Streda, 1. Júna 2022, 12:34
Zdravím, rovnako ako zakladateľ témy, mám problém s regeneráciou dpf...
Začalo to výmenou motora za trojliter. Turbo čisto nové, vstreky ale nie, použili sa tie, čo boli k motoru. Bol k nim aj nejaký certifikát, ale asi len nejaký základný, bez nových vygenerovaných kódov. Po osadení motoru do auta takmer okamžite začali problémy. Samo nechce spúšťať rege, pretože je hláška 0480A uložená v pamäti. Po vymazaní a následnom vynútení rege auto zregeneruje, ale následne zrejme znovu zapíše hlášku do pamäte a už ju blokuje. A po vynútenej rege zasa nezapíše hlášku 0480A, ale 04667 o častej rege. Som z toho jeleň... Niekedy mám pocit, že ani samo nevie, čo vlastne má a nemá robiť...
Kým bol pôvodný motor, všetko bolo ok. DPF bol už raz čistený, odvtedy všetko ok. Len s týmto druhým motorom to blbne...
Pripomínam, že klapky sú zaslepené, softvér v DDE je už správny, adaptácie boli resetnuté, váha vzduchu má korekciu 0,0 aj pre voľnobeh a aj pre záťaž. Teploty dosahuje motor správne.
Nerozumiem tomu, prečo nespustí rege sám, ešte pred zapísaním hlášky 0480A. Veď ak je ten filter plný, nech ju spúšťa. Potom, ako ju jebne do pamäte je jasné, že už ju nespustí, ale prečo nie dovtedy??
Môžu byť zlé vstreky? DPF na odchode nepredpokladám, lebo ako píšem, dovtedy bolo všetko v úplnom poriadku.
Pridávam screen chyby z ISTY:
-
Prílohy
-

Retrofity svetiel, interiérov a zástavby CIC pre E60/61