Nadviažem na svoje predošlé dotazy a nakoľko som už som nejaký čas majiteľom X6 35d tak sa v skratke podelím o skúsenosti ak niekto zvažuje podobnú kúpu.
Najazdil som zatiaľ asi 6-7 tis. km, auto šlape ako hodinky(klopem na drevo). Dynamika výborná, absolútne necítiť tú masu železa s ktorou musí motor hýbať. S 30d sa to nedá absolútne zrovnávať, auto ťahá ako lokomotíva. Z vyjadrenia kamoša čo sa previezol(má Q7 3.0 TDi) v skratke zacitujem ,,čo ti j...´´

Časom možno pouvažujem nad čipom aj keď neviem či by takú porciu krúťaku už prevodovka predýchala, zatiaľ to neriešim. Čo ma najviac prekvapilo je spotreba. Keďže som zvažoval aj 4.4 V8 veľmi ju neriešim, ale momentálne mám dlhodobú kombinovanú(naposledy vynulované pred 2500km) 8,7l/100km a to zďaleka nejazdím dôchodcovským štýlom. Zloženie mesto/okresky/diaľnica. Jasné že ak by som vynuloval a jazdil iba v meste tak spotreba bude inde, aj to ale vyskúšam. Ako dlhoročný fanúšik benzínu som sa najviac obával zvuku. Áno, na voľnobeh aj laik zistí že to je nafťák, aj keď dobre utlmený, ale v otáčkach(zvlášť vyšších) musím povedať že auto má veľmi dobrý zvuk podobný benzínovému šesťvalcu, dokonca si ten zvuk užívam

Od 40d s N57 motorom ma viacero ľudí vrátane servisáka z BMW odhovorilo kvôli otáznej spoľahlivosti, a ak by 4.4 nebol tak problematický motor išiel by som do toho, V8 je V8, ale kúpu 35d v žiadnom ohľade neľutujem. Turboefekt takmer neznateľný, ale pri predbiehaní väčšinou podradím páčkou pod volantom pre rýchlejšie a bezpečnejší manéver.
Ak by som mal niečo doporučiť/vyzdvihnúť z výbavy tak určite Adaptive Drive, auto sa v zákrutách správa ako sedan. Nejakú zábavu by som od toho nečakal ale auto ne až neuveriteľne stabilné a mrštné. Potom príplatkové komfort sedačky sú vynikajúce, oveľa lepšie ako napr. v CLS. Bez vecí ako Headup, comfort access, natáčacie bixenony, TV, vyhrievaný volant, self-levelling, šíber by som sa obišiel ale určite spríjemňujú pobyt v aute
Dizajn je už vec vkusu a pri X6 zvlášť kontroverzný, mne sa veľmi páči, asi preto že som bol vždy fanúšik kupéčiek a na druhú stranu SUV ma moc neberú. Pre niekoho je možno nevýhoda malý kufor(s e70 sa nedá zrovnávať), mne ale bohato stačí. Výhľad dozadu je doslova katastrofa ale veľké späťáky a hlavne cúvacia kamera to s prehľadom riešia. Bežný spotrebák ako olej, filtre, brzdy sú za pomerne prijateľné ceny, ale treba rátať s vyššou cenou širokých 20´´ pneu.Okrem spotrebáku som na aute menil zadné svetlá za LCI a vnútorné osvetlenie za biele ledky. Z ďalších úprav momentálne zvažujem HR športové pružiny so znížením zhruba 30/30 čo by malo ešte vylepšiť jazdné vlastnosti.