Štvrtok, 3. Októbra 2024, 11:21
Dobry den,
zvazujem kupu jedneho konkretneho BMW 540d g31, rocnik 2019 ale po fl interieru.
Auto chcem kupit z CZ, kam sa dostalo z DE. V sucastsnosti ma 95 000km a neskotcnu vybavu - comfortsitze, pano okno, Mpaket interier exterier brzdy prevodovka, koza individual, HK,....... v podstate pre mna dokonale auto. Predava ho clovek, ktori ho pred 1,5 rokom aj doviezol z DE, vtedy malo o cca 10 000km menej - z ofiko burzy BMW - on kona ako sprostredkovatel predaja a auto je u neho.
O co mi ale ide je, ze autu na diagnostike svieti kontrolka VGT - predajca (nie majitel) mi hovori ze to moze byt slabym podpätim baterie kedze auto dlhsie stoji. Auto je na inzerate od cca feb/marca, ale bolo za velmi vysoku cenu, ktoru az teraz znizili na primeranu. Majitel uz polroka s nim nejazdi, ma nove.
Auto som si prebehol cez Cebiu, tam je zaznamenana poistna udalost v CZ za 85k CZK, kde sa menilo predne svetlo a lakoval sa naraznik a blatik - v origo BMW servise, a su k tomu aj fotky cize vidno ze vaznejsie poskodene nebolo.
To auto velmi chcem, ale je tu par veci co sa mi extremne nezdaju:
- podľa fotiek mal byt top stav, ale je tam milión škrabancov, o ktorých mi nikto nič nepovedal predtym ako som ho isiel obzriet do Prahy a predajca o nich asi ani nevedel
- bolo jemne burane (to svetlo) o čom ani predajca nevedel
- diagnostika ukazuje chybu VTG, o ktorej predajca nevedel
- auto mal poslať už minulý týždeň na detailing/umytie, ale neposlal
- od minulého týždňa mal dobiť baterku a furt nie je
No a teraz babo rad:
Myslite ze ta chyba moze byt spojena s tym predätim baterie? Resp ma s tym niekto skusenost?
Lebo ja som tak zamilovany do toho auta ze ho stale chcem aj napriek vyssie spomenutemu, aj ked je to red flag zaradom. Tu je fotka z inzeratu: