Piatok, 20. Decembra 2013, 21:20
dam svoje skusenosti z experimentovania na roznych autach ktore som mal, moze sa stat ze niekto nebude suhlasit :)
seriove tlmice(v dobrej kondicii) + znizene pruziny (viac ako cca -30mm) = znacna strata komfortu, citlivost auta na rozne nerovnosti, ale je to prezitelne a jazditelne.
sportove tlmice + znizene pruziny= paradoxne zlepsenie komfortu (na cca 80% uroven serioveho podvozku) + jazdne vlastnosti su niekde uplne inde. (moj setup: H&R 45/35 + Bilstein B8 + Mkove horne ulozenia= maximalna spokojnost, zatial najlepsie co som mal na bezne jazdenie po BA, pomer cena/vykon)
Stelovak: lacny: tragedia iba na to aby auto vyzeralo pekne na parkovisku a na fotkach.. komfort jazdy na nule, uskakovanie na nerovnostiach a pod.
drahsi: podobne ako sportove tlmice + znizene pruziny s tym ze stelovak je este o nieco tvrdsi.
drahy: nastavenie tvrdosti, odklonov adt. nemal som.. cize bez skusenosti :)
dalsi dolezity faktor je pouzity rozmer pneu, ktory na 90% ovplyvnuje vnimanie hlavne drobnych nerovnosti na ceste, da sa to vyriesit
pouzitim sirsich diskov alebo uzsich pneu, aby boli pneu do ´´A´´ cim sa oslabi bocnica a aj nizkoprofilova pneu dokaze trochu pruzit, s tym spojene samozrejme rizika znicenia alebo vyzutia pneu,ak je stretch extremny, mne nastastie zvykli iba trochu vyfucat v prudkej zakrute :)