... všetko o BMW ...

Moderátori: salat, barabas, alfi666

bmwtt.sk

Užívateľov profilový obrázok
TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Re: Neotvara sa okno na dverach kufra E91

Nedeľa, 20. Apríla 2025, 16:08

Pozri vyhrev ci ide elektricky zistis jednoducho….Pusti vyhrev a na 46 poistke 30A sa musi objavit napetie. Je az za rele takze z vyp vyhr bude bez napetia. Ak bude napetie a vzadu nenameras nic tak sa zameraj na wave trap. Uz som ich menil ked neslo tlacitko aj vyhrev….
Prílohy
IMG_0791.png
IMG_0791.png (62.01 KiB) 358 zobrazení
IMG_0790.jpeg
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

h0rac
Auto: BMW e91 325d
Kraj: Bratislavský

Pondelok, 21. Apríla 2025, 14:47

Tak som dnes skúsil kuk poistku 46 a veru nie je tam žiadne napätie ani keď je na klima paneli zapnutý výhrev zadného okna. Vychádza mi z toho že teda ozaj relé v JBE je chybné keďže ho nepočujem cvaknúť v kabíne. Vybral som jednotku von a pozrel som dnu či neuvidím nejakú oxidáciu alebo niečo no všetko vyzerá byť OK a je to pokryté tým epoxidom alebo čím na ochranu. Chcem vymeniť to relé len nie som si istý ktoré, 4 sú rovanké a jedno je menšie to EP1F-B3G1S. Pripomí na mi to GM5 na E46 kde relé boli na ovládanie okien a centrál tak ak by to tak bolo, usúdil by som že 4 velké budú na to a to EP1F bude výhrev okna. Simik vieš to pozrieť cez TIS alebo niečo a potvrdiť že je to ono ? dá sa objenať do 10 € tak by som ho kúpil a vymenil a uvidíme čo sa stane :D

Obrázok

PetoK
Kraj: Žilinský

Pondelok, 21. Apríla 2025, 15:09

Spina to rele K13, ktore je v poistkovej doske, nie priamo v JBE elektronike, co si odfotil...

BMW E90 Fuses and Relays Location Diagrams [Definitive Guide]

h0rac

Pondelok, 21. Apríla 2025, 15:20

Puta madre :D takže ak tomu správne rozumiem musím vymeniť celú poistkovú skriňu kde je relé K13 zabudované aby ten výhrev fungoval že ? mám typ 2 od marca 2007 do septembra 2007 "Glove Compartment, Type 2 (03.2007 – 09.2007)" je to ťažké vymeniť ? na nete toho moc nie je no podľa toho čo som videl tak to drží pár torx šróbov a zo zadu sú štekre ktoré sa len odpoja, vymení sa skriňa a pozapájať štekre naspäť ... či ? :D

PetoK

Pondelok, 21. Apríla 2025, 15:42

Da sa to aj opravit, najhorsie je tu skrinu odtial vybrat, je debilne uchytena...

Este jedna vec, aktivacia vyhrevu suvisi s IBS, nemas ho vadne, resp. funguje spravne? Odpoj ho a vyskusaj, ci zapne rele...

h0rac

Pondelok, 21. Apríla 2025, 16:45

Akože myslíš že sa to relé dá vymeniť v tej skrini ?
čo sa týka IBS tak nemám s tým moc skúsenosti ale myslím si že moja e91 ho nemá alebo vyzerá inak. Na fotkách na nete je to pri negatívnom termináli kdežto ja mám štandard kábel..... mohol to niekto predtým vymeniť takto fušersky ? viď foto

Resp ak tam je a je súčasťou toho celého červeného modulu, ktorú časť mám odpojiť ?

Obrázok

PetoK

Pondelok, 21. Apríla 2025, 17:05

Tak to nemas IBS... skrinu treba rozobrat, kukni video kde to rele je...

BMW 3 Series Rear Defogger Defrost Wiring And Troubleshooting E90

h0rac

Sobota, 26. Apríla 2025, 14:16

No tak dnes som sa dostal k tomu aby som vybral JBE ( celkom záhul ale poradilo sa :D ) , mám to von a verím že je to čierne tyco relé napravo.
Obrázok

Pozrel som doma a mám ešte relé ( nové ) čo idú do GM5 modulu na e46 ktoré sú viac menej rovnaké.
Pôvodné je V23084-C2001-A403 a na GM5 je V23084-C2001-A303
Keď som kukol cez chatgpt že aký je rozdiel tak iba v kontaktoch kde A303 má stireborné kontakty a A403 má Strieborno-Cínové kontakty.

Otázka na Vás, myslíte si že ich môžem použiť ? alebo radšej objednám A403 ky ? rovno už obe a vymením obe aby som to nerozoberal v budúcnosti opäť.
Prikladám výpis Chatgpt:

Obrázok

PetoK

Sobota, 26. Apríla 2025, 21:42

To je úplne jedno

h0rac

Nedeľa, 27. Apríla 2025, 10:16

Ďakujem PetoK a TT-Simik =D> , výhrev zadného okna vyriešený. Vymenil som obe relé lebo tak isto som názoru že je to jedno , založil som to naspäť a skúsil výhrev. Relé pekne cvaklo a nameral som napätie na poistke 46 :)

No a teraz s5 k téme a otváraniu piateho okna. Čítal som zahraničné fóra a jeden člen mal tiež tento problém. Vymenil mikrospínač, vymenil zámok, opravil káble a stále nič. Potom meral všetko až k JBE a všetko vyzeralo v poriadku. Nakoniec urobil sw update JBBF a nahral ho do továrenských nastavení a zrazu gombík fungoval...
"Fixed it!

Thinking my JBBF was faulty, maybe water damaged, I decided I could do no harm by updating it, and default coding. I'd tried default coding previously using Bimmergeeks Protool, but it didn't help. This time, I used WinKFP to update the module (seemingly it was already at the latest version, but I programmed it anyhow), then NCSexpert to default code it. Then cleared the errors using INPA (had to cycle the ignition for them to all go away). And now the tailgate locks!"

Myslíte že ak sa polámali káble tak ak bol dáky skrat tak sa to niekde v tom module " zamklo" ako dakedy FRM ( ak sa nemýlim ) a že to treba odblokovať ?

Vieme že cez istu viem cez funkciu otvoriť zadné okno takže tá strana kabeláže je OK a že mikrospínač má napätie a aj kontinuitu. Som tiež toho názoru že ten signál sa neprenesie dopredu do jednotky a tým pádom ho neposunie ďalej dozadu k zámku.

TT-SIMIK

Nedeľa, 27. Apríla 2025, 11:38

Pisal som vysie wave trap skontroluj. Meraj spinaci signal pred nim a za nim s hned vies ci ne zly…par som ich vymenil…
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok

h0rac

Nedeľa, 27. Apríla 2025, 11:51

Videl som to ale myslel som že wavetrap je na výhrev ( keďže bol skloňovaný na zahraničných fórach s výhrevom okna ). Kuknem ich a skúsim premerať, dám vedieť keď budem mať nové info

TT-SIMIK

Nedeľa, 27. Apríla 2025, 12:17

Na scheme je to jasne vidiet:-)
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok

h0rac

Pondelok, 28. Apríla 2025, 19:54

No tak som lokalizoval wave trap a vybral som ho. Nechce sa mi dávať dole stropnicu ani ju zlomiť a je tam fakt málo miesta tak som zvolil tento postup. Wave trap vizuálne vizerá dobre, otvoril som ho nič zhorené, zoxidované alebo poškodené. Prepípal som konektory a všetky majú kontinuitu tak predpokladám zatiaľ že je to ok. Keď som chcel zmerať konektor ktorý ide husím krkom po ľavej strane tak som tam nenameral pri odpojenom wave trape žiadne napätie, ani keď som stlačil gombík ( teraz som si uvedomil že zámok na kufri nebol zamknutý) Nie som si úplné istý či tam mám namerať volty alebo či to prepípať no keďže je baterka pripojená a nechcem odpáliť diversity tak som meral iba volty :D ľavý husí krk som neopravoval a ani nevyzerá byť opravovaný ( nie je poškodený ). Cez víkend ak budem mať čas by som skúsil zhodiť krídlo , odpojiť konektor a premerať kontinuitu medzi káblami. Simik máš ešte nejaký nápad na čo sa pozrieť , čo skúsiť ? Ďakujem

TT-SIMIK

Pondelok, 28. Apríla 2025, 20:52

Meras spinaci koktakt od zadu az do predu,ku kazdemu spoju musi mat kontakt…Spinav okna ukostruje takze musi po stlaceny pipat voci zemi…neviem co via poradit…musis vedet jak to funguje…ides od spinaca ku konektoru spinaca, od spinaca ku dalsiemu kontaktu atd
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 3 neregistrovaní