... všetko o BMW ...

Moderátori: salat, barabas, alfi666

obchodna sekcia

minotn3
Auto: BMW e91
Kraj: Trenčiansky

Re: Neotvara sa okno na dverach kufra E91

Pondelok, 29. Mája 2023, 19:28

Ahojte, mám rovnako problém s otváraním kufra a potreboval by som poradiť. Keď som kúpil auto tak otváranie skla vôbec nefungovalo. Nechal som to tak, že veď sa tomu povenujem keď bude čas. Včera som skúsil otvoriť to sklo len tak zo srandy a na moje prekvapenie sa otvorilo úplne v pohode, skoro som odpadol, celý šťastný, že sa problém sám od seba vyriešil. 😀 Hovorím si, že možno po zime sa elektronika spamätala.. Prebudenie do reality nastalo dnes ráno, sadnem do auta, rozbehnem sa a píše mi palubovka, že otvorený kufor. Tak idem von, otvorím - zavriem a sadnem si do auta a zasa to isté. Spravil som to dnes tak sto krát. Neskôr som pozrel káble v husom krku ale žiadny nevyzerá zlomený alebo poškodený. Horšie je, že mi stále svietia interiérové svetla v kufri. Nemáte s tým niekto skúsenosť čo by mohlo byť asi zle? Inak kufor ide krásne otvárať aj zatvárať, akurát zostane vždy svietiť na palubke ako otvorený a svetlá vo vnútri svietia neustále aj pri zamknutom aute.

PetoK
Kraj: Žilinský

Pondelok, 29. Mája 2023, 19:53

Mas zlomene kable, zle si sa kukal... minimalne v tej hrubsej casti do spodku dveri

minotn3
Auto: BMW e91

Pondelok, 29. Mája 2023, 20:43

Ďakujem, skúsim to ešte zajtra pozrieť.

h0rac
Auto: BMW e91 325d
Kraj: Bratislavský

Utorok, 30. Mája 2023, 18:52

chybný mikrospínač. Ja som mal to isté, bol zatečený a začal si otvárať okno ako som chcel. Dakedy to fungovalo krásne, dakedy som ho zavrel rozbehol sa -> otvorilo sa, zavrel som okno -> nadskočilo a takto do nemoty. Vymenil som spínač a pokoj :)

PetoK

Utorok, 30. Mája 2023, 22:06

Fajn, ale kvoli tomu nebude svieti kufor...

h0rac

Piatok, 2. Júna 2023, 21:12

akože nie ? keď ti nadskočí okno lebo ho mikrospínač otvorí tak auto pípa za jazdy že máš otvorený kufor ...

eld
Auto: F07, F25

Pondelok, 5. Júna 2023, 10:27

polamane kable v prechodke to byvaju na 99%, mikrospinac som zly este hadam ani nevidel

Užívateľov profilový obrázok
PeqpeK
Auto: povacsine BMW

Pondelok, 5. Júna 2023, 16:24

ale byvaju dost aj tie mikrospinace

PetoK

Pondelok, 5. Júna 2023, 17:05

Z mojej skúsenosti tiež tak 1%, ako pise eld

h0rac

Sobota, 19. Apríla 2025, 16:24

Ahojte vrátim sa k tejto téme pretože ma opäť postretol problém s 5 oknom ale teraz už neviem kam sa pozrieť. Ako som písal hore okno sa mi otváralo samo, vymenil som mikrospínač a asi 1,5 roka bolo všetko OK, no cez zimu ( asi december ) mi prestalo otvárať 5te okno, keďže bola zima tak som to neriešil, asi zlomený kábel v prechodke lebo husí krk bol obmotaný izolepov keď som auto kúpil takže niekto sa v tom už babral. Okolo Marca mi prestalo ísť aj vyhrievanie zadného okna čo som ešte ako tak prežil. Ale pred 2 týždňami mi prestal ísť aj centrál čo ma už dohrialo lebo keď som auto otvoril mechanicky klúčom tak vždy začal húkať alarm :D Chcel som objednať opravný zväzok ale tie čo som videl že sú dostupné tak pravý zväzok bol od 70 do 100 € a všetky káble jednej farby tak som sa to rozhodol opraviť svojpomocne. Vyplietol som celý zväzok z 5 dverí až dnu do auta čo ide spod stropnice, opravil som asi 10 káblov ktoré boli buď zlomené alebo predtým opravované tak že som vymenil asi 60 cm z každého kábla aby sa nespájali v tom krku ale pred a za ním. Robil som to vždy po jednom kábli, kontinuitu som preskúšal multimetrom , poriadne zaizoloval a poskladal naspäť.
Centrál sa rozbehol no mikrospánač okno neotvorí. Stierač, všetky svetlá v 5 dverách , ostrek všetko funguje len to okno neotvorím. Pichol som to ina Istu a ukazovalo mi relé zadného výhrevu chybné. Objednal som nové , vymenil no bez zmeny. Keď zapnem výhrev mám pocit že po krajoch je okno teplé ale v strede ani moc nie. Pozrel som všetky poistky na okná, uzamykanie a pod a všetky sú OK. Premeral som multimetrom mikrospínač a má kontinuitu, skúsil som ho aj vymeniť za ešte jeden čo mám do rezervy no bez zmeny. Káble do zámku okna majú 4 žily, Hnedo červený a hnedý majú 7,5 volta, bielo hnedž a žlto hnedý majú konštant 11,5 volta. Keď som tam pripojil 12 voltov tak sa zámok otvoril takže ten mi príde v poriadku.
Kde by mohol byť ešte problém ? mikro spínač ide cez okno do Diversity modulu nie ? a potom ide signál pravou stranou do auta ? Ja si myslím že nezaznamenáva signál zo snímača až dozadu ale neviem kde hladať chybu. Je ešte nejaké relé alebo dáka jednotka ktorá to má na starosti ?

Keď mám kufor zatvorený, 5 te okno otvorené a ručne zamknem ten zámok a potom ho pritlačím ešte raz dole tak sa spustia motorčeky v D stĺpikoch a roletu mi po kolajničkách vytiahne hore.... Kde ešte hladať ? večer pripojím Istu a kuknem či nie je dáka nová chyba alebo či svieti ešte tá chyba na relé zadného výhrevu.

Je funkcia ako cez Inpu / istu spustiť ten zámok aby sme vylúčili že kabeláž v husom krku je zlá ?

Ďakujem

h0rac

Sobota, 19. Apríla 2025, 18:03

Tak malý update. Hodil som to na Istu a stále ukazuje chybu 00A6C8 JBE , Heated rear window relay aj keď je auto vypnuté. Keď ju dám zobraziť tak hlási : fault currently not present a relay contact sticks.
Cez JBE som našiel funkciu otvoriť kufor a otvoriť 5te okno, obe cez diag fungujú a pekne sa otvoria.

Čo teda s tým ? relé som vymieňal v poistkovej skrini podľa kartičky , farba zelená.

Ďakujem

TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Sobota, 19. Apríla 2025, 19:16

Rele cvakne ked spustis vyhrev? Poistka 30A je ok? Ak okno neotvara odpoj vypinac a skratni kontakty ci otvori. Ten vyp mohol odist znovu….
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

h0rac

Sobota, 19. Apríla 2025, 19:47

Ahoj , 30A poistka bola OK ale kuknem ju ešte raz, relé som nepočúval - skúsim zajtra a skratnúť ten pin mi nenapadlo :) vyskúšam len tu mám otázku. Niekde na zahraničných fórach som čítal že pokiaľ nie je 5te okno zatvorené ( zámok zamknutý ) tak ten skrat / alebo stlačenie mikrospínača nepomôže ... keď som mal rozobratý zámok tak tam je tlačítko ktoré je v jednom bode buď stlačené a v druhom nie podľa toho či je zámok zatlačený alebo nie. Mal by som teda tým pádom otvoriť okno, zamknúť zámok a skúsiť ho skratnúť že ?

Našiel som foto na nete toho spínača v zámku

Obrázok

TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Sobota, 19. Apríla 2025, 21:00

Ja si to nepametam,robim to vzdy intuitivne….Ale ak ide otvorit cez diag tak je vsetko ok a bude problem v spinaci alebo kabelazi prepojovaciej…
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

h0rac

Nedeľa, 20. Apríla 2025, 12:06

No tak som to skúsil a výsledok je nasledovný :
1. Skrat konektora nič neurobil. Keď som meral multimetrom tak ide do konektora 11,5 V. Nepomohlo to ani pri otvorenom ani zatvorenom zámku.
2. 30 A poistky som skontroloval a sú v poriadku.
3. Keď zapnem výhrev zadného okna tak relé necvakne, resp nič nepočujem. Dúfam že mením správne relé :D ale podľa diagramu na poistkách sú 2 rovnaké ktoré sa nachádzajú v poistkovej skrinke v ľavo "hore". Na diagrame sú znázornené ako okno na zadný stierač a predný stierač. Oba stierače fungujú.

Keď som skúsil vymeniť staré ( KO) relé zo zadného stierača ( a teda aj výhrev ) za to čo bolo na predný stierač tak stierače nefungovali.
Keď som to vrátil do pôvodného stavu tak všetko OK takže staré relé bolo ozaj zlé. Skúsil som ich vymeniť aj medzi sebou ( nové relé do pozície predný stierač, a staré funkčné origo BMW relé z pozície predný stierač na zadný stierač ). Opäť stierače, ostrek atď funguje ale relé necvakne.

Takže teraz otázka ... kam sa pozrieť ďalej ? Môže byť chybné 5te okno ako také ? a tým pádom nejde ani výhrev ani spínač ?

Na zahraničnom fóre som našiel jeden príspevok že nefungoval výhrev lebo odišla jednotka ( zosilovač ) v zadu niekde pod tapcami, prikladám foto. Ale relé mu cvakalo...
kde sa prosím toto presne nachádza ? aby som nemusel rozoberať celý kufor zase :D Sú inak dve, jedna v ľavo a jedna v pravo.

Ďakujem

Obrázok

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 2 neregistrovaní