... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

bmwtt.sk

Simonis
Autor témy
Kraj: Košický

Re: Pomoc s vibrovanim... neviem si rady

Streda, 19. Februára 2020, 21:54

Patopojo napísal:
Takto vybité riadenie môže spôsobovať resp. zosilňovať vibrácie volantu pri brzdení no nebude zdrojom vibracií...
Je to velmi vybite? na videu to sice dost huci no dal som telefon az tesne k tomu v skutocnosti mi to nepride az take vybite a vola je tam minimalna vo volante mi pride skoro ziadna... pri malych kmitoch volantu nepocut nic ked sa volant rozkmita silno a poriadne do stran je pocut presne tento zvuk.. co stym treba to nejako riesit, dotiahnut nieco pripadne to moze byt aj axialna tyc riadenia alebo je problem v prevodovke riadenia ? olej netecie nikde, vsetko ciste, auto ma 170tis. km, jazdene velmi malo na nasich cestach, ako je mozne ze pri tychto km uz moze byt chytene riadenie, ako to potom vyzera u aut z 250tis? ci kazde auto je uz po repase?
ked nastartujem uz to pocut asi nie je, alebo to prekrici motor?

Užívateľov profilový obrázok
Patopojo
Auto: BMW 520d touring F11
Kraj: Nitriansky

Streda, 19. Februára 2020, 22:04

Keď naštartuješ tak sa tlakom oleja "vytesní" vôľa no stále môže byť prítomná a prekonaná pri kmitaní od kolies. ja mám cez 250 tis km, zajtra pozriem v akom stave je....

GT323
Auto: 325i E46
Kraj: Nitriansky

Piatok, 21. Februára 2020, 00:59

Pozri aj či nebola zvolávacia akcia na riadenie ako na F30. Mal podobné príznaky, trasenie, trošku tahalo do strany, menili ich za nový.
E46 325i
E46 323i

RACERMAN
Kraj: Banskobystrický

Piatok, 21. Februára 2020, 14:44

vyzera ze mas vybity klb na volantovej tyci skontroluj ten
E60 530d SILVER METALLIC, custom audio, video mod with wifi screen casting
Ex: E90 325i, E46 320d, CLK320, A6 2.8i, A4 2.6i, Passat 1.9Tdi 96kw, a vela iných
YAMAHA YZF R6, ATV QUAD
Servis, diagnostika, kódovanie,...ISTA, DIS, INPA, NCS, TOOL32, WinKFP...
Čistenie klimatizácie interiéru ozónom

Simonis
Autor témy

Piatok, 21. Februára 2020, 20:27

RACERMAN napísal:
vyzera ze mas vybity klb na volantovej tyci skontroluj ten

ako to skontrolujem prosim ? lebo ked chytim cely hreber riadenia, vola pri klbe nie je, ak myslis to co ja, pretoze klb je dole (oznacene cerevenym) a ja citim volu az uplne hore (oznacene modrou) pri klbe dole stym pohnut neviem skusal som len hore a dole ale ked ho chytim vyssie viem trosku snim hybat hore dole ale len jemne...
Obrázok
ako pise Patopojo pri nastartovanom aute to uz nepocut alebo len minimalne asi olej vyltaci netesnost, otazka je ci sa to nebude zhorsovat pripadne ci to nie je aj nejaky zdroj vibracii....
ako poriesim ten klb? mozme ho preventivne vymenit ale tam je potrebny repas celeho riadenia alebo sa da vymenit len ten diel? .. geometria bola spravena bez problemov, bola dost rozhadzana, ak by tam bola vacsia vola, bol by problem aj s geometriou? ide o to ze ked idem po rovnej ceste a pustim volant, po case auto trosku taha do prava.. gumy su vyvazene geometria spravena.. moze mat na to vplyv ta vola v riadeni?
Naposledy upravil/-a Simonis v Piatok, 21. Februára 2020, 20:33, upravené celkom 1 krát.

Simonis
Autor témy

Piatok, 21. Februára 2020, 20:30

GT323 napísal:
Pozri aj či nebola zvolávacia akcia na riadenie ako na F30. Mal podobné príznaky, trasenie, trošku tahalo do strany, menili ich za nový.

nenasiel som nic podobne, myslel som ze LCI model uz bude mat vychytane take chyby ako je riadenie za vyse 2 tisicky....
nasiel som len jednu zaujimavu zvolavakcu na vsetky E60 r. 2003-2010 na chybny kablik od baterky, kvoli tomu mozu E60 horiet, zvolavakca bola v r. 2012, ja som auto vtedy este nemal, pochybujem ze to predosli majitel riesil, je tato zvolavacka este aktualna po tych rokoch?
Naposledy upravil/-a Simonis v Piatok, 21. Februára 2020, 20:47, upravené celkom 1 krát.

Simonis
Autor témy

Piatok, 21. Februára 2020, 20:31

Patopojo napísal:
Keď naštartuješ tak sa tlakom oleja "vytesní" vôľa no stále môže byť prítomná a prekonaná pri kmitaní od kolies. ja mám cez 250 tis km, zajtra pozriem v akom stave je....

presne tak pri nastartovani tu volu tak nepocut, v akom stave je to u teba ?

RACERMAN
Kraj: Banskobystrický

Sobota, 22. Februára 2020, 06:54

Simonis napísal:
ako to skontrolujem prosim ? lebo ked chytim cely hreber riadenia, vola pri klbe nie je, ak myslis to co ja, pretoze klb je dole (oznacene cerevenym) a ja citim volu az uplne hore (oznacene modrou) pri klbe dole stym pohnut neviem skusal som len hore a dole ale ked ho chytim vyssie viem trosku snim hybat hore dole ale len jemne...
Obrázok
ako pise Patopojo pri nastartovanom aute to uz nepocut alebo len minimalne asi olej vyltaci netesnost, otazka je ci sa to nebude zhorsovat pripadne ci to nie je aj nejaky zdroj vibracii....
ako poriesim ten klb? mozme ho preventivne vymenit ale tam je potrebny repas celeho riadenia alebo sa da vymenit len ten diel? .. geometria bola spravena bez problemov, bola dost rozhadzana, ak by tam bola vacsia vola, bol by problem aj s geometriou? ide o to ze ked idem po rovnej ceste a pustim volant, po case auto trosku taha do prava.. gumy su vyvazene geometria spravena.. moze mat na to vplyv ta vola v riadeni?

to ze citis volu len hore je normalne citis ju vo volante prenasa sa...
urob nasledovny test: zmen polohu volantu - vysku hore/dole - vytvoris iny uhol skus ci sa sprava rovnako ak puka menej je to tyč
druhy sposob: zapni zapalovanie ale nestartuj
v motorom priestore dole kde je klb chyt tyč riadenia normalne rukou na klbe, potom aj pod klbom
niekto nech ti otaca volantom - rychlejsie pohyby cca 10cm do oboch stran
ak budes pocut z klbu pukanie, citit rukou volu je prave ten klb k.o.
mozes aj sam potocit tyčou riadenia do oboch stran a skontrolovat
zaroven ked to uz budes robit a budes mat pocit ze vola je na tyci inde a nie v klbe skontroluj spodnu skrutku ktora dotahuje tyc riadenia ci nie je volna, tiez skontroluj skrutku pod volantom (dole plasty)
ak je toto vsetko v poriadku tak je riadenie k.o.
tyc riadenia sa da vymenit samostatne
E60 530d SILVER METALLIC, custom audio, video mod with wifi screen casting
Ex: E90 325i, E46 320d, CLK320, A6 2.8i, A4 2.6i, Passat 1.9Tdi 96kw, a vela iných
YAMAHA YZF R6, ATV QUAD
Servis, diagnostika, kódovanie,...ISTA, DIS, INPA, NCS, TOOL32, WinKFP...
Čistenie klimatizácie interiéru ozónom

Simonis
Autor témy

Nedeľa, 23. Februára 2020, 00:21

Patopojo napísal:
Patopojo dnes som absolvoval dlhsiu trasu a skusal som tie bzrdy aj pri brzdeni vo vacsich rychlostiach... volant uz nevybruje ani sa nepohne.. ked stlacim brzdovy pedal a brzdim z vacsej rychlosti citelne vibruje podvozok (ako keby pod sedadlom, od podlahy), na volant sa to uz neprenasa, je to ako keby od zadu... pri 100km/h to citit velmi malo pri vyssich rychlostiach je to citelnejsie, odkial to moze ist? vzadu su nove kotuce aj dosky, neverim ze uz su krive, nemoze to byt kardan? pri normalnej jazde na niektorych usekoch citim jemne vibracie pod sedadlom ale len na nejakych usekoch mozno nerovna vozovka... niekedy pri vyjazde do garazu... kedy auto prudko vyjde na plosinku a nasledne stalcim bzrdu citim v opierke take buchnutie od podvozku.. rozmyslam ci to nemoze byt uvolneny vyfuk alebo silentblok na vyfuku....a ten moze vibrovat aj pri brzdeni? asi by bolo najlepsie skontrolovat komplet podvozok znova

Simonis
Autor témy

Nedeľa, 23. Februára 2020, 00:31

RACERMAN napísal:
to ze citis volu len hore je normalne citis ju vo volante prenasa sa...
urob nasledovny test: zmen polohu volantu - vysku hore/dole - vytvoris iny uhol skus ci sa sprava rovnako ak puka menej je to tyč
druhy sposob: zapni zapalovanie ale nestartuj
v motorom priestore dole kde je klb chyt tyč riadenia normalne rukou na klbe, potom aj pod klbom
niekto nech ti otaca volantom - rychlejsie pohyby cca 10cm do oboch stran
ak budes pocut z klbu pukanie, citit rukou volu je prave ten klb k.o.
mozes aj sam potocit tyčou riadenia do oboch stran a skontrolovat
zaroven ked to uz budes robit a budes mat pocit ze vola je na tyci inde a nie v klbe skontroluj spodnu skrutku ktora dotahuje tyc riadenia ci nie je volna, tiez skontroluj skrutku pod volantom (dole plasty)
ak je toto vsetko v poriadku tak je riadenie k.o.
tyc riadenia sa da vymenit samostatne

skusim to hned zajtra a dam vediet... klb mam normalne chytit rukou ako na obrazku a nech niekto toci volantom? ucitim tam volu ak by tam bola?
Obrázok
pod klbom je uz samotna prevodovka riadenia, tam ked to chytim mam si vsimat ci otrasy (zvuk) pochadza odtial? alebo ci aj tam necitim volu? myslis presne toto?
Obrázok

ta skrutka ktorou sa dotahuje tyc riadenia je kde prosim ? je to c.2 dole? a volantovu skrutku najdem hned po rozobrani dolnych plastov pod nohami a skrutka bude hned pod volantom? dotiahnut obe na doraz? nemoze sa stat ze sa nebude vraciat volant? inak si myslim ze bude vola v tom hornom klbe kedze pukanie je pocut aj v interieri... najlepsie bude asi rozobrat aj tie plasty ako som spominal vyssie a priamo chytit aj horny klb a zistit ci vola nie je tam... pripadne to rovno aj namazat niecim....
Obrázok

starynovy
Kraj: Zahraničie

Nedeľa, 23. Februára 2020, 07:12

Uz tu pleties hrusky s jablkami. Srob ktory pritlaca snek k hrebenu je na spodku riadenia. Nic s tym nevymedzis. Sroby na klboch su utiahnute na uhol a zalepene, volne nebudu. E60 to ma podobne ako E90, vola byva dnu v tisíc hrane po ktorom sa posuva volantova tyc pri zmene vysky. Je v tom vola a ide odtial klepanie aj ked je vsetko pevne. Celkovo k tvojmu problemu, chod s tym do dobreho servisu kde maju skusenosti a zdvihak. Zbytocne sa trapis.

Simonis
Autor témy

Nedeľa, 23. Februára 2020, 10:22

starynovy napísal:
Uz tu pleties hrusky s jablkami. Srob ktory pritlaca snek k hrebenu je na spodku riadenia. Nic s tym nevymedzis. Sroby na klboch su utiahnute na uhol a zalepene, volne nebudu. E60 to ma podobne ako E90, vola byva dnu v tisíc hrane po ktorom sa posuva volantova tyc pri zmene vysky. Je v tom vola a ide odtial klepanie aj ked je vsetko pevne. Celkovo k tvojmu problemu, chod s tym do dobreho servisu kde maju skusenosti a zdvihak. Zbytocne sa trapis.
starynovy dakujem za odpoved, myslis ze vola bude presne tu ?
Obrázok
ty si v r.2017 mal rovnaky problem, ako si to vyriesil? resp. menil si celu novu volantovu tyc alebo si to len zvaril?

starynovy

Nedeľa, 23. Februára 2020, 10:35

Zavaril som to, je to hliník. Ten tisic hran je tam aj kvoli demontáži riadenia, ktora bude obtiaznejsia. Menit volantovu tyc, komplet, za novu som mohol na tom 5 korunovom vraku osrat. No to je LEN klepkanie a vola vo volante. Tebe to trasie, uplne iny problem. A dost pochybujem, ze to robi vola v riadeni. Ta to akurat zosilnuje. Mal som teraz auto, kde bolo bez srandy v predu vybite uplne všetko, kazdy cap a este aj vola v hrebeni. Netriaslo nic.

Simonis
Autor témy

Nedeľa, 23. Februára 2020, 10:46

starynovy napísal:
Zavaril som to, je to hliník. Ten tisic hran je tam aj kvoli demontáži riadenia, ktora bude obtiaznejsia. Menit volantovu tyc, komplet, za novu som mohol na tom 5 korunovom vraku osrat. No to je LEN klepkanie a vola vo volante. Tebe to trasie, uplne iny problem. A dost pochybujem, ze to robi vola v riadeni. Ta to akurat zosilnuje. Mal som teraz auto, kde bolo bez srandy v predu vybite uplne všetko, kazdy cap a este aj vola v hrebeni. Netriaslo nic.

Ale tento problem by mal zmiznut ak zmenim polohu volantu? ako si ukazoval na videu ak posuniem volant vyssie alebo nizsie ta vola by mala uplne zmiznut? ked si to zavaril, mas moznost menit vysku volantu ako doteraz? pochybujem ze v servise budu chciet varit, podla mna sa priklonia k novej volantovej tycy, ta vychadza okolo 400€
co sa tyka trasenia, vcera pri dlhsej trase som zisitl ze to asi z prednou napravou nesuvisi a s riadenim uz vobec, volant sa uz ani nepohne, netreasie nekope, predtym som pocitoval aj vo volante no na kratkych trasach ktore robim kazdy den som to nemal sancu vyskusat pri 100vke to netriaslo nikde a malokedy som mal moznost pridat si na 130 a brzdit a sledovat odkial to ide, no vcera pri dlhsej trase som si skusal brzdenie aj zo 150 a trasie pod sedadlom resp. od podvozka do podlahy, ide to zo zadu- automaticky krive zadne kotuce ale to nie je mozne su uplne nove, rozmyslal som ci to nemoze byt vyfuk alebo nieco vybite vzadu? spodny gulovy cap alebo nejaky silentblok? mechanik tvrdil ze vola nie je vzadu nikde... este ma napada ze ci to nebudu zle vyvazene kolesa pripadne odpadnute zavazie lebo niekedy jemne vibrovanie pod sedadlom pocujem aj pri normalnej jazde na urcitych usekoch potom to zmizne...

starynovy

Nedeľa, 23. Februára 2020, 11:00

Volant sa nastavuje normalnr, to s tym nesúvisí. Hovorim, ked vyberas riadenie vtedy pride k slovu, ze na tom tisic hrane posunies kardan hore a tym padom nezavadzia. Skrutene mozu byt aj nove, pripadne su chybne namontovane a alebo vadne loziska kolies. Vyfuk urcite nie.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 32 neregistrovaných