Dobrý den mám problém, na palubním PC se mi objevují hlášky jako "nesprávné dolití AdBlue", "nesprávná kapalina AbBlue" a "závada na systému AdBlue" s tím, že tato hláška se během jízdy objeví, podívám se do výpisu chybových hlášení a je tam uvedená např. závada na systému atd. Vypnu motor, nastartuji a zase je vše bez poruch. Navštívil jsem BMW servis kde vůz dali na diagnostiku a nezjistili nic. Tak nevím co s tim. Mate nekdo radu. Děkuji
sice mi plavak funguje, ale cca po mesiaci mi opat vyhodilo hlasku "chyba systemu adblue" , no tentoraz je zle cerpadlo , netlaci tolko kolko by malo. Ak sa k tomu dostanem, tak zo starej som vymontoval nieco na troch dlhych sruboch(malo by to byt to cerpadlo-udajne ), tak to skusim niekedy vymenit. Potom sa ozvem. Mocovina zatial ubuda.
Inak, zamyslal sa niekto ci to ma realny vplyv na emisie alebo na nieco ine ? Napr dpf ? S dpf by to prakticky nemalo mat nic ked sa to vstrekuje na konci vyfuku , ci ?
Systém začal vyhadzovať chybu "porucha AD blue ". Dotankoval som asi 3l na pumpe, hlásenie pokračuje... V BMW servise mi zistili na refraktore ADblue 35 namiesto 32,5. Podľa nich "zlé" ADblue. ADblue mi dopĺňali v servise, po cca 7000 najazdených km začala táto hláška.... Čo si o tom myslíte ??