... všetko o BMW ...
lacos31 napísal:TOTO VSETKO OZES DAKOVAT TOMU,KTO TI odkodoval DPF.DPF sa neodkoduje,ale prepise sa cely software.JE TAKATO MOZNOST,ze ked sa zisti nejak zavada v systeme motomenedzmente,tak sa neobjavi ziadna hlaska.Ale je to velmi velka blbost.Odporucujem dat naspat origina soft.a ked mas vykuchany DPF tak z toho povodneho softvaeru odstranit DPF.Ziadny snimac nesmies odpojit,ved je to blbost,RJ motora potrebuje rozne udaje.Udajne mas chybu v softwaere,ved tie motory jazdia pod 7lit.odkial si?
tak som myslel že nahral new soft ,nie odkodoval pol hodiny to robil. z TT som a v LV mi to robil jeden chlapčisko,čo sa fakt vyzná v BMW,takže soft nemôže byť zlý podla mňa,lebo už to robil vela e60tkam,jedine že by sa akurát na tej mojej šmykol v niečom,ked sa ponáhlal. ešte nechápem aj to prečo napr v zime ked naštartujem vypína dobíjanie a naskočí až ked sa motor zohreje na prevádzkovú teplotu dovtedy dobíja iba na 12voltov a oo zohriatí normálne 14,4V-15V v lete a na jar to vôbec nerobilo a minulú zimu to robilo a túto zasa. A ked nehám auto vo vykúrenej garáži tak to nerobíiba ked je zima vonku tomu šibe a ked sa zohreje motor zratzu nabehne na 15voltov a drží si to.Asi bude alternátor zrelý už na repas ale haluz že to robí iba keď je menej ako 10stupnov vonku a len po prevádzkovú teplotu,akokeby ibs odpájalo dobíjanie po určitú dobu,pokial sa nezohreje motor. Skúsim mu to dať skontrolovať prípadne prečipovať tiež,možno tam objaví niečo skryté,lebo ozaj som videl jeho robotu po chipoch a tie autá idú fak nad zemou bez dymivosti,.len dúfam,že mi potom automat nevystrelíí cez šíber z tých tlakov a neprepáli dieru do piesta,lebo som počul že tie 530d 160kw verzie a 535d 200kw s obyčajnými triskami sa lúbia doščávat a piesty prepalovať po chipe :-))))
Odpojil som to aj preto,lebo napr tuto autotechnik ponúka down pipe rúry,kde nie sú výstupy na lambdu a dpf,takže asi obyčajnej m57n- ku to nevadí ked to nemá zapojené po odprogramovaní dpf a egr ale M57N2 downpipe už tam má závity pripravené na lamdu aj tlakové čidlo DPF :M57N : https://autotechnik.sk/diely/212111/dow ... 8841&t=370 a M57N2 : https://autotechnik.sk/diely/212104/dow ... 8841&t=370
lacos31 napísal:Pod 7?...tak to by som ból rád keby to tak bolo veru.... skôr odkiaľ si ty...možno 2liter jazdí pod 7TOTO VSETKO OZES DAKOVAT TOMU,KTO TI odkodoval DPF.DPF sa neodkoduje,ale prepise sa cely software.JE TAKATO MOZNOST,ze ked sa zisti nejak zavada v systeme motomenedzmente,tak sa neobjavi ziadna hlaska.Ale je to velmi velka blbost.Odporucujem dat naspat origina soft.a ked mas vykuchany DPF tak z toho povodneho softvaeru odstranit DPF.Ziadny snimac nesmies odpojit,ved je to blbost,RJ motora potrebuje rozne udaje.Udajne mas chybu v softwaere,ved tie motory jazdia pod 7lit.odkial si?