... všetko o BMW ...
Moderátori: Hugino, SmartBastard
BMW_X6_3,0d_E71 napísal:Boli vadné 2 žhaviče, ale dal som vymeniť všetky pre istotu. No nič sa nezmenilo. Akonáhle je väčšia zima , 0 a menej stupňov prvý štart trvá dlhšie a po naštartovaní pár sekúnd hrkoce (kašle).
Pri tom dlhšom štartovaní sa aj rozsvieti kontrolka žhavenia, čo sa inokedy nerozsvecuje vôbec.
Takže v žhavičoch to zrejme nebude, máte nejaký tip čo môže byť dôvod ?
Vopred vďaka za príspevky.
BMW_X6_3,0d_E71 napísal:Nie, len sa po naštartovaní zobrazí hlásenie na displeji (čo som postol predtým). Ja ho potvrdím a nič sa nedeje.
fano031 napísal:a dúfam že si menil spolu so žhavičmi aj riadiacu jednotku žhavenia...a sem tam sa mení taktiež napájací kábel jednotky žhavenia...
fano031 napísal:...a funguje Ti tlačidlo SPORT pri páke radenia?
BMW_X6_3,0d_E71 napísal:Aj obyčajná DELPHI diagnostika Ti vyhodí kde je problém...takže je potrebná diagnostika. Mne už 4x odišla elektronika v zadných tlmičoch...Po naštartovaní vypíše : Dynamic Damping Control failure .Okrem toho sa nič nedeje.
Ale vyskúšal som ten SPORT režim. Keď stlačím tlačítko SPORT (umiestnené za radiacou pákou), tak sa nič nestane.
Ako spoznám že je aktívna funkcia SPORT ? Nemalo by to svietiť na prístrojovke ?
Zmena je len keď radiacu páku posuniem do ľava, tak prevodovka radí v športovom režime. To sa zobrazí aj na prístrojovke. Miesto D skočí do S 1-8 podľa zaradeného prevodového stupňa.
A samozrejme vytáča motor do vysokých otáčok.
Mám takúto teóriu :
Raz sa pri STK zistilo, že PZ tlmič slzí. Tak som ho dal v 2/2019 vymeniť v BMW Nitra.
Začiatkom tohoto roku začalo veľmi sporadicky hlásiť spomínanú chybu Dynamic Damping Control failure. Možno raz za 2 týždne.
Postupom času sa chyba hlásila stále častejšie až sa začala hlásiť už pri každom naštartovaní auta.
Myslím, že pri výmene nového tlmiču zle inštalovali káble od tlmiča a tie sa postupne začali poškodzovať, až sa úplne zodrali / pretrhli / zoxidovali ...
Čo si o tom myslíte ?
Neviem dať teraz auto na zdvihák, ale v novom toku to pozriem skôr než s tým pôjdem do autorizáku. Ak je to tak ako si myslím, tak je to ich chyba.
BMW_X6_3,0d_E71 napísal:Po naštartovaní vypíše : Dynamic Damping Control failure .Okrem toho sa nič nedeje.
Ale vyskúšal som ten SPORT režim. Keď stlačím tlačítko SPORT (umiestnené za radiacou pákou), tak sa nič nestane.
Ako spoznám že je aktívna funkcia SPORT ? Nemalo by to svietiť na prístrojovke ?
Zmena je len keď radiacu páku posuniem do ľava, tak prevodovka radí v športovom režime. To sa zobrazí aj na prístrojovke. Miesto D skočí do S 1-8 podľa zaradeného prevodového stupňa.
A samozrejme vytáča motor do vysokých otáčok.
Mám takúto teóriu :
Raz sa pri STK zistilo, že PZ tlmič slzí. Tak som ho dal v 2/2019 vymeniť v BMW Nitra.
Začiatkom tohoto roku začalo veľmi sporadicky hlásiť spomínanú chybu Dynamic Damping Control failure. Možno raz za 2 týždne.
Postupom času sa chyba hlásila stále častejšie až sa začala hlásiť už pri každom naštartovaní auta.
Myslím, že pri výmene nového tlmiču zle inštalovali káble od tlmiča a tie sa postupne začali poškodzovať, až sa úplne zodrali / pretrhli / zoxidovali ...
Čo si o tom myslíte ?
Neviem dať teraz auto na zdvihák, ale v novom toku to pozriem skôr než s tým pôjdem do autorizáku. Ak je to tak ako si myslím, tak je to ich chyba.
PeqpeK napísal:nevadinabuduce ked to budes chciet mat opravene skor, tak ho rovno dovez
fano031 napísal:a dúfam že si menil spolu so žhavičmi aj riadiacu jednotku žhavenia...a sem tam sa mení taktiež napájací kábel jednotky žhavenia...