Vlastním 330XD , pískanie som počul už dávnejšie , a nedávno mi praskol kladkový remeň. Je pravda že som to asi ja zanedbal , lebo som mal nabehané aj viac než 50tis. km na remeni... Šiel som s roztrhaným remeňom asi tak 30km na baterke nech dorazím domov lebo okrem toho že mi nešlo otáčať servo , všetko fachalo... Najprv som si myslel že mi znova odišiel alternátor lebo začiatkom roka 22 mi odišiel altík zasvietil symbol baterky a rovnako tažko som sa s ním dotrepal domov. No tentoraz na prekvapenie keď som doma otvoril kapotu som zistil že remeň je roztrhaný, a vytiekol servo olej na alternátor ako som ho asi nasilu vytlačil

...
Po výmene remeňa mi servopumpa neskutočne hučala aj keď v nom bol olej... tak som ho odvzdušnil otáčaním ako divý 20x doľava, doprava pri naštartovanom motore... olej bol ako hustá ružová pena... druhý deň to isté ale servopumpa už hučala menej....po týždni mi klesla hladina oleja, dolial som , odvtedy ticho.... len ma znervoznuje ze ked startujem motor tak piskne remeň... pri chodu je ticho a keď vypnem motor tak velmi silno zapíska od servopumpy.. asi.. niesom na 100 percent presvedčený... mam tam Contitech remeň... mal by som skúsiť origo ?... ps. všetky kladky, napináky sa otáčajú a sú v rovine...