... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, SmartBastard

obchodna sekcia

PetoK
Kraj: Žilinský

Re: Problém letné pneumatiky

Štvrtok, 22. Augusta 2024, 11:27

Netárajte hluposti, bez xD ste v riadnych snehoch, zavejoch stratení, a kto tvrdí opak nech sa zobudí zo sna. Stačí mierny zasnezeny, zľadovatený kopec a ste tak na smiech, ako sa smykate a nedokážete vyjst...

Užívateľov profilový obrázok
Zemo
Auto: F36 435d
Kraj: Bratislavský

Štvrtok, 22. Augusta 2024, 13:49

PetoK napísal:
Netárajte hluposti, bez xD ste v riadnych snehoch, zavejoch stratení, a kto tvrdí opak nech sa zobudí zo sna. Stačí mierny zasnezeny, zľadovatený kopec a ste tak na smiech, ako sa smykate a nedokážete vyjst...
Dlhe roky som jazdil so zadnym nahonom a nikdy som vyjst kopec nemal problem. Retaze som za 12 rokov nasadzoval len raz, aj to len aby som si to vyskusal, odvtedy sa vozili v kufri nadarmo. Nie kazdy je ochotny kvoli tym 5 dnom v roku kde ti Xdrive pomoze obetovat jazdne vlastnosti po tych zvysnych 360.

catchcash
Auto: X3 xDrive30d

Štvrtok, 22. Augusta 2024, 13:58

Zemo napísal:
Dlhe roky som jazdil so zadnym nahonom a nikdy som vyjst kopec nemal problem. Retaze som za 12 rokov nasadzoval len raz, aj to len aby som si to vyskusal, odvtedy sa vozili v kufri nadarmo. Nie kazdy je ochotny kvoli tym 5 dnom v roku kde ti Xdrive pomoze obetovat jazdne vlastnosti po tych zvysnych 360.

Doteraz ani ja, ale stal som v miernom kopci kde som mal zadok hore na zatravnovacej dlazbe a predok na trave s FWD. Do rana nasnezilo a predne kolesa sa iba tocili a nepohol som sa. S xDrive by ma proste zadne vytiahli. Nastastie kazdy ma moznost si vybrat co mu najviac vyhovuje. Inac podla mna ani xDrive nemusi mat nutne zle jazdne vlastnosti hlavne ked je RWD biased ;)

Zemo

Piatok, 30. Augusta 2024, 09:19

catchcash napísal:
Doteraz ani ja, ale stal som v miernom kopci kde som mal zadok hore na zatravnovacej dlazbe a predok na trave s FWD. Do rana nasnezilo a predne kolesa sa iba tocili a nepohol som sa. S xDrive by ma proste zadne vytiahli. Nastastie kazdy ma moznost si vybrat co mu najviac vyhovuje. Inac podla mna ani xDrive nemusi mat nutne zle jazdne vlastnosti hlavne ked je RWD biased ;)
Mne sa zase stalo uz s Xdrivom ze na snehu ledva po clenky sa naprazdno krutilo prave predne a lave zadne a nevedel som vyjst z parkoviska. Cize ani Xdrive ta zachranit nemusi, kedze to ma vacsinou otvorene diferencialy. Niekedy RWD a samosvor moze byt aj lepsi, co ale tiez nieje bezna vybava v dnesnej dobe. A zatial vsetky stvorkolky co som jazdil aj co som sa pytal ludi co to maju boli nedotacave, ja to extra nemam rad, ale beriem ze niekomu to vyhovuje. Urcite sa to aj da vyladit, napr. aj na mojom sport plus mod tomu pomohol, ale stale to lepsie jazdilo ked som xdrive, cize predok vypol uplne.

catchcash

Piatok, 30. Augusta 2024, 09:41

Uzavriem to tak, že dúfam, že xdrive bude lepší ako FWD v takýchto situáciách :) Je mi jasne, že tiež to nie je liek na vsetko. Ináč ten performance control zadnej nápravy nie je taká “simulácia” diferenciálu čo by mohla tiez trosku pomôcť?

BMW_X6_3,0d_E71
Auto: BMW_X6_E71_N57D30A
Kraj: Nitriansky

Streda, 4. Septembra 2024, 21:06

Zemo napísal:
Aké zlé jazdné vlastnosti má Xdrive na suchej ceste ?
ex E53 4,4i
ex E36 328iA

Zemo

Štvrtok, 5. Septembra 2024, 13:47

BMW_X6_3,0d_E71 napísal:
Aké zlé jazdné vlastnosti má Xdrive na suchej ceste ?
Nedotacavost, tahanie za volant pri zrychleni, celkovo horsi cit v riadeni, vyssia hmotnost a jej horsie rozlozenie a tak dalej.

catchcash

Piatok, 6. Septembra 2024, 07:21

Rozloženie nie je 50:50 aj pri xdrive? A nedotáčavosť nemyslíš skôr neutrálne správanie? Oproti zadokolke sa to môže javiť ako nedotáčavosť :))

devotional
Auto: F30 2015
Kraj: Prešovský

Piatok, 6. Septembra 2024, 14:25

5 rokov som jazdil zadokolku (F30 320d) a po skončen lesingu, ked ešte nebolo k dispozicii nové auto som mal skoro na pol roka presne to isté auto ale s X drive.
tiež niesom žiadný testovací jazdec, ale príjemnejšie a paradoxne predvidatelnejšie správanie mala obyč zadokolka aj ked beriem že v súčtu musí byt pomalšia, ale presne vem čo u je vela a čo nieje, u xdrive som to ani za pol roku presne neodhadol. viem, že asi vačšina so mnou nebude suhlasit, ale zase mam čístu zadokolku.
zaujímavé je, ako v našich končinách ludia trpia na 4 kolky (stačí pozriet ponuku premium selection) akoby sme žili niekde v alpách
BMW i3 120 2019
BMW F30 320d 2015
RR Silver Wraith II 1977

Pilifo
Auto: BMW E61 530d
Kraj: Zahraničie

Piatok, 6. Septembra 2024, 15:20

catchcash napísal:
Rozloženie nie je 50:50 aj pri xdrive? A nedotáčavosť nemyslíš skôr neutrálne správanie? Oproti zadokolke sa to môže javiť ako nedotáčavosť :))
Je rozdiel rozloženie výkonu na jednotlivé nápravy, ktoré môže byť 50:50 aj pri xDrive, ale rozloženie hmotnosti 50:50 (vpredu vs. vzadu) určite nebude, keď tam mrdneš rozvodovku pre xDrive :D

Zemo

Piatok, 6. Septembra 2024, 17:06

catchcash napísal:
Presne 50:50 rozlozenie hmotnosti nemaju ani zadokolky. Xdrive ti este prida cca do 100 kilo a vacsinu z toho dopredu. A ked zatocim volant a auto sa mi sucha rovno cez predne kolesa v najazde do zakruty, tak to asi nebude neutralne spravanie. Beriem ze kazdemu vyhovuje nieco ine, niekto sa na ten limit nikdy ani nedostane tak mu to moze byt jedno, takisto na SUVcku nejake jazdne vlastnosti nema zmysel riesit. Ale zadokolka je v tomto stale to najlepsie. A ako sa tu uz spominalo aj to ze Xdrive (a ine elektronicke systemy) nieje uplne predvidatelny, kedze nevies kedy presne posle ten vykon kam. Takisto ti co nedaju dopustit na 4kolky tak mi stale vravia, ze je to bezpecnejsie, pricom jedine co to vie lepsie je vyrazne viac zrychlovat v podmienkach kedy to zrychlovanie aj nemusi byt uplne vhodne.

catchcash

Sobota, 7. Septembra 2024, 00:37

Pilifo napísal:
Je rozdiel rozloženie výkonu na jednotlivé nápravy, ktoré môže byť 50:50 aj pri xDrive, ale rozloženie hmotnosti 50:50 (vpredu vs. vzadu) určite nebude, keď tam mrdneš rozvodovku pre xDrive :D
Tak potom v tých všetkých bulletinoch a na stránkach klamu keďže píšu rozloženie hmotnosti 50:50 (nie rozloženie výkonu medzi nápravami ktoré je štandardne 60:40 na zadok a vie byt samozrejme aj 50:50 keď treba). Píšem to čo som čítal nemám to otestované.

BMW_X6_3,0d_E71

Sobota, 7. Septembra 2024, 14:13

catchcash napísal:
Taká blbá otázka na ktorú asi viem odpoved ale nechcem ju nejako akceptovať…keď dostanem defekt a nedá sa to opraviť tak musim kúpiť všetky 4 pneumatiky aby to nerobilo problem alebo klasika stačí 2 (aby na náprave boli rovnako zjazdene)?

V r.2022 som kúpil nové letné pneu. V r.2023 som odpálil PP pneu. Kúpil som novú, takú istú a vymenil. V r.2024 som odpálil LZ. Tiež som kúpil novú a vymenil. Žiaden problém. Neviem prečo by bolo nutné kupovať všetky 4 nové ... Samozrejme keď sú už aj ostatné veľmi zodraté a aj tak by si ich už čoskoro menil, je lepšie vymeniť všetky.
ex E53 4,4i
ex E36 328iA

BMW_X6_3,0d_E71

Sobota, 7. Septembra 2024, 14:19

Zemo napísal:
Nedotacavost, tahanie za volant pri zrychleni, celkovo horsi cit v riadeni, vyssia hmotnost a jej horsie rozlozenie a tak dalej.

Môj subjektívny pocit je, že Xdrive sedí lepšie aj na suchej vozovke. V minulosti som mal 8 rokov zadokolku (E36). Je ale pravda, že ťažko porovnávať jazdné vlastnosti auta nižšej tiredy a o 15 rokov staršieho modelu.
Najlepšie by to vedeli porovnať vodiči, ktorí striedajú zadokolku s Xdriveom v približne rovnakých modeloch áut.
ex E53 4,4i
ex E36 328iA

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 3 neregistrovaní