... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

mmracing.sk

cenci
Autor témy
Auto: BMW X3,, BMW 1
Kraj: Košický

Brzdy

Pondelok, 27. Mája 2024, 17:48

Ahojte.
Auto triaslo pri brzdení. Vymenili sme komplet kotúče a dosky. Všetko je vyčistené a stále trasie volantom pri brzdení. Bol som aj na geometriu a všetko je ok. Poraďte v čom je asi problém.
Dík
BMW E60 530xd 2009.

Užívateľov profilový obrázok
sandrito
Auto: BMW e61 530d LCi
Kraj: Prešovský

Re: Brzdy

Pondelok, 27. Mája 2024, 17:58

Môžu byť silenty na ramenách, čapy, horne uloženie dokonca by som povedal že aj tlmiče k.o. predna naprava je dosť zlozita treba to poriadne pozrieť...
Ex:Fiat Punto
Ex:Suzuki Swift
EX:Pugeot 208
VW Passat R6 SFI 4motion
BMW e46 320d
BMW e61 530xd
http://www.bmwklub.sk/pribehy-nasich-au ... 96153.html" onclick="window.open(this.href);return false;

bmwrider
Kraj: Zahraničie

Pondelok, 27. Mája 2024, 21:22

Deformace předních kotoučů nejčastěji způsobuje "zamrzání" /nedostatečné vracení se pístků brzdových segmentů,kotouč se hřeje a tím deformuje a pak to tzv. klepe do volantu při brzdění bez zdánlivé příčiny. Brzdové segmenty rozebrat,není to nic složitého,skontrolovat celkový stav vodících ploch,pístu a jeho dutiny,vyměnit krycí manžety a těsnění pístu,jedině OEM,ev. ATE,vše ostatní je na piču,bobtná to,tvrdne,při montáži namazat tukem ATE na brzdy-zabraňuje srážení vlhkosti pod manžetou a zajištuje hybnost pístu ve válci. Písty OEM bývají z lehké slitiny,náhrady z nerezu nedávat,jsou o xxx gramů těžší,kolo neustále za jízdy kmitá a rozdíl vah je minimálně nežádoucí neodpruženou hmotou.
Zřídky kdy nebo méně často může být závada na ventilu v hlavním brzdovém válci,ale je to málo pravdě podobné ,dodržet specifikaci a pokud možno i výrobce brzdové kapaliny.,a dál jak píše sandrito........tím bych začal

cenci
Autor témy
Auto: BMW X3,, BMW 1
Kraj: Košický

Utorok, 28. Mája 2024, 05:59

Brzdové kotúče a dosky sú ATE, opravená sada na strmeň ATE. Skúsim ešte skontrolovať ramená či nie je vôľa, poprípade ložiská.

ptz
Auto: E60 540i man
Kraj: Bratislavský

Utorok, 28. Mája 2024, 06:40

brzdy treba vzdy origo bmw, to je zaklad. a treba pozret - odmerat ci nie je krivy naboj

palci540
Auto: BMW E61 530D A/T LCI
Kraj: Trenčiansky

Štvrtok, 30. Mája 2024, 05:31

Odporúčal by som skontrolovať najprv ložiská predných nábojov. Pod záťažou sa aj malá vôľa môže prejaviť trasením. U mňa bol toto problém, lebo predošlí majiteľ používal podložky pod kolesá. Ďalším problémom, ako už bolo spomenuté vyššie, môžu byť aj tlmiče. Ja keď som ich vymenil, tak som cítil razantné stuhnutie riadenia a celkovo tuhosti prednej nápravy (samozrejme rok predtým boli menené komplet diely prednej nápravy Lemforder).

Čo sa týka kotúčov, tak dával som tiež ATE, a držali mi relatívne dobre až cca po 25tis km začali jemne vibrovať po pár núdzových brzdeniach. Rozhodol som sa ich dať strojovo stočiť (priamo na aute) a s výsledkom som nad mieru spokojný, odvtedy som na nich nabehal cca 7tis km. Tu na fóre sú rôzne skúsenosti s brzdami a niektorí povedia, že aj tie originál kotúče sa skrivia, všetko je to závislé od štýlu jazdy.
Rovnako keď som sa bavil s pánom s Bosch car servicu, ktorí mi stáčal kotúče, že presne obdobný problém majú aj novšie BMW a iné značky áut, kde napr. jeden zákazník na X5ke menil asi 2x nové originál kotúče, lebo sa mu krivili a potom sa dal prehovoriť na stočenie a bol už pokoj. Nechcem tým robiť nikomu reklamu, ale ja so zatiaľ max. spokojný (bolo mi to odporučené jedným známym, nech to vyskúšam).

TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Piatok, 31. Mája 2024, 10:13

Kde to presne robili? Kamos si to chce dat urobit. Je z BA. Dik
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

palci540
Auto: BMW E61 530D A/T LCI
Kraj: Trenčiansky

Sobota, 1. Júna 2024, 20:37

Mne to robili v Novom Meste ad Váhom (Proficars) https://www.proficarservis.sk/sustruh-brzdovych-kotucov.html
Stálo to 120€ ale oplatilo sa a zatiaľ som spokojný. Mal som krivý len jeden kotúč, ale samozrejme stáčajú sa automaticky obidva.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 10 neregistrovaných