... všetko o BMW ...

Moderátori: b0ris, 100RM, BinKooL

bmwtt.sk

PatrikF01
Autor témy
Auto: BMW F01 740d xdrive
Kraj: Banskobystrický

BMW F01 prídavný olejový chladič

Sobota, 27. Decembra 2025, 09:09

Zdravím chcem sa opýtať či má niekto skúsenosť s montážou dodatočného olejového chladiča rozmýšľam nad chipnutím môjho BMW F01 740d xdrive 225kw rok výroby 2011 na 271kw, určite mám v pláne montovať lepší intercooler ale rozmýšľal som aj nad prídavným chladičom oleja ale nikde som nenašiel spôsob ako ho pripojiť keďže na motore N57D30B je olejový filter umiestnený v boxe spolu s chladičom a zatiaľ každý univerzálny kit chladiča mal termostat robený na umietnenie medzi blok motora a olejový filter typu plechovka. Tak či náhodou niekto nemá radu a skúsenosť ako to zapojiť na mojom aute. Za každú informáciu Dakujem. 😉

Užívateľov profilový obrázok
PeqpeK
Auto: povacsine BMW
Kraj: Bratislavský

Re: BMW F01 prídavný olejový chladič

Nedeľa, 28. Decembra 2025, 09:48

mas problem s teplotou oleja?

PatrikF01
Autor témy

Nedeľa, 28. Decembra 2025, 19:57

Zatiaľ nie ale po chipnuti chcem mať vzhľadom na nárast výkonu a tým aj teploty zaistené dostatočné chladenie oleja aby som nemalm potom problém s mazaním motora, určite by som tam rad dal aj termostat aby bol zaistený pôvodný tok oleja počas zimy a prídavný chladič sa zapájal len pri zvýšení teploty.

TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Nedeľa, 28. Decembra 2025, 20:54

Len aby ti ten 225kw vydrzal,uz v serii maju problem z loziskami prave koli nizkemu tlaku oleja pri nizkych otackach….Urcite zvol v prvom rade kvalitnejsi olej a urcite nie 5w30 ktory sa pali pri vyssich teplotach…zvysit otacky radenia automatu aby to auto nechodilo na 1000otackacg atd atd….Chladenie stiha v tom motore bez problemov…aj po cipe….
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

PatrikF01
Autor témy

Nedeľa, 28. Decembra 2025, 23:39

No môj plán je kompletná výmena všetkých kvapalín a filtrov (aj v prevodovke) čo sa týka motorového oleja chcem dať liqui moly top tec 4110 5w-40 , športový vzduchový filter ale nie hrušku ale rovnaký tvar ako pôvodný ďalej vetší intercooler aj s novým potrubím a prídavný olejový chladič s termostatom a až potom chiptuning. A čo sa týka chiptuningu tak chip motora a aj rovno chip automatickej prevodovky a ak som dobre pozeral tak AutoChip ponuka aj softvérovú úpravu zvýšenia mazacieho tlaku oleja pri nízkych otáčkach. Inak Dakujem za info ohľadom ložísk na tie som uplne zabudol, určite budem riešiť ich stav a prípadnú výmenu s mechanikom. 👍 Takže vravíš že auto zvládne dostatočne uhchladit olej aj po chipe keď sa auto dostane z pôvodných 225kw na 271kw ? To by mi dosť uľahčilo keby som nemusel riešiť prídavný chladič oleja🤔😁

Igmaus
Auto: G20 330dx
Kraj: Trenčiansky

Včera, 07:46

Nemá väčší zmysel predať auto a kúpiť rovno 750d?

TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Včera, 08:58

Zvladne….Pri tvojim modeli urcite nieje mozne zvysovat tlak oleja cez soft!!! Na to pozor…Mas ho dany mechanickym cerpadlom…Takze ak to niekto ponuka je to ojebavka!!!
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 12 neregistrovaných