... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

obchodna sekcia

vomada
Autor témy

problem s autoradiom

Streda, 17. Septembra 2008, 22:22

Zdavim Vas.
Dopredu upozornujem ze je toto moje prve auto a prve BMW. Som lajik co sa tyka aut.
Chcel by som poprosit o radu: Mam BMW 316i rv. 95 a tam autoradio original BMW. Toto autoradio sa mi neda spustit proste ho nedokazem zapnut. Chcel by som sa spytat ci tam nieje nejaky figel alebo nieco take na zapnutie toho radia ak nie tak asi bude pokazene.
Dakujem za odpovede

Užívateľov profilový obrázok
Markoo1
Auto: E46 318d
Kraj: Bratislavský

Štvrtok, 18. Septembra 2008, 12:45

Asi ho máš pokazené alebo bude tam len tak vložené a nie je zapojené. Zapína sa tým spodným čiernym pogumovaným otočným čudlíkom na pravej strane. Prípadne ešte mohla na nom odísť poistka. Ale to ho budeš musieť aj tak vybrať, pretože poistka sa nachádza na zadnej strane rádia nad konektorom zapojenia.
ex E36 325td

coWon
Auto: F48 20xd, G30 530xd
Kraj: Trnavský

Piatok, 19. Septembra 2008, 06:58

kup druheeee.... odkial si? ked nahodou kupis, dobehni, zapojime :wink:

k33p
Auto: e87
Kraj: Bratislavský

Piatok, 19. Septembra 2008, 07:57

Ak ho nahodou nemas zapojene, tak zapojenie nieje predsa nic tazke :)

mal by si tam mať zpravidla cierny (minus), cerveny a zlty (power, acc, ktory je ktory teraz zhlavy neviem, niekto doplnte :) )

cierny musis mat pripojeny na minus,
acc pripojeny na plus,
power pripojeny na palubnu skrinku=ak mas klucik v palubovke tak len vtedy bude hrat.

alebo mozes urobit aj taku vec ze cerveny a zlty spojis a das to trvale na plus a radio bude hrat aj ked klucik nebudes mat, no moze sa ti po dlhsom case aj pri vypnutom radiu trochu vybit baterka.

a ked sme uz u toho autoradia rovno sa pozri ako mas zapojene + a - na reprakoch pretoze ak to mas opacne, máš sice subjektívny dojem ze radio hra fajn, ale vskutočnosti je fáza posunuta co ma vpliv na kvalitu basov. takze cierne klasika na minusky, a cierno-cervene alebo akej farby tam mas na plus ;)

pre istotu to cele rob pri obpojenej baterke aby si niečo neskratoval, po dokonceny ju normalne zapoj :)

Ak som nieco napisal zle opravte ma, doplnte ma, snad ma moja elektrikarska pamat neklame :)
e87 118d

Ex.
e30 320i
e39 525d
e46 318i
e46 325i
e46 325i coupe
e90 330xd sedan
e46 320d sedan

Thorien
Kraj: Košický

Piatok, 19. Septembra 2008, 08:16

co sa tyka zapojenia treba trochu hladat .... http://www.bmwklub.sk/viewtopic.php?t=4 ... +autoradia

... vybrat autoradio a premerat napajanie ..ak ide stava vsade tak je radio vhaji .. ak nie tak treba hladat v kablovacke chybu

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 267 neregistrovaných