... všetko o BMW ...
Moderátori: barabas, alfi666, jkk
starynovy napísal:Volant sa nastavuje normalnr, to s tym nesúvisí. Hovorim, ked vyberas riadenie vtedy pride k slovu, ze na tom tisic hrane posunies kardan hore a tym padom nezavadzia. Skrutene mozu byt aj nove, pripadne su chybne namontovane a alebo vadne loziska kolies. Vyfuk urcite nie.
starynovy napísal:Vooantova tyc sa meni zvnutra. Keby si chcel menit riadenie alebo jeho kardan tak potom musis popustit napravu zrejme.. Mozno nie, mozno to pojde aj tak. To, ze musis stale akoby zapierat volant pri jazde rovno je presne to. Vola bud v tom zavarenom alebo kardane alebo v hrebeni.
starynovy napísal:Je to presne v tej gume kde tyc prechadza cez kasnu.
Simonis napísal:presne tak pri nastartovani tu volu tak nepocut, v akom stave je to u teba ?
Patopojo napísal:Búcha mi to podobne vôľa je minimálna, žiadne vibrácie od volantu v akomkoľvek režime...
Patopojo napísal:Ja s riadním robiť nič nebudem, vôľa je minimálna, po ceste auto nepláva...to že sú vzadu kotúče nové ešte nemusí znamenať úspech resp. dosadacie plochy kotúč náboj vyčistené?hádzavosť náboja? kotúče neboli prehriate od priseknutých dosiek?
Patopojo napísal:Mam rovnako malu volu, rad by som to aj tak nejako vyriesil najprv zistim kde presne vola je... nemyslim si ze neboli ocistene dosadacie plochy urcite boli daval som to do kvalitneho servisu venuju sa tym autam denne vedeli ze to menim kvoli vibraciam... kolesami to nemoze byt? Uz len cakam na jarne prezutie na letne potom budem vediet na com som a ci to nerobia aj kolesa ale kolesa u mna vibracie nikdy nesposobovali stale to bolo nieco ine... este ma napada na geometrii na zadnom lavom kolese je geometria nastavena tak na zltej urovni... zelena je 100%, tam to nelo dotiahnut odklon na 100% boli obavy ze praskne ta axialna sruba a druha po ruke nebola.. mas skusenosti s nejakym prvkom napravy vzadu co by mohlo rozvibrovat auto pri brzdeni z vacsej rychlosti? Moze mi takto casom skryvit aj predne kotuce? Samozrejme pojdem podla postupu ktory si navrhoval kolesa hadzavost repas brzd ale stale mam pochybnosti ci to nemoze ist aj od naprav... kotuceba dosky su nove a nikdy sa neprehrievali aj pri intenzivnejsom brzdeni boli viac horuce predne ako zadne zadne boli v pohode... nerobi sa pri novych kotucoch a doskach zabeh? 140km/h potom intenzivne brzdenie potom 5 min pockat a znova to iste spolu 3x? Alebo uz sa to nerobi? Dakujem pekne.Ja s riadním robiť nič nebudem, vôľa je minimálna, po ceste auto nepláva...to že sú vzadu kotúče nové ešte nemusí znamenať úspech resp. dosadacie plochy kotúč náboj vyčistené?hádzavosť náboja? kotúče neboli prehriate od priseknutých dosiek?
Simonis napísal:nenasiel som nic podobne, myslel som ze LCI model uz bude mat vychytane take chyby ako je riadenie za vyse 2 tisicky....
nasiel som len jednu zaujimavu zvolavakcu na vsetky E60 r. 2003-2010 na chybny kablik od baterky, kvoli tomu mozu E60 horiet, zvolavakca bola v r. 2012, ja som auto vtedy este nemal, pochybujem ze to predosli majitel riesil, je tato zvolavacka este aktualna po tych rokoch?
Patopojo napísal:Vymeníš kokesá a uvidiš, prebrzdené,zdeformované pneu tiež môžu spôsovovať vibracie ale je to iba triafanie...v princípe po nasadení nových brzd ide o to aby sa neprehriali, tzn prvé brdenia do vyleštenia kotúča zbytočne nepredlžovať a zároveň nebrzdiť prudko...
eld napísal:z vlastnych skusenosti s brzdami poradim jeden tip (osvedcil sa mi na roznych BMW vratane mojej EX-E60 aj non-BMW).
Vsetko dokladne ocistit, namazat voditka pastou na to urcenou (davam textar ceratec), dotiahnut kolesa do kriza pomocou momentoveho kluca (nutnost) a nie to tam nadrbat a poskakat po kluci este. Po nahodeni zohriat brzdy a dat im riadne za usi bez stopky - min. dve opakovania 3x 100km/h-30km/h, po prvom opakovani chvilku pozvolna jazda a nasledne znovu zopakovat a potom pozvolnou jazdou dochladit.
cuduj sa svet odkedy som zacal pouzivat tuto proceduru som uz nikdy neriesil trasuce brzdy (pokial neni vybita naprava)