vraj take 2 roky si pockame. Kym dovtedy pedofilny pomaranc neanektuje Gronsko, alebo kym ai nepozere same seba.
Ale ani mi nehovor, pred vanocami som uz staval zostavu, limit bol 7900x a 9070xt, a par dni to davam do kosika, a kukam ze ram vyjebalo zo 160 na 400eur. Tak som sa vyjebal na to, teraz isli uz aj GPU hore, a AMD strasilo ze pojdu aj cpu.
Stalkera 2 hram od silvestra, cez Geforce Now, takze nejake prevadzkove bugy sa ma netykaju, akurat tam obcas blbne DLSS frame gen. Inak herne je to plusminus povodny stalker v novej grafike, ma to rovnaku atmosferu co ma na tom bavi najviac. Na Veteran je to dost tazke, hlavne zo zaciatku, bez armoru a pusky. A life je uz menej debilna, enemaci nespawnuju random, ale 'inteligencia' ako v povodnej trilogii sa nedeje (co je velmi skoda). Mutanti otupeli tiez trosku, Bloodsucker je snad na kazdom rohu, co ma ale najviac dozralo su poltergeit a burer. Na nich treba tak pol dna dovolenky a plny batoh municie, je to frustrujuce a repetitivne. A o je najvacsi pain in the ass je, ze clenovia jednotlivych frakcii nie su dostatocne dobre odliseni uniformami. Misia, ze pomoz jednej frakcii ktoru napadla druha, dojdes tam a 5 minut len analyzujes kto proti komu bojuje lebo vsetci vyzeraju rovnako. Zastrelis niekoho z priatelskej frakcie a uz len realoadujes posledny save, lebo to nema zmysel ked sa obratia vsetci proti tebe. Toto keby fixnu, plus A-life a mutantov vyladia, tak by to bolo 10z10, takto tak 7z10 (max 8 ak ratam nostalgiu).
A rozbehal som konecne aj Doom Eternal, musel som k tomu dozriet, a je to vynikajuce. Akurat niekde v predposlednych misiach je uz tolko enemakov, ze Geforce Now streamovane na mogbook cez wifinu a pri bluetooth kancelarskej klavesnici proste ma take odozvy ze sa to neda

a tesim sa jak si za 5 rokov zahram Dark Ages