Pridám aj ja moju 4 mesačnú skúsenosť s 45e rv. 2023. Dosť pekná výbava, zopár vecí chýba (soft-close, HK) a nejaké sú nazvyš (TV).
Auto je neskutočné.
Čo sa týka bezkľúčového otvárania, tak predtým som mal 120d a tam bolo iba vpredu, tak som si musel tiež zvykať, že nemusím chytať najprv prednú kľučku pred otvorením zadných dverí :-)
Úžasná vec je, že nemusím vypínať asistenty, lebo neotravujú. Mám ich všetky zapnuté. Dajú sa v nastaveniach detailne doladiť.
Zaujímavé je, že auto nemá predné hmlovky, vraj sa po zapnutí zadných tie laser lights nejako nahrádzajú aj hmlovky. Neviem....
Predtým som v hmle zvykol zapnúť predné hmlovky, ale zadné som mal vypnuté aby neoslepovali vodičov áut za mnou keď boli blízko. Tu sa to tak nedá.
Väčšinou jazdím na elektrike po Nitre, čiže buď hore kopcom, alebo dole kopcom. Spotreba je dosť veľká: cca 40 kWh / 100 km. Keď viac mrzne tak 45. Využívam predohrev auta z mobilnej aplikácie. Je to jedna z najlepších funkcií. Dojazd na nabitie 50 km v meste a po daľnici (ak by niekto chcel ísť po diaľnici čisto na elektriku). Medzimesto cca 30 kWh / 100 km, čiže dojazd cca 65 km. Viac nečakajte. Nabíjanie sa nedá nastaviť aby nabíjalo len po určitú hranicu, napr. 80%. Vždy nabíja doplna.
V hybridnom režime ide auto do cca 110 km/h na baterku, potom na motor. Prepínanie medzi motorom a elektromotorom je nepostrehnuteľné - toto sa podarilo vynikajúco vyladiť.
Niekedy elektrický výkon klesá, nepodarilo sa mi presne odsledovať súvislosť s výškou nabitia, resp. teplotou. Miesto 40% využiteľného výkonu ukazuje 30%.
Dá sa ísť 140 km/h na batériu, ale pri dlhotrvajúcom vysokom odbere výkon klesá a auto spomaľuje. Z Nitry som šiel 140 km/h do Trnavy a pred Trnavou už auto vládalo ísť len 120 km/h...
Pri dlhom a náročnom stúpaní v spojení so zrýchľovaním čisto na elektriku (naplno) môže po učitej dobe (3 minúty) zahlásiť, že nie je k dispozícií dostatočný elektrický výkon a naštartuje motor.
Toto neberiem ako mínus, len som testoval limity elektro pohonu.

Platí, že v meste a na okreskách pod 110 kmh ide pekne na elektriku a zvyšok na benzín. Na diaľnici ide na beznín a šetrí pekne baterku na mestskú premávku.
Ak zarátam cenu benzínu a elektriky pri nabíjaní doma, tak po prejdení vyše 5000 km je cena za 100 km pri mojich trasách 10,7 eur.
Na 2,5 tonové SAV s prevažnou jazdou krátkych trás po meste s predohrevom kabíny je to paráda.
Pri 140 km/h po diaľnici je spotreba 10 l / 100 km. Taký bežný mix cca 8,5 l.
Zimné 19" Continentaly RFT sú tvrdšie a hlučnejšie ako letné 20" Bridgestony. Najbližšie tam pôjdu Michelliny.
Zatiaľ jedna závada vyriešená na počkanie v záruke: skrátilo sa tesnenie strešného okna a vznikla medzera. Dali novú gumu.
K tej 50e: neviezol som sa, ale čo som v tom sedel, tak je to naozaj hnus.... Zdá sa že toto bude na dlhú dobu moje posledné BWM.