... všetko o BMW ...
Moderátori: salat, barabas, alfi666
ALAS napísal:To o com som pisal, je regulator prietoku paliva, ziaden senzor, ten nema nic spolocne s vypinanim motora, zhodou okolnosti to je "Flow control valve" o ktorom pises na konci, takze ho skus odpojit, a uvidis ci bude problem pretrvavat.
A ta chyba presupply pressure sensor mi pride divna, kedze podla katalogu dielov a schem ten motor nema tlakove cidlo na privode, iba teplotne cidlo.
A pre objasnenie pojmov:
regulator tlaku paliva na raily - Rail Pressure Control Valve - druck regel ventil (DRV)
regulator prietoku paliva na pumpe - Flow regulating valve - Mengen regel ventil (MRV)
snimac tlaku na raily - Rail pressure sensor - rail druck sensor
Prepáč zle som sa vyjadril.nemyslel som senozr ale celkovo regulátor prietoku paliva na pumpe - mrv keď odpojíš. Nie som dáky profík na diesel, mal som benzín 8 rokov ale bolo mi povedané že MRV zodpovedá za štartovanie a zashnutie ( vypnutie ) motora , Pri štartovaní sa otvorí auto naskočí a funguješ no a keď otočíš klúčom / stlačíš gombík tak MRV sa zavrie a tým pádom sa ti auto vypne. Preto som konštatoval že ak odpojíš konektor z MRV a zostane stále otvorené tak keď naštartuješ a budeš chcieť potom vypnúť motor tak to klasicky nepôjde a musíš nechať auto iba zdochnúť alebo pripojiť snímač. Záver - čiže môťem odpojiť tento snímač a normálne behať na aute "bez problémov " ?
PeqpeK napísal:podla mna to moze kludne pouzivat ten snimac na rampe...pred startom tam ocakava 2-4bar a nie su tam, tak zapise chybu, po starte to mozno ide lebo podavacka este neni uplne dead
potom ma este napada ze by bol integrovany v tom ohreve...
ALAS napísal:Podla schem v ohreve neni, ohrev je na filtri pod vodicom, a teplotny snimac ma byt niekde pod sanim.
M47N2 ma mat podla schem tlakovy snimac na privode kombinovany s tepelnym snimacom, ma to byt niekde pri HPFP alebo pod sanim.
Tvoja teoria by ale davala zmysel, to by ma nenapadlo, v tom pripade by to mohol byt aj regulator prietoku, mozno sa zasekava a neotvara uplne ako by mal, alebo je zaneseny nejakym bordelom.
Alw tie podavacie cerpadla v nadrzi tiez odchadzaju, trebalo by tam realne zmerat tlak fizickym barometrom.
h0rac napísal:Ono zaujímavé je že Ista napísala v tom kóde že chyba nie je aktuálne prítomná. Pokiaľ viem tak v nádrži by malo by't 1 až 2 čerpadlá a keď sa jedno zvyklo pokaziť tak auto zdochne lebo nie je dostatočný tlak pri menej ako polovici nádrže. Avšak na začiatku príspevku píšem že keď auto zdochlo prvý krát , potom za pár km atď tak nádrž bola takmer plná ( cca 50-55 litrov ) a teraz mám aktuálne cca 1/4 nádrže a vidíš urobil som od opravy kábla 500 km bez tankovania bez problémov. Potom to vypadlo, vymenil som snímač, urobil 20 km a zdochlo to auto. Odvtedy výmena za pôvodný, pár krát som sa previezol a zatiaľ nezdochlo no tá chyba so sensorom je tam stále. Čo sa týka predhrevu nafty tak je to ako Alas píše, je na palivovom filtry a tá chyba tam bol už keď som auto kúpil ( cca rok dozadu a skoro 20 tis km dozadu ) a doteraz to bolo ok. Avšak nevylučujem chybu ani na LPFP
PeqpeK napísal:neviem odkial cerpas tieto informacie, ale su mylne, je tam jedno cerpadlo a ked zacne vypovedat sluzbu, je mu jedno kolko mas natankovane
TT-SIMIK napísal:Cidlo na sani je laderdruck senzor…Alebo boost pressure senzor….