... všetko o BMW ...
rh05 napísal:kupil so E34 525i M50, trošku som sa poyeral v motore a mám tam odpojenú hadičku od spínača na aktivne uhlie -tá časť ktorá ide do šk.klapky, ked saom to zapojil tak kolisal volnobeh a ked to mám odpojené že nasava len vzuch tak to ide napodiv v pohode, ale asi to ma byť zapojené lebo pri jazde sem tam pri spomalovaní citim výpary benzinu, skuste prosim poradiť, dakujem.
Max-Max napísal:urcite treba mat zapojene vsetko..tym ze mas hadicku odpojenu ides na zlu zmes, ked to zapojis, sice ti volnobeh blbne ale z nejakeho ineho dovodu, tipujem dieru niekde v sani alebo nejake cidlo dava zlu hodnotu, prip MAF. Je mozne , ze pridavna dierka po tejto hadicke kompenzuje nepresnu funkciu volnobezneho ventilu. Skontroluj tesnost sania - pri kolisavom volnobehu daj dole olejove vicko, ked sa volnobeh rozhodi este viac, je sanie tesne, potom mozes hladat chybu inde. ked sa volnobeh nezmeni, je niekde v sani diera.
Miro525 napísal:Vycisti ventil volnobehu ak nebol este cisteny tak bude urcite zakarbonovany a pozri hadicky co idu k ventilu ci niesu popraskane ,preventivne mozes precistit aj klapku
rh05 napísal:dobre to urobím, ako zistím či ten ventil vobec funguje alebo nie?
mám jeden náhradný ale z 535i trochu inač vyvody ale je 3 kontaktový dal by sa použiť?