Čaute,
už sa tu na fóre nejakú dobu potulujem, pozerám, inšpirujem sa a snivam:)
Po Škodovkách, Audinách, VW a dodávkach ma bracho nakazil BMWčkom.
Chcel som E46 poFL.
Podmienky boli dané. Musel to byť touring, klima, 4xEl. okna, cena do 5000, motoricky dobrý stav, Km som nikdy nejako extra neriešil pokiaľ sa majiteľ staral.
Začalo hľadanie, toľko zhumplovaných E46tiek som este nevidel. Po asi dvoch týždňoch hľadania a zúfalstva že sa tu nič normálne neobjaví, mi vyskočil inzerát z Bratislavy, 2,0 110kw, necelých 200000 km (po preklepnutí stočených pred dovozom o celú stovečku). Vybral som sa ju pozrieť. Karoseria a spodok uplne bez hrdze, motor mal pekny chod len neskutočne vibrovalo celé auto na voľnobehu(silentbloky), Interier špinavý, kasňa doškriabaná od mačky čo chodila na kapotu spinkať, dvere vybrusene od kuchynskej hubky, šak škrabanec rozleští panko s drsnou stranou hubky, prečo nie
Po dôkladnejšej kontrole motora som sa teda rozhodol zjednať a zobrať. Hlavne ze mechanicky bolo ok.
Auto bolo obuté na zimných plechoch R16, letná sada bola k autu (tiež R16 na hlinikoch).
Výbava teda veškerá žiadna,
Exterior Parts In Body Color | Exterieurumfaenge In Wagenfarbe |
Roof Rail | Dachreling |
Window Lifts, Electric | Fensterheber,elektrisch Vorn/hinten |
Smokers Package | Raucherpaket |
Armrest, Front | Armauflage Vorn |
Foglights | Nebelscheinwerfer |
Automatic Air Conditioning | Klimaautomatik |
On-board Computer | Bordcomputer |
Radio Bmw Business | Radio Bmw Business |
White Direction Indicator Lights | Weisse Blinkleuchten |
Language Version Italian | Sprachversion Italienisch |
Europe/dealer Directory | Service Kontakt-flyer Europa |
Italian / On-board Documentation | Italienisch / Bordliteratur |
No Outer Skin Protection | Aussenhautschutz Entfall |
Tyire Control | Reifensteuerung |
Po kúpe som vymenil silnetbloky, odstránil CDVčko, olej, filtre, remene a kladky, vymenili sa nejake tesnenia a O krúžky, niekde poriadne netesnili, podtlakové hadičky a par drobností ešte.
Vymenil som radio za Clarion, pekné podsvietenie - takmer totožné so zvyškom interiéru, interiér už komplet v LED + osvetlenie špz.
Interiér sa dôkladne vyčistil, strhli sa staré poťahy.
Kasňa sa jednokrokovo preleštila, naniesol sa tuhý vosk, zakonzervovalo sa a spokojne si jazdím

Plány do budúcnosti
R18Sportsize v látke a výhrevom
Čierny interiér aj strop
Znížiť cca o 30mm, štelovák
Určite chip (zatiaľ to vyzerá na profituning 145kw)
M packet volant
M packet exteriér
Ďakujem