... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

reklamne predmety bmwklub.sk

kane_21
Autor témy
Auto: BMW E46,E61
Kraj: Trnavský

BMW E61 2005 130kW 525d nefunguje diaľkové

Utorok, 21. Januára 2025, 20:15

Zdar klubáci, vymenil som káble ktoré už predtým niekto menil keďže zostala horná časť časť kabeláže nová pripisoval som chybu tomu.. Diaľkové stále nefunguje ukazuje stále to isté. Niekto nejaké rady alebo niekto v okolí TT,PN kto by s tým vedel niečo spraviť. Cítim sa ako poločlovek
Prílohy
IMG_20250121_191426.jpg
IMG_20250121_191458.jpg

Užívateľov profilový obrázok
Bischoo
Auto: BMW e66 730dL

Re: BMW E61 2005 130kW 525d nefunguje diaľkové

Streda, 22. Januára 2025, 08:45

Riesil som to na dvoch autach. Opravili sa kable a na jednom sa to rozbehlo a druhe som musel z CZ kupit repasovane diversity. Tam uz nestacilo kable spravit. Teraz uz si presne nepamatam ako ma byt napatie na kabloch.
ex BMW e39 r.v. 2000 530d
ex Opel Omega r.v. 2001 2.2 Benzin
ex Fiat Brava r.v. 1996 1.4 Benzin
Bmw e66 730Ld
Bmw e61 525d

PetoK
Kraj: Žilinský

Streda, 22. Januára 2025, 10:46

JJ, rovnako som to riesil velakrat, treba najprv riadne opravit kabelaze, ideal rovno vsetky 4 zvazky, aby sa to nepokazilo za chvilu... a niekedy bol aj diversity amp tak zoxidovany, ze bola treba vymena za novy. Samozrejme preverenie napajania, komunikace atd., potom to chodilo riadne, ako ma.

kane_21
Autor témy

Streda, 22. Januára 2025, 22:38

@PetoK ono kabeláž bola robená predchádzajúcim majiteľom asi ešte v Nemecku všetko ostatné vyzerá byť v pohode. Mne to príde ako keby prijímač signálu nemal štavu pozeral som konektor a vlastne z 5pinov je prúd v 3. Keď sa pozrieš na konektor tak s tej strany ako sú pony viditeľné tak ma šťavu 1,3,5 ostané sú hluché ale mal som po ruke iba skusačku čiže neviem aký prúd tam reálne je. Skúsim to ešte rozobrať a skontrolovať. Viem že to nebude moc ok ale iba na skúšku ak by som prepojil kábel do ktorého nejde prúd s tým do ktorého prúd ide malo by to v podstate fungovať ak je samozrejme samotná diversity ok či je to hlúposť? Jedná sa mi skôr o to či mám počítať s tým že budem musieť dať dolu stropnicu a hľadať poškodenie daného káblu ktorý je bez prúdu alebo je chyba v diversity. Viem že to je taká cigančina ale jedná sa mi skôr o to či by to tak išlo vyskúšať. Pozeral som si foto keď mi diaľkové išlo akurát teda že som to mal napojene na inej diagnostike ale teda označenia terminálov sú totožné. Oxidaciu som na diversity práveže žiadnu nevidel mal som ju úplne vytiahnutú.

TT-SIMIK
Auto: BMW

Štvrtok, 23. Januára 2025, 08:44

Ak tam mas 3x napetie 12,5,12V tak diverzity je ko…
Ziadne prepajanie kablov prosim ta!!! Lebo pustis stavu tam kam netreba…. Tie diverzity odchadzaju normallne…
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

kane_21
Autor témy

Štvrtok, 23. Januára 2025, 10:16

TT-SIMIK napísal:
Ak tam mas 3x napetie 12,5,12V tak diverzity je ko…
Ziadne prepajanie kablov prosim ta!!! Lebo pustis stavu tam kam netreba…. Tie diverzity odchadzaju normallne…
Dobre, ďakujem za info takže pokiaľ tam bude 3xcca12v tak je to v pohode a kľakla diverzity

PetoK

Štvrtok, 23. Januára 2025, 11:40

Na datovom vodici do CAS je iba cca 5V... ak sa tomu nerozumies, daj to pozriet niekomu, co sa vyzna

airbone
Auto: F25 X3
Kraj: Prešovský

Utorok, 28. Januára 2025, 16:26

Tam nie je ani 5V lebo to je digitalny signal, ale nejake male napatie tam nameras. Jednych 12v je len pri zapnutom radiu (tuneri) - napajanie zosilnovaca. A dalsich +12v je napajanie prijimaca DO.

kane_21: ty vole..... na tych vodicoch merias napatie, nie prud! Tam kde ti "neide prud" ho nemozes naliat z ineho "kabla", co ak je to kostra, tam chces pripojit "prud" z ineho kabla na kostru???? tele-tele??? radsej do toho nos nepchaj, lebo ked nalejes do nespravneho, tak si odpalis CAS! Potom budes mat o par problemov naviac.
Do diversity modulu ti natiekla voda najskor. Ty oxidaciu a mikrokoroziu nemusis vidiet ziadnu svojim laickym okom, tak ako 90% ludi a ja to spoznam chybu castokrat uz z fotky plosaku..... (ak je v dobrom rozlisenii)..... Ale ano, moze to sposobit aj skrat kablov - odpali to procesor v diversity..... ale to je menej pravdepodobne ako ta voda/vlhkost.
V TT sa ozvi SIMIKOVI a on ti to poriesi, budes asi potrebovat novy diversity modul. Ak ano, potom sa ozvi, odkupim od teba ten tvoj nefunkcny.

kane_21
Autor témy

Utorok, 4. Februára 2025, 21:36

Ja som pozeral cez diagnostiku aké tam je napätie.. Ako som spomínal napätie je všade problém je v tom že to neprijíma signál.. len teda menil som iba napájací kábel k diversity aj keď rádio má super signál len diaľkové má problém teraz mi zasa po asi 2-3 týždňoch zasa záhadne ide.. a nechce sa mi veriť že by bola diversity k.o.. keby bola tak diaľkové nejde vôbec a nie že tomu takto drbe že raz ide raz nejde.. ráno som mal otvorený kufor cez obed som sa išiel najesť tiež ti nešlo večer som došiel domov a zrazu to išlo.( Áno vždy to skúšam aj keď som sa už pripravoval na výmenu diversity) Je tam nejaký konkrétny kábel ktorý napája čisto iba príjem signálu z diaľkového? A k simikovi by som išiel len problém je že momentálne som pojazdný len na tomto aute a cez týždeň byvam dlho v práci cez víkend myslím že simik nepracuje. A je mi úplne jasné že na počkanie by to nebolo.. preto sa to snažím riešiť ja.. samozrejme niesom elektrikár takže som sa vyjadril nesprávne.. Samozrejme že tam môže byť oxidacia ktorá není viditeľná voľným okom alebo teda ako povedal Airborne. Samozrejme pri výmene kábla som diverzity demontoval a vyčistil ( čistič na elektroniku na odstránenie oxidácie) a osušil)

kane_21
Autor témy

Streda, 5. Februára 2025, 12:37

Večer to išlo ráno jak bolo zmrznuté to nešlo a teraz to zasa ide 🤣

airbone
Auto: F25 X3
Kraj: Prešovský

Streda, 5. Februára 2025, 23:02

kane_21 napísal:
Ja som pozeral cez diagnostiku aké tam je napätie.. Ako som spomínal napätie je všade problém je v tom že to neprijíma signál.. len teda menil som iba napájací kábel k diversity aj keď rádio má super signál len diaľkové má problém teraz mi zasa po asi 2-3 týždňoch zasa záhadne ide.. a nechce sa mi veriť že by bola diversity k.o.. keby bola tak diaľkové nejde vôbec a nie že tomu takto drbe že raz ide raz nejde.. ráno som mal otvorený kufor cez obed som sa išiel najesť tiež ti nešlo večer som došiel domov a zrazu to išlo.( Áno vždy to skúšam aj keď som sa už pripravoval na výmenu diversity) Je tam nejaký konkrétny kábel ktorý napája čisto iba príjem signálu z diaľkového? A k simikovi by som išiel len problém je že momentálne som pojazdný len na tomto aute a cez týždeň byvam dlho v práci cez víkend myslím že simik nepracuje. A je mi úplne jasné že na počkanie by to nebolo.. preto sa to snažím riešiť ja.. samozrejme niesom elektrikár takže som sa vyjadril nesprávne.. Samozrejme že tam môže byť oxidacia ktorá není viditeľná voľným okom alebo teda ako povedal Airborne. Samozrejme pri výmene kábla som diverzity demontoval a vyčistil ( čistič na elektroniku na odstránenie oxidácie) a osušil)
To urcite nie, cez diagnostiku si tam napatie pozerat nemohol..... ver mi.... Diversity modul ziadne diagnosticke rozhranie nema, neda sa nijako diagnostikovat.....
Napajanie prijimaca do je pin1 (cerveno biely! a kostra je pin5 (hnedy). Na tom pin1 potrebujes namerat napatie 12V.
Ono je to s elektronikou tak, ze raz funguje a raz nie, zavisi to od teploty, od vlhkosti apd... potom jedneho dna prestane fungovat uplne.... Ak nefunguje to zamykanie, tak skus kluc dat uplne blizkou diversity, par cm, ci bude alebo nebude fungovat. Ak mas kabelaz v poriadku, tak vymene modulu sa nevyhnes...... Do buducna len pre info, potom viem od teba odkupit tvoj stary nefunkcny modul.... zopar desiatok eur na pivo potesi..... :wink:

kane_21
Autor témy

Streda, 5. Februára 2025, 23:29

Ono raz funguje raz nie 😁 tak som s toho mimo. A vlastne ty tie diversity repasuješ či? Skúšal som kľúč dávať priamo na spojler a tak odomknúť (vtedy keď to nešlo) a aj nereagovalo to vôbec ale keď to funguje tak odomknem auto ak na 10-15m. Takže neviem no.. Popravde nerád by som kúpil diversity za 400€ a zistil že to ak tak nejde(je mi jasné že by sa malo nakodovat alebo teda zapísať) No hej vyzerá to tak že počasie tomu nerobí dobre parkujem vonku a keď mrzne v noci tak ráno DO nejde. Našiel som aj v ČR ale neviem no panko pýta 180€ ale otázne je koľko bude fungovať.. prípadne neriešil si nejak to aby sa tam nedostávala vlhkosť? Lebo ja som mal na diversity obale komplet všade nejaký čierny lepkavy geblajz ako keby gumoasfalt alebo niečo také.

PetoK

Štvrtok, 6. Februára 2025, 06:47

Čo ti je jasné ? Čo chces kodovať na diversity amp ?
Naposledy upravil/-a PetoK v Štvrtok, 6. Februára 2025, 10:08, upravené celkom 1 krát.

TT-SIMIK
Auto: BMW

Štvrtok, 6. Februára 2025, 08:40

Ach jaj….. ten gumoasfalt je jeho izolacia proti zatekaniu,kedze je na mieste akom je….

180€ dat za pouzity modul je hlupost,kedze moze ist dva dni….

A nic sa nekoduje….
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

kane_21
Autor témy

Štvrtok, 6. Februára 2025, 12:31

TT-SIMIK napísal:
Ach jaj….. ten gumoasfalt je jeho izolacia proti zatekaniu,kedze je na mieste akom je….

180€ dat za pouzity modul je hlupost,kedze moze ist dva dni….

A nic sa nekoduje….
No veď to je to že môže ísť rok,dva alebo dva dni.. ja som bol v tom že to treba nakodovat resp. zapísať.. a samozrejme keď sa vonku oteplí funguje diaľkové.. môže takto hrabať tej diversity?

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 6 neregistrovaných