... všetko o BMW ...
Moderátor: voMacK
spikerHC napísal:https://www.wheel-size.com/size/bmw/5-series/Zdravím pani. Mám na aute origo disky BMW je to f10 530xd rozmer pneu je 245 45 r18... otázka znie. Aký disk kúpiť do predu a aký do zadu podľa ET? Aby to netrcalo a ani nebolo zapadnuté a aby to nevadilo xDrive. Ešte ďalšia otázka je to 8j alebo 8,5j na tento rozmer pneu? Nechcem na leto väčšie pretože jazdím po Banskej stiavnici a tu sú cesty ako na Lešti v leseďakujem za pomoc
Peter Megela napísal:Čaute, po dlhom zvažovaní, som sa rozhodol že na leto kúpim 18" disky a mám možnosť kúpiť úplne nové pneu s DOT rok 2017. Jedná sa o Hankook Ventus V12 evo2 K120. Majú dobré recenzie a dokonca ich vraj BMW obúvalo na X5 a 7. Máte s nimi nejaké skúsenosti?
Peter Megela napísal:..zadny nahon..nenasiel som uplatnenie stvorkolkyNo, tak to nie je najlepšia recenzia :-) A máš zadokolku, alebo 4x4. Možem kúpiť aj úplne nové Michelin Premacy 3, trošku drahšie, ale ak majú byť lepšie, tak nie som proti.
Peter Megela napísal:Ja ich mám už 3. sezónu, ale tiež ma prekvapilo, keď som ich pred týždňom prezúval, že zadné mali o dosť nižší dezén ako predné (mám RWD). Prehodil som pôvodne predné za zadné, takže myslím, že ešte 2 sezóny by pri mojom štýle mali vydržať, ale nečudujem sa, že niekto je schopný ich zničiť aj za jednu sezónu. Oproti tomu na mojich zimných Michelinoch nebol skoro vôbec poznať rozdiel vo výške dezénu medzi prednými a zadnými pneumatikami.Čaute, po dlhom zvažovaní, som sa rozhodol že na leto kúpim 18" disky a mám možnosť kúpiť úplne nové pneu s DOT rok 2017. Jedná sa o Hankook Ventus V12 evo2 K120. Majú dobré recenzie a dokonca ich vraj BMW obúvalo na X5 a 7. Máte s nimi nejaké skúsenosti?