... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

obchodna sekcia

tombolone
Autor témy
Auto: BMW E46 330D
Kraj: Košický

Bmw e46 dialkove ovladanie

Včera, 10:29

Ahojte, uz dlhsie riesim problem s dialkovym ovladanim na mojej e46stke, kedsom kupil auto tak nefungovalo dialkove, central a odomykanie/zamykanie klucom manualne funguje, tak isto zamyka aj viecko nadrze aj z dnu auta viem tlacitkom vsetko zamknut/odomknut. Skusil som vymenit baterku v kluci no bez uspechu, potom ma napadlo zmerat antenu vzadu v stlpiku(sedan) prijima/posiela signal dalej, potom ma napadlo ci nahodou nebude vadny kluc, tak som kupil novy kluc(aliexpres), ak90+ a nakodoval som kluc do EWS, auto startuje vsetko funguje ale dialkove nejde. Tak potom ma napadlo ci nahodou nerusi antena ews(okolo kruzku spinacky) nejaky signal a tu som prisiel ja jednu vec. Ak mam transponder(ID44 chip) mimo spinacej skrinky tak kluc viem normalne nakodovat a dialkove funguje bez problemu, ale ako nahle pretocim spinacku s cipom v kluci, alebo ho len priblizim k spinacke a cvakne ews relatko tak vtedy auto zabudne vsetky kluce, ak odpojim konektor od EWS alebo odpojim konektor anteny EWS a pretocim kluc s transponderom tak dialkove funguje, reset sa nekona. Takze vylucil som: FZV antenu v stlpiku, kluc, GM5 modul(kedze central funguje, tak isto aj tlacitko v interieri).
Moze po pretoceni kluca transponder vyslat nejaky signal a ten sa pohada so signalom v GM5 a GM5 zabudne kluce?
A este som zistil abysom nezabudol, ak auto zamknem manualne odidem od neho na 5-10 minut a potom ho manualne odomknem, tak dialkove zacne fungovat, az dokedy nepride transponder do kontaktu s EWS antenou.
Precital som vela zahranicnych tem, prispevkov, for, no nikde som nenasiel tento problem. Dakujem za kazdu radu :) Ano viem mohol som ist za autoelektrikarom a vyriesit to uz davno ale najprv ako vzdy sa o to chcem pokusit sam :)

Pekny zvysok dna :)

Užívateľov profilový obrázok
ALAS
Auto: E39 525d
Kraj: Nitriansky

Re: Bmw e46 dialkove ovladanie

Včera, 11:27

Vynimocne dobry popis aj diagnoza od niekoho :thumbup:

Mna by ale zaujimalo ako si zistil ze zosilovac na stlpiku je naozaj v poriadku?
Je zapojeny do pasiku na skle? ma napajanie v poriadku?
podla mna bude problem v zosilovaci

A sa ked nemylim tak ked je kluc v spinacke tak sa deaktivuje dialkove, to by vysvetlovalo tvoj popisany "reset".

Este som cital popis z WDS, je tam popis o ruseni, ked byvas v blbej lokacii tak ti to moze rusit a nic s tym nespravis.
https://bmwteka.com/wds/en/e46/11b9c8fd
BMW E39 525d | BMW E39 540it 6q | Honda Accord (CH1) TypeR 2.2 VTEC | JEEP Cherokee XJ 4.0 | Mercedes Benz S204 200CDI

tombolone
Autor témy

Včera, 12:17

Ahoj, zistil som to podla navodu na stranke bmwgm5.com, vsetko som mal rozobrane a meral som aj signal pri stlaceni kluca a vsetko odpovedalo hodnotam co tam pise. Na stranke e46 fanatics som nasiel este jeden problem a to ze v INPE v ZKE/GM5 module nasiel chybu v CL(central locking) ze nemal "gulicky" v strede na CL vid. obrazok. Tak som sa preklikal tlacitkom na zamykanie v interieri aby bolo vsetko v strede no bohuzial moj problem to nevyriesilo. Ano vsetko je zapojene spravne aj na skle, aj v ZKV. to z WDS nebude moj pripad lebo skusal som kodovat kluc aj v Tatrach, alebo hoci kde inde a stale to funguje, az do pretoceni kluca. Ak pretocim kluc niekde od EWS je pocut cvaknutie relatka vtedy dialkove prestane fungovat. A teraz som skusal hned nakodovat znovu dialkove ale bez transpondera(nezopne rele) a dialkove zacne fungovat samozrejme az dokedy nepride do kontaktu transponder so spinackou a necvakne rele :D

Meral som to podla toho a vsetko sedi https://www.bmwgm5.com/default.htm

tombolone
Autor témy

Včera, 12:22

Prikladam fotky takto, kedze su moc velke
1. http://prntscr.com/Ci_Fv9UR645h
Tu som zistil tie "gulicky" neviem co to znamena ale podla logickeho uvazovania by mali byt v strede na CL, tak som to zacal preklikavat

2. http://prntscr.com/v_F51_Dv5Ju3
Tu v strede mi to vypisalo BUSY, neviem kvoli comu, po obnoveni som pokracoval dalej az som to dal na stred

3. http://prntscr.com/HKdnOiUehAkE
Ako tu, no nepomohlo to, Bez transpondera zobudim auto palubovku atd. vsetko funguje(nespojim sa s EWS - nenastartujem, dialka funguje) zalozim transponder, rele cvakne, dialkove nefunguje az do opatovneho nakodovania bez transpondera. Prepacte ze sa opakujem ale tak mi to dava zmysel ak to vsetko pisem opakovane :D
To mas pravdu, deaktivuje sa dialkove ale ked tam nieje transponder a pretocim kluc a potom ho vyberiem tak dialkove funguje.

Este prikladam fotku kde by malo byt vidno ktore tlacitko stlacate na kluci
http://prntscr.com/RdzoxViwQflE
Ak je v zapalovani kluc s transponderom, a na druhom tlacim tlacitka nic sa nemeni, ak vlozim kluc bez transpondera a tlacim tlacitka tak pekne sa zacierni gulicka tlacitka ktore stlacam

tombolone
Autor témy

Včera, 13:37

Takze zistil som ze to necvaka rele, ale samotne EWS :D teraz som ho zas skusal odpojit a precistit kontakty(zbytocne asi) a ked nieje zapojene samozrejme necvakne=dialkove funguje, ak ho zapojim=cvakne=dialkove prestane fungovat az do nakodovania, alebo ak zamknem auto manualne odidem na 10 min a odomknem manualne, potom zazrakom funguje. Takze EWS alebo nieco okolo toho sposobuje to ze GM5 zabudne dialkove. Uz len zistit co :D

PetoK
Kraj: Žilinský

Včera, 13:46

Vadne EWS, nove sa momentalne nedodava

tombolone
Autor témy

Včera, 16:54

Dakujem :) Takze budem potrebovat nove EWS? Daju sa nejak prepalit pomocou AK90+ moje EWS udaje do ineho EWS? popripade sa nejak pozriet z blizka na to moje? Ak by bola taka moznost viem poslat postou. A ako to je mozne? EWS vysiela 125kHz signal po cvaknuti relatka v nom a ten prerusi nejak spojenie s GM5? Alebo je vadny nejaky kondezator? Ako je mozne ked sa auto po 10 min uspi a ja ho odomknem manualne tak uz dialkove funguje?

Alebo popripade odstranit EWS z auta? ale to beriem ako poslednu moznost kedze by som ho chcel zachovat.

Petoo0123
Auto: bmw e46 320d a 330i

Dnes, 13:55

Odkial si napíš mi spravu vieme vyriešiť ewsko.. :)

tombolone
Autor témy

Dnes, 15:41

Dakujem za pomoc :) Michalovce okolie, ale uz nebude treba, dnes som skusal z ineho auta kde vsetko funguje, prepalil som data pomocou ak90+, aj som si tam nakodoval kluce, aj v INPE zosynchronizoval ISN rolling kod, ale ako nahle zopne rele v EWS tak dialkove nefunguje. Vsimol som si ale jednu vec ze su zapisane chyby v EWS power-on-reset, to com cital ze moze sposobovat pokles napatia(skrat alebo zla kostra), len neviem co kde hladat, bateriu mam novu EXIDE, hlavnu kostru som pozrel a vsetko vyzera fajn.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 10 neregistrovaných