... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

reklamne predmety bmwklub.sk

motorista
Autor témy
Kraj: Trenčiansky

Pyrotechnický predpínač pásov - svieti kontrolka airbagu

Štvrtok, 28. Novembra 2024, 09:29

Zdravím vás,

na E39 mi svieti kontrolka airbagov kvôli pyrotechnickej patróne na strane spolujazdca. Je to riešiteľné 2,2 ohmovým odporom.

K tej patróne na predpínači pása je zložitejší prístup a mala by mať 2 káble - jeden je k patróne a druhý je signalizácia či má spolujazdec zapnutý pás.

Čo neviem ako zariadiť:
1) Ten odpor by som chcel dať do nejakého konektora, lenže ten pod sedadlom je asi združený pre viac vecí a nemôžem ho nechať odpojený celý.
2) Ktoré piny sú tie k predpínaču?
3) Na predpínači by mal byť nejaký konektor zvrchu, tam by ten odpor splnil úlohu, ktorú od toho očakávam? Neviem, či to nie je práve tá signalizácia nezapnutého pása. Nejakú schému by som našiel kde? Existoval web TIS s podkladmi k BMW, ale už je len ako platený. Manuálu čo som k E39 stiahol z webu chýba celá časť o elektrike...
4) Ide to spraviť bez demontáže sedadla?
5) Ak vytiahnem poistku SRS systému airbagov, zhasne kontrolka? :)

Vďaka!

Užívateľov profilový obrázok
ALAS
Auto: E39 525d
Kraj: Nitriansky

Re: Pyrotechnický predpínač pásov - svieti kontrolka airbagu

Štvrtok, 28. Novembra 2024, 10:32

To je tak velky problem zohnat z auta na diely neodpaleny predpinac a vymenit?
Sedacka je uchytena na styroch sroboch.
BMW E39 525d | BMW E39 540it 6q | Honda Accord (CH1) TypeR 2.2 VTEC | JEEP Cherokee XJ 4.0 | Mercedes Benz S204 200CDI

motorista
Autor témy

Štvrtok, 28. Novembra 2024, 12:04

Ten čo mám nie je odpálený. Je možné že niekde je zlý kontakt alebo zlomený káblik - mám aj taký dojem, že sa to rozsvietilo keď som hýbal so sedadlom spolujazdca. Nechcem stratiť čas a peniaze tým, že objednám použitý diel neviemodkiaľ a keď príde a zapojím ho, zistím že som tam kde som bol :) Ale dík.

Užívateľov profilový obrázok
ALAS
Auto: E39 525d
Kraj: Nitriansky

Štvrtok, 28. Novembra 2024, 12:29

A ked tam je teda zalomeny kabel, tak v com ti pomoze dat rezistor do konektora od toho predpinaca?
Skus najprv odpojit konektory zase ich spojit, je mozne ako pises ze tam je iba zly kontakt, ak to nepomoze tak hladaj problem skor v kablovom zvezku co ide od podlahy do sedacky kedze ten je pohyblivy.
Je este aj mozneze kabel je zlomeny v samotnej sedacke...
Rozoberaniu sa aj tak nevyhnes ked to chces vyriesit.
BMW E39 525d | BMW E39 540it 6q | Honda Accord (CH1) TypeR 2.2 VTEC | JEEP Cherokee XJ 4.0 | Mercedes Benz S204 200CDI

motorista
Autor témy

Piatok, 29. Novembra 2024, 11:17

OK ďakujem. Ten odpor by sa dal dať aj do konektora niekde ďalej, za časťou kabeláže, som predpokladal. A ak by som ho dal rovno do konektora pri patróne a stav by sa zmenil, aspoň by bolo jasné kde je chyba.

PetoK
Kraj: Žilinský

Piatok, 29. Novembra 2024, 11:24

Preco to neopravis riadne, ako ma byt? Ten napinac je dolezita sucast airbagovych systemov. Ked to nevies, daj to niekomu spravit...

PearlJam
Auto: BMW E39 530d
Kraj: Bratislavský

Nedeľa, 1. Decembra 2024, 14:12

Zdar, zkoušel jsi chybu vymazat diagnostikou? Mě se stalo na E91, že jsem potřeboval vyndat sedadlo z auta a s autem jet (něco jsem potřeboval převést) a po odpojení mi to vyhodilo chybu aibagu, která se dala smazat jen diagnostikou po opětovné instalaci sedačky. Po smazání se chyba už neobjevila.

Pearl Jam

motorista
Autor témy

Nedeľa, 1. Decembra 2024, 15:27

pearljam - Chalan čo mi to pripojil na diagnostiku tvrdil, že zmazať nejde.

PetoK - Predpínač BP IMHO nepovažujem za extra dôležitú súčasť systému aktívnej bezpečnosti, len doplnková záležitosť. Hlavné je mať zapnutý pás a funkčné airbagy.

Keby som to mal opraviť tzv. "ako treba" tak s autom nabehnem do oficiálneho servisu, kde si pomädlia ručičky a vymenia predpínač + kabeláž (tak to BMW údajne zvyklo riešiť, výmenou tej kabeláže - zjavne nie som prvý s týmto). Demontovali by sedadlo, auto by strávilo pol dňa v servise, nakoniec by zmazali chybu a naúčtovali neviem, aspoň 500 evri lebo len nový predpínač na webe vidím za 200+ evri.

Mám na motorkách odjazdených skoro 30 rokov, takže ohľadom bezpečnosti to vidím trochu inak - niekto by zrejme povedal že jazdím jak laknutý dôchodca :)

Petoo0123
Auto: bmw e46 320d a 330i
Kraj: Košický

Pondelok, 2. Decembra 2024, 10:50

Ak by si nahodou chcel Košice vieme odkodovať :) a budu funkčné airbagy

PearlJam
Auto: BMW E39 530d
Kraj: Bratislavský

Včera, 00:59

motorista napísal:
pearljam - Chalan čo mi to pripojil na diagnostiku tvrdil, že zmazať nejde.

PetoK - Predpínač BP IMHO nepovažujem za extra dôležitú súčasť systému aktívnej bezpečnosti, len doplnková záležitosť. Hlavné je mať zapnutý pás a funkčné airbagy.

Keby som to mal opraviť tzv. "ako treba" tak s autom nabehnem do oficiálneho servisu, kde si pomädlia ručičky a vymenia predpínač + kabeláž (tak to BMW údajne zvyklo riešiť, výmenou tej kabeláže - zjavne nie som prvý s týmto). Demontovali by sedadlo, auto by strávilo pol dňa v servise, nakoniec by zmazali chybu a naúčtovali neviem, aspoň 500 evri lebo len nový predpínač na webe vidím za 200+ evri.

Mám na motorkách odjazdených skoro 30 rokov, takže ohľadom bezpečnosti to vidím trochu inak - niekto by zrejme povedal že jazdím jak laknutý dôchodca :)

Díky za vysvětlení. A nechceš si to vyměnit sám, seženeš použité díly, popř. včetně kabeláže a vyměníš. Určitě na youtube najdeš návod jak na to.

Pearl Jam

motorista
Autor témy

Včera, 22:50

YT som si pozrel a aj dospel k nejakým postupom. Cestou použitých dielov zatiaľ nechcem ísť lebo je to lotéria ako sú funkčné alebo nie sú, a ešte by som si to mohol skomplikovať tým, že namiesto eliminácie malého problému to skomplikujem pridaním ďalšieho :) Dík za tip.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 9 neregistrovaných