reset budikov a odpojit bateriu, reset budikov je rychlejsia skuska ako cakat hodinu a potom bateriu zapojit. Ak nic z toho nepomoze, kontrolka stale svieti, budes potrebovat diagnostiku, ak sa tam nenajdu ziadne vazne chyby tak skontrolovat ci je FLA/HBA zapnute a vypnut ho.

Este skontroluj fyzicky spatne zrkadlo. Boli tam 3, klasicke s manualnym prepinanim clony - vtedy tam HBA urcite nemas, samostmievacie bez senzora (s hladkym zadnym krytom) alebo samostmievacie so senzorom (v podstate kamerou) na zadnej strane. Ak take zrkadlo vobec nemas, tak je jasne, ze kontrolka svieti kvoli nejakej chybe, a ako prve sprav reset budikov a reset odpojenim baterky.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 3 neregistrovaní