... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

bmwtt.sk

samik
Autor témy
Kraj: Bratislavský

Plechové disky

Štvrtok, 23. Októbra 2025, 10:59

Ahojte všetcia, hľadám niekoho skúseného ohľadom plechových diskov, mám na nich dosť prekúsanú hrdzu na okrajoch možno do vnútra aj 6 mm. Mňa napadlo riešenie vyškriabať hrdzu von a potom to normálne vyvariť COčkom ocelovú tyčku a vyplniť vnútornú časť diery kovom a vonkajšiu časť dorovnať elektródovým zvarom, ktorý by som zbrúsil a vyžíhal vo vyhni a potom prebrúsil celé disky a natrel alykolom ako mi tu už bolo povedané, ale kolega mi oponoval, že tmel je lepší na toto, pretože mi povedal, keď tam navarím kov tak budem mať problémy s vyvažovaním kolies a môže mi to odjebať nápravu, ale ja som to akoby nechcel pochopiť pretože keď raz hrdza prežrala kov a ostala niekde diera a ty ju zavaríš tá hmotnosť sa vráti do stavu ako keby bol ten disk nový, čiže tomu nerozumiem. Prosím podeľte sa o rady. Díki.
e36 316i

Užívateľov profilový obrázok
ALAS
Auto: E39 525d
Kraj: Nitriansky

Re: Plechové disky

Štvrtok, 23. Októbra 2025, 12:42

Ja niesom metalurg, ale tvoj sposob dava zmysel a z vyvazovania by som obavy nemal.
Ale co to je za plechac ked do toho chces dat tolko namahy?
Je to pre nejaky veteran na ktory to je problem zohnat?
BMW E39 525d | BMW E39 540it 6q | Honda Accord (CH1) TypeR 2.2 VTEC | JEEP Cherokee XJ 4.0 | Mercedes Benz S204 200CDI

xener
Auto: biele, sede, modre
Kraj: Bratislavský

Štvrtok, 23. Októbra 2025, 12:54

ja tiez nie som metalurg, ale nejake zvaranie uz mam za sebou. zvaranie plechov sposobuje ohyby materialu, vnutorne pnutie atd. netvrdim ze sa to neda, lebo sa urcite najde taky, kto to dokaze, ale je to hodne komplikovane a vysledok neisty, ak vobec nejaky
Imperialblau Brillanteffekt Metallic - A89

Igmaus
Auto: G20 330dx
Kraj: Trenčiansky

Štvrtok, 23. Októbra 2025, 20:08

To stojí za tu námahu a zabitý čas opravovaním tých diskov, keď plechové disky stoja pár korún?

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 21 neregistrovaných