... všetko o BMW ...

Moderátori: salat, barabas, alfi666

mmracing.sk

h0rac
Autor témy
Auto: BMW e91 325d
Kraj: Žilinský

Re: BMW E91 325D M57N2 chybný vstrek ?

Pondelok, 18. Septembra 2023, 16:18

ALAS napísal:
To o com som pisal, je regulator prietoku paliva, ziaden senzor, ten nema nic spolocne s vypinanim motora, zhodou okolnosti to je "Flow control valve" o ktorom pises na konci, takze ho skus odpojit, a uvidis ci bude problem pretrvavat.

A ta chyba presupply pressure sensor mi pride divna, kedze podla katalogu dielov a schem ten motor nema tlakove cidlo na privode, iba teplotne cidlo.

A pre objasnenie pojmov:
regulator tlaku paliva na raily - Rail Pressure Control Valve - druck regel ventil (DRV)

regulator prietoku paliva na pumpe - Flow regulating valve - Mengen regel ventil (MRV)

snimac tlaku na raily - Rail pressure sensor - rail druck sensor

Prepáč zle som sa vyjadril.nemyslel som senozr ale celkovo regulátor prietoku paliva na pumpe - mrv keď odpojíš. Nie som dáky profík na diesel, mal som benzín 8 rokov ale bolo mi povedané že MRV zodpovedá za štartovanie a zashnutie ( vypnutie ) motora , Pri štartovaní sa otvorí auto naskočí a funguješ no a keď otočíš klúčom / stlačíš gombík tak MRV sa zavrie a tým pádom sa ti auto vypne. Preto som konštatoval že ak odpojíš konektor z MRV a zostane stále otvorené tak keď naštartuješ a budeš chcieť potom vypnúť motor tak to klasicky nepôjde a musíš nechať auto iba zdochnúť alebo pripojiť snímač. Záver - čiže môťem odpojiť tento snímač a normálne behať na aute "bez problémov " ?

h0rac
Autor témy

Pondelok, 18. Septembra 2023, 16:27

PeqpeK napísal:
podla mna to moze kludne pouzivat ten snimac na rampe...pred startom tam ocakava 2-4bar a nie su tam, tak zapise chybu, po starte to mozno ide lebo podavacka este neni uplne dead
potom ma este napada ze by bol integrovany v tom ohreve...

Ono zaujímavé je že Ista napísala v tom kóde že chyba nie je aktuálne prítomná. Pokiaľ viem tak v nádrži by malo by't 1 až 2 čerpadlá a keď sa jedno zvyklo pokaziť tak auto zdochne lebo nie je dostatočný tlak pri menej ako polovici nádrže. Avšak na začiatku príspevku píšem že keď auto zdochlo prvý krát , potom za pár km atď tak nádrž bola takmer plná ( cca 50-55 litrov ) a teraz mám aktuálne cca 1/4 nádrže a vidíš urobil som od opravy kábla 500 km bez tankovania bez problémov. Potom to vypadlo, vymenil som snímač, urobil 20 km a zdochlo to auto. Odvtedy výmena za pôvodný, pár krát som sa previezol a zatiaľ nezdochlo no tá chyba so sensorom je tam stále. Čo sa týka predhrevu nafty tak je to ako Alas píše, je na palivovom filtry a tá chyba tam bol už keď som auto kúpil ( cca rok dozadu a skoro 20 tis km dozadu ) a doteraz to bolo ok. Avšak nevylučujem chybu ani na LPFP

Užívateľov profilový obrázok
ALAS
Auto: E39 525d
Kraj: Nitriansky

Pondelok, 18. Septembra 2023, 16:28

MRV a DRV su bez napajania otvorene, ked sa otvori DRV tak nemas tlak na raily a motor zdochne.
A po vypnuti zapalovania sa aj tak vypne cerpadlo v nadrzi takze nema odkial ist nafta.
BMW E39 525d | BMW E39 540it 6q | Honda Accord (CH1) TypeR 2.2 VTEC | JEEP Cherokee XJ 4.0

h0rac
Autor témy

Pondelok, 18. Septembra 2023, 16:39

ALAS napísal:
Podla schem v ohreve neni, ohrev je na filtri pod vodicom, a teplotny snimac ma byt niekde pod sanim.
M47N2 ma mat podla schem tlakovy snimac na privode kombinovany s tepelnym snimacom, ma to byt niekde pri HPFP alebo pod sanim.

Tvoja teoria by ale davala zmysel, to by ma nenapadlo, v tom pripade by to mohol byt aj regulator prietoku, mozno sa zasekava a neotvara uplne ako by mal, alebo je zaneseny nejakym bordelom.
Alw tie podavacie cerpadla v nadrzi tiez odchadzaju, trebalo by tam realne zmerat tlak fizickym barometrom.

Neviem či myslíš tento ale na saní hore je snímač diel č. 10 " tlakové čidlo " aka Fuel injection system-pressure sensor alebo po nemecky Druckfühler
Myslíš že toto by mohol byť kameň úrazu ?

Obrázok

http://bmwfans.info/parts-catalog/E91/E ... 7792260_10

Čo sa týka teórie čo píšeš že by to mohol byť regulator prietoku tak to myslíš MRV áno ?

Neviem pripadá mi to LPFP menej pravdepodobné, skôr mi to príde na ten MRV , tento Druckfuhler alebo aj ten snímač tlaku na raily. Aj keď bol druhý origo použitý tiež môže byť zlý ...
Npadá mi ešte jedna vec, pojazdiť kým sa nedostanem do bodu že auto opäť zdochne a vyhodí chybu na rada valcov 2. vstreky 4,5,6 či Ista neukáže niečo presnejšie o tejto chybe lebo inpa napísala v poznámkach unbekannter fehler - neznáma chyba

PeqpeK
Auto: povacsine BMW
Kraj: Bratislavský

Včera, 13:05

h0rac napísal:
Ono zaujímavé je že Ista napísala v tom kóde že chyba nie je aktuálne prítomná. Pokiaľ viem tak v nádrži by malo by't 1 až 2 čerpadlá a keď sa jedno zvyklo pokaziť tak auto zdochne lebo nie je dostatočný tlak pri menej ako polovici nádrže. Avšak na začiatku príspevku píšem že keď auto zdochlo prvý krát , potom za pár km atď tak nádrž bola takmer plná ( cca 50-55 litrov ) a teraz mám aktuálne cca 1/4 nádrže a vidíš urobil som od opravy kábla 500 km bez tankovania bez problémov. Potom to vypadlo, vymenil som snímač, urobil 20 km a zdochlo to auto. Odvtedy výmena za pôvodný, pár krát som sa previezol a zatiaľ nezdochlo no tá chyba so sensorom je tam stále. Čo sa týka predhrevu nafty tak je to ako Alas píše, je na palivovom filtry a tá chyba tam bol už keď som auto kúpil ( cca rok dozadu a skoro 20 tis km dozadu ) a doteraz to bolo ok. Avšak nevylučujem chybu ani na LPFP

neviem odkial cerpas tieto informacie, ale su mylne, je tam jedno cerpadlo a ked zacne vypovedat sluzbu, je mu jedno kolko mas natankovane

TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Včera, 19:15

Cidlo na sani je laderdruck senzor…Alebo boost pressure senzor….
Ak niekto chce radu priamo odomňa,tak klikni na BANNER >> NOVÝ WEB PRE VÁS <<
Obrázok
http://www.bmwtt.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Google [Bot] a 4 neregistrovaní