... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

reklamne predmety bmwklub.sk

spacewerk
Autor témy
Auto: 528i,530d,535d,650i
Kraj: Zahraničie

Drnčení od řízení E60

Utorok, 21. Júla 2020, 18:45

Ahoj pánové, začíná se mi moje kočka vrnět mrcha....

před cca 3000km mi začal motor hrubě startovat i chcípat, za chodu je ale v pořádku, vstřiky OK, olej každejch 10tkm, ted mám najeto 400K (už je to vylítaná vrána přiznávám se.....

cca po týdnu mi začlo drnčet řízení ve středové poloze

Mám aktivní řízení (S217A) bez dynamic drive

Děje se to nejvíce a zejména když je motor studenej tak to drnči do volantu...když hnu volantem o centimetr a držím ho v tahu tak se to stiší, ale teď už ani pohnutí volantem nepomůže...
Po delší jízdě když je motor hodně projetej tak to nedělá...

Nejhorší je to nyní v dopravních zácpách kde přechod do volnoběžnejch otáček při studeným motoru doprovází skokové poklesnutí skoro k 500/ot takže trpí jak setrvák tak klika....někdy se při spadnutí na volnoběžné otáčky i rozhoupou cca na tři vteřiny

Vyměnil jsem preventivně olej (CHF11S) ale nepomohlo.... nádobku s filtrem jsem pravda neměnil....

To hučení jde od servo pumpy její číslo je: 7735 242 102 což mi nechce najít hledač REAL OEM, nechápu proč...

a teď muj dotaz...zažil toto už někdo z Vás odborníků zde na foru...

Načetl jsem si že to u novějších modelů (F10) muže dělat i solenoid na hřebenu řízení, ale ten bych řekl že funguje (na volnoběh a resp při nízkých rychlostech) to posiluje dostatečně....)

ISTA nic za chybu nehlásí...v ní jsem ale nováček, možná zkušené oko by umělo vyčíst více...

Jde mi o to jeslti vyměnit servo, čímž bych asi začal nebo i ten solenoid....věřím, že elektromotorem v aktivním řízení to být nemůže, jelikož to nemá přímý vliv na chod a otáčky motoru....

Budu rád za cokoli smysluplného co by mohlo pomoci....
To drnčení je k nesnesení....

Předem Vám díky borci za pomoc !!!!

https://www.varaosahaku.fi/fi-en/Search/Car-parts/OEM/7735%20242%20102/
300C 5.7 HEMI AWD
E63 650i At
E60 535D At
E60 530D Mt
E39 528i Mt
Y60 RD28T Mt
ex. S2, S1,B5, ARO243, O1, Fanous

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 2 neregistrovaní