Zdar,
nie som tu nový, ale dlhšiu dobu som bol mimo (v podstate svojím spôsobom som mimo aj teraz ...

)
Po e39 330d ktorú som mal myslím viac ako 5r.(5 veľmi dobrých rokov, skutočne super autíčko) bol čas na zmenu. Jeden z faktorov bol aj ten, že stále častejšie sa mi stávalo , že kufor v sedane nie je dostatočný... (ano, e91 nie je v tomto nijaký obor, ale predsa..) a tak som uvažoval čo kúpiť. V podstate (vzhľadom na finacie) tu boli 2 možnosti e91 a e61 . Chcel som auto s menšou prevádzkovími nákladmi a teda aj "slabsiu" motorizáciu, z toho vyšla lepše 3 a jej 110kW dízel.
Takže k veci, čo som to vlastne kúpil...
Ako som písal, motor 110kW (schválne, vzhľadom na povesť novšieho 120kW...), automatická prevodovka, rv.2005 (njn trošku staršie než som mal pôvodne v pláne...), xenony, výhrev, malá navi, dažďoví a svetelný senzor, nezávislé kúrenie (ale to asi mala každá, neviem), multi volant auto.klíma.... a to je asi všetko.
Za cca 2-3 týždne čo auto mám som porobil pár vecí:
- moto olej a filter
- žhaviče
- vzduch. filter
- vyčistenie sacieho potrubia (klapiek).EGR a š.klapky od karbónu (pri príležitosti výmeny žhavičov, keď už som to mal rozobraté)
- kabínový filter
- pretesnenie spoja medzi pletencom a rúrou na výfuku
- preleštené ľavé plexi svetla
- deflektory
- TEMPOMAT (originál dorábka páčky)
- kódovanie (varovné blikanie prdukeho brzdenia, US svietenie s automatickým prepínaním na xenony pri zníženej viditeľnosti, NEzapnutý pás)
Čo nás ešte čaká:
- RJ žhavenia
- palivový filter
- váha vzduchu (na diagnostike bolo pár zápisov, ale auto ide bez problémov)
- preplach AT (radí pekne, ale auto už má "pár" km za sebou, takže prevencia)
- fólie
- výmena žiaroviek v AE
PS.: interiér som zabudol, ten ešte dofotím