... všetko o BMW ...
Moderátori: Hugino, SmartBastard
PearlJam napísal:radsej mlc ked netusis ako veci vo svete funguju.Zdar. Brzdovku nech změřit z hlediska vlhkosti v ní. Určitě byla v BMW měněna, takže si myslím, že bude OK a nebude ji třeba měnit. BMW to mění hlava nehlava co 2 roky bez ohledu na vlhkost v ní. V Lidlu nebo někde na netu si klidně kup zkoušečku na brzdovku za pak Eur. Olej podle toho kdy byl vyměněný, pokud třeba před 5 tisíci, tak bych ho tam nechal, určitě za 2 roky nedegradoval. Diferák, převodovka není potřeba, jedině, že by jsi chtěl zbytečně utrácet. Určitě je potřeba auto projet na dlouhé trati, protože pokud to bylo provozováno jen kolem komína, tak pozor na regeneraci filtru DPF. Jinak ostatní věci musí být v pohodě, však je to skoro nové auto, které ještě jezdilo do BMW a tam určitě měnili věci, i když byly OK. Koukni ještě na stěrače v jakém jsou stavu. Pokud to má adblue, tak dolít do plna. Na tu svolávačku se objednej co nejdříve, je to zpravidla zdarma.
Igmaus napísal:Odpověz si na otázku, co je horší roční olej s nájezdem kolem 30 000 tis. km a rok stáří a nebo 2 letý s nájezdem 5000 km a možná jen 2000 km. Pán nepíše kolik má nájezd na tom oleji, což je taky důležitá informace. Vy by jste všechno hned jen měnili, trochu se zamyslete co je skutečně potřeba. A neříkejte mi, že ten olej je po smrti. Jedná se o diesel, který přirozeně maže typem paliva.Olej za 2 roky určite nedegradoval? To myslíš vážne? 🤣
xener napísal:BMW má u všech náplní "doživotní". Toto je sice nesmysl, ale úplně nedává logiku to měnit při nájezdu 24 tis. km a 8 let stáří, ale asi jsi pořádně nečetl co jsem psal. Ano všichni doporučují 6 až 8 let vyměnit. Nepsal jsem mu, že to dělat nemá, ale pokud mu nejde o peníze, tak nechť to udělá. Mě olej v automatu vydržel 430 tis. km měl 14 let. Když jsem ho chtěl v BMW měnit u 200 tis. bylo mi sděleno, že převodovka nevydrží více než 250 tis. km a že to je zbytečné, že to stejně odejde a budu muset řešit převodovku a u toho olej. No a vydržela víc než 2x tolik 430 tis. km bez výměny při předpokládané životnosti 250 tis. km.radsej mlc ked netusis ako veci vo svete funguju.
diferaky a prevodovka neboli v autorizaku menene na 100% a 9 rocny olej si nechaj vo svojom aute ty a nezavadzaj ludi tu na fore.
Rade8653 napísal:Tak to bych nechal vyměnit má 6 let, takže tam už určitě vlhkost bude. Ještě bych doporučil chladící kapalinu a taky možná řemen, ten asi nikdo neměnil. Řemen má poměrně dlouhou životnost, za mě by měl vydržet, já bych ho možná ještě dva roky nechal, ale prevence je prevence. To je na tvém rozhodnutí.Brzdová kvapalina by sa mala meniť teraz v septembri spolu s olejom a filtrami. Tak mi bolo povedané z Regnumu v KE.
Inak sa podla zaznamov sa menila naposledy v 11/2019 pri 13161 km.
PearlJam napísal:S tým určite počítam.Tak to bych nechal vyměnit má 6 let, takže tam už vlhkost bude.