neviem co ma zachovane a co je podla teba OK tak este raz.
ked je raz disk siroky 10J, a ty mozes predpisom vyrobcu dat na auto max 8,5J, tak by to ET muselo byt -380 aby si niekde stratil toho 1,5 palca.
oficialne m perf disky pre tvoje auto vsetky dodrzuju rozmery ake mozes obut maximalne, cize 8J vpredu, 8,5J vzadu na R20
napr.
https://www.shopbmwusa.com/product/4705/BMW-624M-WHEEL-AND-TIRE-SET-BLACK Front: 8" x 20", 225/35R20 90Y. Rear: 8.5" x 20", 255/30R20 92Y
nasiel som 624M, lestene a cierne, a 405M, rovnako 8" x 20", 225/35R20 90Y. Rear: 8.5" x 20", 255/30R20 92Y.
obuvat m perf kolesa pre ine auto nie je OK.
ked aj obujes spravny rozmer pneu na sirsie koleso tym padom to nie je spravny rozmer pneu, sirka pneu a sirka disku ma logicky nejaky vyznam, ked natiahnes gumu na 3,5 cm sirsi disk, bude priemer kolesa mensi, xdrive sa ti podakuje.
ved bud napis, ze mas v pici matematiku a predpis a robis si co chces, ale nepis, ze je to OK. mne je docela jedno, co urobis ty, mne ide o X ludi, co ani nie su na klube prihlasni, budu si guglit rovnaky "problem" ci mozu dat hentake koleso na svoje auto a uvidia, ze nejaky cytron povedal, ze je to OK, bude im to stacit ku stastiu a na ceste bude dalsi tuzer s kolovratkom. mas este stale relativne zanovne auto, tak predpokladam, ze nan este platis aj kasko poistku. ked sa niekde vysypes do skarpy, likvidator bude - tak ako to ma v popise prace - hladat aj moznu pricinu, preco by ti poistovna nemala preplatit bud nic alebo celu vysku skody, nespravne pneu a disky su jeden z najjednoduchsich dovodov preco rusit alebo kratit poistne krytie pri skodach, ktore vznikli ak bolo auto v prevadzke/v pohybe, cize ak ti niekto na parkovisku preliacil dvere, je to jedno, auto mohlo byt aj na tehlach bez kolies, ale ak si dostal smyk, alebo si nedobrzdil do auta pred tebou v kolone, jednoducho ak vznikla havaria ked auto bolo v pohybe na kolesach a gumach, ktore na nom nemaju byt, poistovak ti to spocita, obzvlast ak to nebude plnenie za par stoviek ale vo vyssich radoch tisicov.
Ked ches mperf kolesa na 4GC, kup si kolesa, ktore boli pre 4GC vyrobene. kup si co chces, ale ked si kupis random number disky a pneu, nebude to OK ako hovoris ty.
#edit
nevsimol som si, ze si napisal dva prispevky po sebe, ten prvy som nevidel povodne, ze si hovoril o orioginal f36 mperf, potom ano, tie su OK, moj picung bol na zaklade domnenia z posledneho prispevku, ze hovoris o Mperf kolese pre iny model a je to OK len preto, ze je to mperf, nezavisle od toho ci na spravny model

, tak za picung sorry, ale uz sa teda vsetci rozumieme