... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, Kraken, johnyfly1

bmwtt.sk

bellasc
Autor témy

E36 rv93 318is poradit..

Sobota, 13. Septembra 2008, 12:37

mozte mi porati ma teraz jedno auto vyhladnute je to e36 rv93 318is coupe je to dovoz zo svecka za 1500euro.. ma nabehane 221tisic km.. aa co sa tika stavu moter je v pohode.. ide dobre.. co sa tika karoserie ma trosku slepe hrze na 3miestach.. je velmi pekne sa mi strasne paci len ma na tom odradza tie km co ma nabehane.. ma tu niekto tim skusenesti ze kolko vydria tie motory 318is a ci su spolahlive.??
za odpovede vopred diky..

ieSko
Kraj: Bratislavský

Sobota, 13. Septembra 2008, 15:08

Mam ten isty motor (M42) za tu cenu je to vcelku dobra kupa, len kazde auto treba vidiet fyzicky a trosku v nom pojazdit. Kilometre nehraju rolu ... ..rolu hra predchadzajuci majitel hlavne... ... Ak je auto uz tu, najlepsie urobis ak si na to privolas niekoho kto bawose pozna... ...tolko moja rada
Sranda musí byť aj keď fotra vešajú.. :)

bellasc
Autor témy

Sobota, 13. Septembra 2008, 15:42

uz je na ceste na slovenko.. tak som zvedavy ze co to bude.. lebo to mi kamos nese..ale som pocul ze tie motori a vseobecne bmw vela znesu..
este by ma zaujimalo ze ako su na tom nahradne diely ze ci su moc drahy alebo sa daju zohnat za priatelnu sumu a kde?..

Užívateľov profilový obrázok
Mimo
Kraj: Trnavský

Sobota, 13. Septembra 2008, 15:53

švédsko je chladná krajina...tam sú asi väčšine nároky na starostlivosť... toto som čítal ohladom olejov... :roll:
Dôležité je uvedomiť si, že intervaly výmeny olej uvádzané výrobcami automobilov sú iba orientačné hodnoty platné za priaznivých jazdných podmienok. Medzi nepriaznivé jazdné podmienky môžeme zaradiť:
jazda na vzdialenosť kratšiu ako 10 km,
teploty pod 5°C,
nadmerný podiel jazdy v dopravných zápchach a voľnobeh,
vysoké teploty motora, napr. pri jazde s karavanom alebo s iným prívesom.

V Škandinávii ľudia často jazdia na krátke vzdialenosti v chladnom, vlhkom počasí. Práve to sú prevádzkové podmienky, ktoré trvale a negatívne vplývajú na mazacie a ochranné vlastnosti. Preto je dobrým pravidlom vymieňať olej najmenej dvakrát do roka,- na jar a na jeseň.

takže ak predošlý majiteľ zanedbával servis :roll: nemdopadne dobre
čo sa dielov týka bud v BMW,automotiv a pod... alebo tu na klube :D

bellasc
Autor témy

Pondelok, 15. Septembra 2008, 00:14

este by som sa chcel spitat ci boli tie motori zrali olej..???? je to motor 318IS..

bellasc
Autor témy

Pondelok, 15. Septembra 2008, 00:24

par foto o aute.. co poviete..
Prílohy
Snímka248.jpg
BMW 318is
Snímka248.jpg (382.42 KiB) 1084 zobrazení
Snímka249.jpg
(1)
Snímka249.jpg (308.57 KiB) 1084 zobrazení
Snímka250.jpg
Snímka250.jpg (354.55 KiB) 1084 zobrazení
Snímka251.jpg
3
Snímka251.jpg (387.54 KiB) 1084 zobrazení

Mimo

Pondelok, 15. Septembra 2008, 00:32

=D> noo ja hovorím velmi pekné. na to že je zo severu vyzerá dobre. ako je na tom motor, podvozok a karoséria? hrdza atď...? predsa tam hore sú už iné zimy. inak peknučké ISko... chýbajú už len Mkové späťáky a asi nejaká krajšia koncovka výfuku :wink: 8) gratulujem a vitaj v klube :D

bellasc
Autor témy

Pondelok, 15. Septembra 2008, 00:38

ooo diky.. ja som strasni blazon do bmw len toto sa mi podarilo zohnat za dobru cenu,lebo po pri skole aj trosku zarabat je to tazke...
motorovo je dobre ide to ako besne.. len by som sa chcel spitat ci tieto motori neboli nachylne na zranie oleja??????
podvozok som sa cudoval je dobry.. je skoro bez hrze.. vydel som tu auta s rocnikom 96rv.jazdily po sr.. a hrdzave boli.. toto je na tom velmi dobre.. karoseria ma asi 3male slepe hrdze ale to podctate nic to neni..
len co ma trapi a chcel by som zistit stav spojky a ci nezere olej..
a kolko tieto is-ka maju spotrebu??
diky

Mimo

Pondelok, 15. Septembra 2008, 00:43

myslím,že si zohnal pekný kúsok. olej by žrať nemal moc. jedine že by tam bol riedky, čo je do tej zimy asi lepšie.a potom ked mu moc nakladáš tak si cucne určite trošičku :oops:
a spotreba? skús tu niekde vyhladať:
http://www.bmwklub.sk/viewtopic.php?t=3 ... reba+318is
http://www.bmwklub.sk/viewtopic.php?t=7 ... reba+318is
http://www.bmwklub.sk/viewtopic.php?t=4 ... reba+318is
http://www.bmwklub.sk/viewtopic.php?t=6 ... reba+318is

alebooo http://www.spritmonitor.de/en/

:wink:

Mimo

Pondelok, 15. Septembra 2008, 00:49

btw.. koukám že na rok výroby 93 nesedí maska.. tak pozri či to nebolo buchnuté viac/menej a či to bolo dobre porobené.možno to bol malý ťukes an výmenu masky alebo možno to majitel menil kôli tomu že sa mu viac páči facelift :D

bellasc
Autor témy

Pondelok, 15. Septembra 2008, 00:58

ale co sa tika motora a jazdnich vlastnosti je na to dobre ne.. ?
lebo som pocul ze aj motor vela moze zniest..

Mimo

Pondelok, 15. Septembra 2008, 01:02

všetko záleží od predchádzajúcich majiteloch.. ako bolo a auto starané+ ako sa k nemu správali... nie je nad pravidelný servis.
motor je inak OK 140 koní ja fakt fajn, viezol som sa v ISku so športovým výfukom a znelo fakt dobre. lebo tomu 4 valcu chýba trochu zvuk.. ale výfuk to dotvoril. ťah to má v pohode a ten výfuk odporúčam :wink:

bellasc
Autor témy

Pondelok, 15. Septembra 2008, 01:15

ja mne sa paci ako to ide do otacok.. dobre to taha len treba tocit.. nato te to je ma nabehane 224tisic ide podla mna dobre... teraz si ho chcem trosku porobit ako vymenit ojel a take filtre a take blbosti..
a potom by som uz aj na bmw zraz isiel.. :)))

Mimo

Pondelok, 15. Septembra 2008, 11:10

\:D/ tak, tak.. nejaký ten servis po kúpe auta jednoznačne odporúčam :wink: teplota je OK? stále v strede?

ieSko
Kraj: Bratislavský

Pondelok, 15. Septembra 2008, 11:36

Velmi pekne na ten rok a podmienky z ktorych prislo. Myslim ze to bude dobra kupa po overeni tecnickych veci. Prebehni si cele auto ci vsetko sedi ako ma a ci to nebolo burane. To auto bolo urcite cele kolom dokola prerabane, ma emkove narazniky a facelift masku, ale nema emkove prahy a tie bocne blinkre nie su origo (myslim si, neviem ze by sa na tieto auta take davali) Osobne si myslim ze ma vcelu zdrave tvary. Hod sem este nejaku vybavu a ako vyzera interier, nech ti to trochu obkukame :)

Bez ohladu na to co ti kto bude hovorit, povymienaj vsetky filtre a naplne a nie je to az taka palka za istotu ktoru tym ziskas ;)
Sranda musí byť aj keď fotra vešajú.. :)

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 3 neregistrovaní