... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

obchodna sekcia

Užívateľov profilový obrázok
BlackDog
Autor témy
Kraj: Banskobystrický

E46 - Nezávislé kúrenie.

Streda, 24. Septembra 2008, 08:01

Zdravím páni (a dámi ak tu nejaké sú).

Mám v aute namontované nezávislé kúrenie webaso. Nemám k tomu ale žiadne ovládanie (ten chlap od ktorého som auto kúpil tvrdil že ho nemal tiež). Mám tam vôbec nejaké ovládanie mať alebo je to nejak automaticky nastavené že sa pri nejakej teplote zapne?

Ďakujem
E46 100kW 136PS 1999 pFL

eldorado

Streda, 24. Septembra 2008, 08:07

Nazdar

Pokial mám dobré informácie tak sa to zapne automaticky pri nízkej teplote,
ale neviem presne pri akej.
BMW E46 320D

BlackMW
BMW Waffenschmiede Pressburg
Auto: E38
Kraj: Bratislavský

Streda, 24. Septembra 2008, 08:12

ak sa bavime doslovne o znacke webasto, co skontrolujes pod kapotou,
byvaju 2 druhy ovladacov - na pevno namontovany na palubovke alebo dialkove ovladanie..
daju sa samostatne dokupit, to napevno vyjde lacnejsie (tusim okolo 1000)..
servis webasta je napr v BA pri Poluse za OMV napravo..
same shit, different day..
There's no replacement for displacement..
Aké krásne ticho by bolo na svete, keby ľudia hovorili len to, čo vedia.
Obrázok

pepo286

Streda, 24. Septembra 2008, 08:19

raz mi kamos vysvetloval (robil s tym) ze jedna vec je samotne vyhrievacie zariadenie .. a druha ovladanie .. ze su rozne druhy ovladania manualne/casove/dialkove a tusim aj GSM cez mobil ..
a tiez mi vravel ze niektore auta (aj BMW) to maju namontovane od vyroby ... ale je to tam vlastne na nic kym si nedokupis ovldanie .. ze to tam je len koli tomu ze ked sa 'sklada' auto tak je to tam jednoduchsie zamontovat .. a potom sa dohodi len ovladanie ak niekto chce .. a ak nechce ... tak tam vozi kus zeleza :)

dufam ze si to pamatam dobre, bo ked sme sa bavili nebol som najtriezvejsi :)

takze sa asi radsej skoc opytat do webasta .. ;)
E46 320D Touring 100kW (2001)

BlackMW
BMW Waffenschmiede Pressburg
Auto: E38
Kraj: Bratislavský

Streda, 24. Septembra 2008, 08:25

pepo286 napísal:
raz mi kamos vysvetloval (robil s tym) ze jedna vec je samotne vyhrievacie zariadenie .. a druha ovladanie .. ze su rozne druhy ovladania manualne/casove/dialkove a tusim aj GSM cez mobil ..
a tiez mi vravel ze niektore auta (aj BMW) to maju namontovane od vyroby ... ale je to tam vlastne na nic kym si nedokupis ovldanie .. ze to tam je len koli tomu ze ked sa 'sklada' auto tak je to tam jednoduchsie zamontovat .. a potom sa dohodi len ovladanie ak niekto chce .. a ak nechce ... tak tam vozi kus zeleza :)

dufam ze si to pamatam dobre, bo ked sme sa bavili nebol som najtriezvejsi :)

takze sa asi radsej skoc opytat do webasta .. ;)

to webasto stoji ca 80 litrov, taku nezistnu pomoc spoluobcanom by bmw nerobilo..
aspon urcite nerobilo pri E36..
same shit, different day..
There's no replacement for displacement..
Aké krásne ticho by bolo na svete, keby ľudia hovorili len to, čo vedia.
Obrázok

pepo286

Streda, 24. Septembra 2008, 09:04

BlackMW napísal:
to webasto stoji ca 80 litrov, taku nezistnu pomoc spoluobcanom by bmw nerobilo..
aspon urcite nerobilo pri E36..

... ja len vravim co som pocul (nechcem sa hadat) .. ze zopar aut ma od vyroby webasto, ale nie je pouzitelne, ze k nemu treba to ovladanie dokupit/dorobit .. btw: to ovladanie tiez nestoji 5 korun ;)
E46 320D Touring 100kW (2001)

popo
Auto: šíp s krídlom
Kraj: Trnavský

Streda, 24. Septembra 2008, 09:09

To dialkové ovládenia stojí cca 15000,-Sk.(ale ebersprecher) tak webasto niečo podobne.Jednoduchšie je tam dať ovládanie na pevno z malým displayom a máš to lacnejšie a máš pokoj.

BlackDog
Autor témy

Streda, 24. Septembra 2008, 09:30

Tiež som počul o tom, že sa to zapína automaticky pri teplote 4°C (neviem ešte tak chladno u nás nebolo toho roku).
E46 100kW 136PS 1999 pFL

Best Motors Worldwide

mathejko

Streda, 24. Septembra 2008, 23:05

webasto je tam ako koli rychlejsiemu zohriatiu motora v zime, kto ho tam nema, tak ma elektricky predhrievac. zapina sa automaticky pod 7°C, teda ak je funkcne :wink: . da sa doobjednat/dorobit dialkove ovladanie a potom uz bude fungovat ako "klasicke" pridavne kurenie. akurat ze to dialkove stoji 16000penazi.... :evil:

BlackDog
Autor témy

Štvrtok, 25. Septembra 2008, 06:22

mathejko napísal:
webasto je tam ako koli rychlejsiemu zohriatiu motora v zime, kto ho tam nema, tak ma elektricky predhrievac. zapina sa automaticky pod 7°C, teda ak je funkcne :wink: . da sa doobjednat/dorobit dialkove ovladanie a potom uz bude fungovat ako "klasicke" pridavne kurenie. akurat ze to dialkove stoji 16000penazi.... :evil:

No ja by som to chcel ešte napojiť na môj alarm. Mám tam dvojcestný autoalarm, ktorý dokáže ovládať aj dva externé zariadenia len neviem či by to šlo. Tým pádom by som vyriešil abseniu originál ovládania.
E46 100kW 136PS 1999 pFL

Best Motors Worldwide

Max-Max
Auto: niekoľko...
Kraj: Zahraničie

Štvrtok, 25. Septembra 2008, 06:37

napr e32, e34, e30 mozu zapinat webasto cez BC :wink:
e23 732iA, e24 635CSiA, e24 628CSi, e30 325i, SV 1000 S

airbone
Auto: F25 X3
Kraj: Prešovský

Štvrtok, 25. Septembra 2008, 07:38

Jo, u E39 sa zapina cez BC a to napriamo alebo spustenim v predvoleny cas. Teda bud cez MID, alebo Bordmonitor. Tak isto sa zapina samo ak je vonku myslim pod 5st ako pomocny predohrev motora. U niektorych verzii funguje len ako predohrev motora. (vsetky e39 diesely po fl ho maju). Tak mi napada, ze ten tvoj je len kvoli predohrevu ktory sa zapina v zime pre rychlejsie ohriatie motora a nie na vykurovanie kabiny. U e39 sa vsak predohrev da (vraj velmi lahko) prerobit aj na vykurovanie. Dokonca mi jeden skopcak tvrdil, ze len nakodovanim. Tak mozno sa da aj u E46.

alfi666

Štvrtok, 25. Septembra 2008, 08:48

mathejko napísal:

Ja mam asi ten elektricky predhrievac :roll: .... neni tam webasto, len nejake zariadenie do ktoreho idu silnoprudove kable :roll: ...
Viete mi otom nieco povedat? ako to funguje?.. predpokladam, ze sa to zapina len ked je nastartovane, lebo by to inak asi za chvilu zozralo baterku :shock:
No more BMW... chodim peso ;)
E61 530d titansilber - EX
E46 320d farngrün metallic - EX

TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

hmm

Utorok, 21. Októbra 2008, 00:40

Hoši vie niekto ako toto funguje??? A ako zistím či to funguje???Hm.....viem že jedno je nejaká pumpa a druhe by malo byt nejaky predhrev motora...rozmýšlam nad nezávislim kúrenim, ale chcem ešte niečo vediet o tomto, čo a ako to funguje a tak...tak budte taky dobry a hodte sem nejake postrehy...díky 8) 8)
Prílohy
kurenie.JPG
kurenie.JPG (18.99 KiB) 3975 zobrazení
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

kacniro
Auto: F10 - R1200RT
Kraj: Košický

Utorok, 21. Októbra 2008, 13:52

do ss ti posielam moje čislo. zavolaj mi a poviem ti ohľadom webasta skoro všetko. sam ho mam v mojej e46 a je to bomba vec ak vieš z tym narabať.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Bing [Bot] a 2 neregistrovaní